Hvordan sove bedre når man har spedbarn?

bilde-719455

Prinsessene våre har alle brukt smokk når de har vært små. Etterhvert som de ikke har fått så hyppigenattmåltider så har de allikevel våknet flere ganger hver natt og skreket fordi de har villet ha smokken. Vi har da erfart at dersom man har mange smokker liggende, og dersom hverdagsmamma og hverdagspappa ikke automatisk stormer til for å hjelpe, så finner de etterhvert smokken selv, og sover greit videre. Etter kun få dager har også gråten tatt slutt.
Når vi fikk vår tredje jente så var det imidlertid ikke lett å la henne skrike av fare for at hun ville vekke søstrene. Hun var (og er:-) mer bestemt enn hva vi var vant til fra de andre, og ble rasende om hun ikke umiddelbart fant smokken. Siden hun lå svært så urolig i sengen måtte vi ha minst ti smokker liggende for at det skulle være håp om at hun skulle finne en (og selv om vi er storforbrukere av smokker så finner vi aldri mange nok når vi trenger dem:-). I tillegg kan det kanskje bli vondt for barnet å ligge dersom det er for mange smokker i sengen.

Jeg laget derfor en løsning som fungerte ypperlig for minsten;

– Kjøpte smokker med ring
– Sydde små tøypølser (Jeg brukte et mykt stoff som hadde samme   konsistens som prinsessens koseklut) som jeg sydde borrelås på (den myke delen).
– Knyttet tøypølsene fast i smokkene
– Festet en lang borrelåsremse langs kanten av babysengen (borrelåsens harde del)
– Hang smokkene opp langs sengenkanten

Prinsessen viste dermed akkurat hvor hun skulle lete etter smokken når hun våknet om natten, og hverdagspappa (som regel han som står opp 🙂 kunne få sove uten avbrekk. Dette fungerte kjempegodt for oss så anbefaler andre med samme problem å prøve. Kjekt med tilbakemelding på hvordan det har gått:-)

Dersom andre har gode ideer til samme problem så skriv gjerne om dem i kommentarfeltet under.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>