Innbakte pølser

Jeg skulle ønske jeg kunnet juble over barn som spiste absolutt alt, og at grønnsaker gikk ned på høykant. Sånn er det ikke, men noe de blir veldig glade for om står på menyen er innbakte pølser. En enkel, lettvint og ikke minst barnevennlig rett. Jeg pleier å holde meg til kalkunpølser, og de små i vår familie merker ikke forskjell på dette og andre varianter. Dermed kan mor slappe av med at sunnhetsnivå til en viss grad blir ivaretatt :-)

innbakte pølser oppsktift

Om andre vil prøve seg på det samme, så er oppskriften som følger:

50 g gjær

6 dl melk

100 g melange

1 ts salt

3 ts sukker

800 g hvetemel

 pølser

Smelt melange, tilsett så melken og varm opp til ca 37 grader. Bland inn gjæret og rør denne ut.

Bland alt det tørre. Hell over væsken, og elt dette godt sammen. La deigen heve i ca 30 min.

Del deigen i emner. Om man kun skal lage innbakte pølser, så rekker deigen til 30-35 stk, men jeg pleier å lage opp noen rundstykker også (deigen egner seg godt til dette), og ender da opp med noen færre.

Rull ut lange tynne deigpølser og surr disse rundt pølsene. Legg pølsene på et bakepapirkledt stekebrett, og etterhev dem i ca 20 minutter.

For utseende sin del så pleier jeg å pensle dem før de settes i ovnen med egg, og strør sesamfrø over.

Stekes på 240 grader midt i ovnen i 10-12 min, til de er gyllenbrune.

Pølsene er kjempeenkle for barn og spise, og egner seg godt til barneselskap. De kan fryses og taes opp senere, og smaker like godt kalde som varme. Fungerer ypperlig i nistepakken.

This slideshow requires JavaScript.

Lykke til!!

PS! Pølsene trenger ikke stekes eller kokes før de blir rullet inn i deigen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *