Inspirasjon kjellerstue

Det siste rommet som jeg for tiden prøver å finne inspirasjon for å innrede er kjellerstuen. Eller å omtale det som en kjellerstue er kanskje å ta litt i, for selve rommet er ikke stort mer enn 14 kvadrat. Med ekstra høyde under taket så er imidlertid målet at det skal føles luftig, noe som forhåpentligvis også kan være med å øke romfølelsen. I tillegg vil det være en stor glassskyvedør ut for å sikre mest mulig lys. Siden døråpningen mellom stue og gang er ekstra stor, og bare har en enkel glass skyvedør, så vil gulvet i de to rommene ha de samme grå steinflisene. Målet er å skape et optisk bedrag i forhold til stuens romfølelse. Optimalt skulle vi selvfølgelig ønsket at dette rommet var noe større, samtidig så måtte vi under utbyggingen ta hensyn til de rammer vi hadde å forholde oss til. Barnerommene ble da pri 1, og siden vi alt hadde oversteget tomteutnyttelsesgraden, så ble størrelsen på kjellerstuen som den ble. Hovedmålet var at jentene skulle ha et ekstra fellesrom, hvor det vil være plass til en sovesofa og tv. Både størrelsen og familiens behov setter naturligvis begrensninger til selve innredningen, samtidig er det viktig å få gjort mest mulig ut av de kvadratene som er tilstede, og jeg koser meg derfor med å finne inspirasjon og planlegge rommet, og selv om jeg ikke akkurat kan velge på øverste hylle når det gjelder løsninger og innredning, så er det alltid kjekt å drømme seg vekk….

Kanskje ikke helt realistisk på det tilgjengelige arealet, men lekkert er det iallefall :-)

Kanskje ikke helt realistisk på det tilgjengelige arealet, men lekkert er det iallefall 🙂

Skulle gjerne kunne slengt meg ned foran denne peisen.....

Skulle gjerne kunne slengt meg ned foran denne peisen…..

En ting som alt er kjøpt inn er tapet som skal være på ene veggen. Stuene vil bli malt i den samme lysfargen som går igjen i resten av huset, og tapeten har samme fargetone, men litt mer glans i seg, så jeg tror det blir bra.

Som på bildene over så er jeg glad i sofaer med mye puter. Den første sofaen jeg i sin tid kjøpte var en bred rød utgave, med masse puter i (har alltid angret på at den ble byttet ut), og fortsatt så kjenner jeg på godfølelsen av å slenge meg ned på den sammen med Hverdagspappa. Siden dette vil være det eneste rommet som “er til overs” etter at jentene har fått sine, så er vi avhengig av at sofaen kan soves i. Dette begrenser naturligvis valgmulighetene, men da er det bare å finne frem symaskinen og spe på med hjemmesydde puter. Så puter skal det iallefall bli :-)

En annen ting som står på agendaen er å sy lilla saccosekker. Mønsteret er alt kjøpt inn, og jeg har sydd delene som skal være innerst. Tanken er å ha nok plasser til at alle jentne skal kunne slenge seg ned og slappe av, samtidig som rommet ikke blir overmøblert med faste møbler. Jeg håper det ikke går for lang tid før det hele er ferdig bygget slik at jeg kan sette igang med selve innredningen. Gleder meg iallefall til å begynne….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Inspirasjon kjellerstue

 1. tone says:

  Hei..
  Så lekker stuen var på det øverste bildet.
  Hvor har du funnet det?

  MVH tone

  • Hverdagsmamma says:

   Hei Tone,

   nå har jeg forsøkt å lete meg tilbake til bildet, men uten hell. Der har jeg igjen for ikke å være flink nok til å merke bildene….. :-)
   Uansett, det jeg vanligvis gjør når jeg trengerinspirasjon er å søke på google, og bruke engelske søkeord. Vet denne er hentet frem på “inspiration living room” men mulig jeg ikke finner den fordi det er gått noen måneder siden. Uansett kjekt å søke frem fine bilder, og tror du finner mange som faller i smak ved denne fremgangsmåte.

   Lykke til, og beklager at jeg ikke får hjulpet deg ytterligere
   Mvh
   Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>