Innbakte horn med ost og skinke

Bursdagsfeiringene hos oss er samlet i klynger. Det høres både praktisk og greit ut når jeg tenker på det resten av året, men når tiden nærmer seg så har allikevel stressnivået en tendens til å øke til det dobbelte og mere til. Denne gangen er det eldste- og yngstemann som fyller år, og selvfølgelig må dette feirest for alt det er verdt. For å få det hele til å gå opp så blir det mange selskaper i tiden som kommer. Ikke helt optimalt med tanke på at mye står litt på hodet her hos oss som følge av utbyggingen, men det får så være. Som alltid når det gjelder selskaper så gjelder det imidlertid å ha planlagt mest mulig i forkant – så også når det gjelder maten. Noe som alltid er både enkelt og greit å ha i frysen og servere, er fylte horn med ost og skinke. Dette blir luftige horn, som kanskje andre kan ha glede av oppskriften på. Gjengir den derfor under.

Oppskrift på innbakte horn med ost og skinke

Smelt 150 g smør i en panne. Tilsett 7 dl melk, og varm opp til ca 37 grader. Tilsett 1,5 pk fersk gjør og rør ut. Hell over i en bolle. Tilsett 4 ts sukker og 20 dl hvetemel, og elt deigen til den er smidig og fin. Tilsett evt mer mel ved behov, uten at deigen skal være for fast. La deigen heve i ca 30 min.
(Jeg liker å bake opp litt ekstra når jeg først baker, så denne oppskrift gir ca 32 horn. Den kan fint halveres, men bruk da 1 pk gjær).
 
Del deigen i fire like store deler. Kjevle ut en rund leiv og kutt den opp i 8 like store trekanter. Fyll på med ost og skink i den bredeste delen av trekanten og rull ut horn (begynn med den bredeste delen).
innbakte horn med ost og skinke
La deigen etterheve ca 30 min.
Pensles med egg, og strø over sesamfrø (evt litt ost). Stekes på 200 grader i ca 15 minutter.
innbakte horm med ost og skinke

God appetitt

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Innbakte horn med ost og skinke

  1. Lammelåret says:

    Det ser godt ut!

    Gratulerer med dagene som er og har vært.

    • Hverdagsmamma says:

      Ja, her er det to som ser frem til den neste uken og bursdagene som kommer; alltid like kjekt å se all spenningen som følger med det å ha bursdag når man er barn :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>