Inspirasjon til barnerom

Med tre barnerom som i løpet av de neste månedene skal bygges, planlegges og innredes så er det ikke fritt for at jeg for tiden er ekstra opptatt av å lete etter inspirasjon til fine jenterom. Siden vi over lengre tid har visst at rommene jentene har i dag bare ville være midlertidige så har lite blitt gjort. Dermed kan vi med god samvittighet begynne fra skretch med det meste. Ingen av de nye rommene er spesielt store – rundt 10 m2 – derfor prøver vi å tenke gode og smarte løsninger. Eldstejenta sitt rom vil bli femkantet, med tak som skråner oppover (fra normal takhøyde og opp) og ha takvinduer. dette kan derfor bli litt utfordrende å innrede, samtidig så har vi her mulighet til å bygge ekstra i høyden, og i det siste nr av Vi i villa så vi en sengeløsning som vi tror vil være midt i blinken.

Barnerom jente

Under ser vi for oss å ha skrivepult og hyller, men her er alternativene mange, og både sofa og skap har vært diskutert.

barnerom jente

Det som kanskje er den største utfordringen, er fargevalget. Jeg vil gjerne at jentene skal få være med å bestemme og sette sitt preg på rommene sine. Samtidig er det bare å innse at vi ikke er helt på nett når det gjelder hva man ser for seg. Jentenes forslag har til nå hovedsakelig pekt i retning av  turkis, grønt, blått, gult og orange.  Jeg derimot synes lyse rom i duse farger er kjempelekkert. Dermed så har jeg saumfart nettet etter inspirasjon, og kanskje klarer jeg å overbevise de små om at vi kan ha masse farger på puter og tekstiler, men at vegger og møbler godt kan være litt mindre fargefulle.

barnerome

Krysser iallefall fingrene for at noen av bildene jeg har latt meg inspirerere av også faller i smak hos dem.

barnerom jente

barnerom jente

barnerom jente

barnerom jente

barnerom jente

barnerom jente

barnerom jente

barnerom jente

Blldene viser vel med tydelighet at jeg liker typiske jentefarger, uten at noe av avkommet synes å ha arvet denne stilen. Min beste venninne har nylig innredet sin 6 åring sitt nye rom, og her er det helt motsatt. Mens mammaen prøver å vekke begeistreing for spreke fargevalg og gøyale løsninger og figurer, så er jenten selv fast bestemt på at jo mer prinsessestil og jo mer rosa, jo bedre er det. Trøsten er at det er bra at barna har egne meninger, så får mammaene heller venne seg til ueninghetene og innse at det er snakk om barnas egne rom :-)

Skulle alt slå feil så er det jo noen ideer som uavhengig av fargevalg vil være bankers iallefall hos yngstemann:

Det var bare dette med plassen da.....

Det var bare dette med plassen da…..

Dersom andre har forslag til gode nettsider med inspirerende barnerom, så blir jeg veldig glad for tips

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to Inspirasjon til barnerom

 1. Viktoria says:

  Det er både spennende og vanskelig å innrede barnerom. Jeg er veldig for at ungene skal få bestemme ting selv. Hos oss har vi gjort det sånn at vi har bestemt fargen på veggen (rett og slett fordi vi vil ha noe som varer så vi slipper å male om om et år igjen.. fordi 11-åringen ville ha lilla vegger sa vi nei og endte på lyse), men tilbehøret har de selv fått bestemme.

  Vi tok med en unge av gangen, og så fikk de velge seng, gulvteppe, gardiner og litt annet stasj, (innenfor rimelighetens grenser økonomisk). Det skal sies at alle er i barneskolealder (en på ungdomsskolen).

  Rommet skal være deres og når de har valgt ting selv så er det mer stas å holde det i orden, samtidig som det skaper eierskap.

  Jeg synes ikke du nødvendigvis skal la din smak styre, men gjør noen grep som gjør at rommet varer, og la jentene dine få bestemme enkle ting som ikke er allverdens å bytte ut.

  Lykke til.

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk skal du ha. Ja det er mange hensyn å ta når barnerommet skal innredes, og jeg tenker jo mer på at dette skal vare en stund enn hva jentene gjør. I utgangspunktet hadde jeg sett for meg at de skulle få bestemme det meste, og hadde snakket med dem om at de kunne velge tapet/maling, gardiner etc, men at vi måtte få være med å se til at pult og stol var skikkelig. Etter hvert som jeg ser hvordan de ser for seg resultatet, så tror jeg at jeg må styre prosessen litt mer :) Så det blir nok til at vi gjør som du skriver; at en og en er med (yngstemann er så liten at der tar jeg hovedansvar for det meste; kommer til å bruke mye av det vi har på hennes rom, så for vi heller ordne det mer tilpasset henne når hun nærmer seg skolealder) og tar seg ut gardiner, puter, pult og stol. Så får vi alle bo oss inn litt etterhvert…

 2. Så spennende med innredning og oppussing:) Her i huset fikk barna velge farge på malingen selv. Måten vi gjorde det på var at de måtte velge en farge som var lys og dus og så kunne de få velge en farge til kontrast vegg på rommet. En vegg kan man alltids male over igjen hvis det skulle være krise. Rommene ble faktisk veldig fine. Eldstemann valgte sandfarge til base og en dyp rød til kontrast og så har han svarte møbler. Det ble veldig kult (som han sier) Mellomste valgte en lys gul farge til base og en varm blåfarge til kontrast. Fint rom ble det også :)
  Dette er måten vi gjorde det på.
  Lykke til :)

  • Hverdagsmamma says:

   Så lurt :-) Jeg får fiske litt om hva de evt kunne tenkt på den ene veggen, og så se hva de foreslår, men jeg tror ikke jeg tørr å love dem noe, for frukter at det vil bli alt annet en duse farger :-)

 3. Lammelåret says:

  Høy seng med sofa under faller jeg for, men det krever høyde under taket og det mangler vi, dessverre. Ville vært så mye mer praktisk å kunne utnytte høyden.

  Lykke til med oppussingsprosjekter!

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk! Får vi til sengen slik som vi har tenkt, så tror jeg det blir bra. Eldstemann er iallefall klar på hva hun drømmer om, og det er en seng i høyden, så da får vi se om vi klarer å innfri det hun ser for seg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *