Juletrepynting med forviklinger

Siden vi ikke var trygge på 1) hvorvidt kunstige juletrær er vanskelige å montere 2) om treet ville passe i juletrefoten, var det ingen grunn til å utsette årets trepynting. Jeg har tidligere opplevd å måtte farte rundt lillejulaften for å finne juletrelys, etter at jeg i siste liten oppdaget at de jeg hadde ikke virket; og tro meg, det er ikke å anbefale; snakk om å øke eget stressnivå. Dermed var det idag tid for historiens tidligste juletrepynting hos oss. Jentene er alt blitt drevne pyntere. I tillegg til å pynte de små trærene på rommene sine, så har de hjulpet til både på skolen og i barnehagen, og de så iallefall ingen grunn til at vi ikke kunne gjøre det samme hjemme.

Juletrefoten er i allefall kommet på plass.....

Juletrefoten er i allefall kommet på plass…..

Det første vi gjorde var å finne frem juletreduken og juletrefoten. Her gjelder det å ha prioriteringen i orden….

Treet er på plass.....

Treet er på plass…..

Videre fikk Hverdagspappa hentet treet fra boden og inn i stuen. Frykten for komplisert montering viste seg heldigvis å være ubegrunnet. Rett nok hadde vi gjort det lettere for oss selv dersom vi hadde brukt den medfølgende juletrefoten, men ved hjelp av noen kreative løsninger så fikk vi nå treet til å stå. Å brette ut greinene viste seg imidlertid å bli et tidkrevende prosjekt. Med tre jenter og følgende bruk av barnearbeid, så gikk det nå seg til etterhvert. Ok, etter 5 minutter var de små lei, og jeg ble stående igjen alene. Sånn er det når Julekongen frister mer…..

Når treet endelig var på plass så tenkte jeg at jeg kunne benytte meg av roen til å få på lysene. I det jeg var på vei for å rope inn mine små hjelpere, så fant jeg ut at jeg kunne glede dem med å sette på lysene. Bra var det, for da kom det frem at jeg definitivt burde ha sjekket dem før jeg hang dem opp på treet (at jeg ikke lærer). Da hadde jeg iallefall sluppet arbeidet med å ta dem ned igjen….. Heldigvis tok Hverdagspappa på seg oppgaven med å hive seg i bilen for å dra på jakt etter nye lys. Etter litt leting fikk han ved hjelp av sjarm og godord de ansatte i en butikk til å ta ned det siste paret som var utstilt og selge dem til han. Dermed viste det seg å være lettere å få tak i lys fire dager før jul, enn hva jeg opplevde for noen år siden dagen før….. At lysene viste seg å være ødelagt og ikke fungere i deler av lenken får heller passere…..

Jentene mente vi måtte vite hva vi hadde av julekuler

Jentene mente vi måtte vite hva vi hadde av juletrepynt

2-åringen synes Hverdagspappa brukte alt for lang tid, og så ikke helt poenget med å vente med pyntingen til han kom hjem. Hun satt derfor i gang med å pynte den ene siden av treet. Jeg er usikker på om jeg skal si at heldigvis så var det tidlig i prossessen at hun hadde et lite uhell…… Mor i huset hadde iallefall litt problemer med hvordan vi skulle vinkle dette til noe positivt, for den gode julestemningen måtte vi jo holde på! Jeg fikk presset frem “at det var bra det skjedde før lysene kom på….“, før jeg forlot rommet i påvente på at Hverdagspappa kunne komme og ordne opp.

Obs, definitiv ikke etter planen, og selvfølgelig falt det over der yngstemann hadde pyntet.....

Obs, definitiv ikke etter planen, og selvfølgelig falt det over der yngstemann hadde pyntet…..

Med treet tilbake i stående – forhåpentligvis enda bedre festet – og med nye lys, så er vi nå endelig ferdig. Årets tre er klart, og julen kan bare komme :-)

Endelig, så er treet ferdigpyntet.....

Endelig, så er treet ferdig pyntet…..

Gledelig førjulskveld alle sammen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

5 Responses to Juletrepynting med forviklinger

 1. Så fint det ble :) Her driver 2 åringen å flytter på de nederste kulene hver eneste dag, så ungen henger der vi hang dem først, men men :)

  • Hverdagsmamma says:

   Jeg måtte gjøre noen endringer etter at jentene hadde forlatt treet, men færre en vanlig, tydelig at de to eldste er begynt å bli store og ikke lengre henger alt på et sted :-) Hos oss er 2 åringen mest opptatt av julekrubben, her blir alle figurene flyttet rundt i ett, satser på at dagens trekvelving får henne til å la kulene på treet henge :-)

 2. Kan ikke annet enn å le :D Vi var også og kjøpte nye juletrelys i går. Tror jeg skal prøve de ut med èn gang!! Juletreet ble foresten veldig fint :)

 3. Elisabeth says:

  Så fint det ble =) Hvordan fikk dere den midterste delen til å sitte godt, jeg får det ikke helt til, den er virkelig løs oppi den nederste delen. :P

  • Hverdagsmamma says:

   Hei, den midterste delen var egentlig litt deformert, og gikk ikke autometisk nedi. Vi brukte en saks (noe hardt metall) for å bøye den litt ut, men når det var gjort så satt den godt. Ikke løs i det hele tatt….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>