Kamera lykke

Helt siden jeg fikk barn så har planen vært å lage egne fotobøker til jentene – dessverre så har det blitt med planen. Riktignok har vi etterhvert sortert alle bildene på dataen under år, så egentlig hadde det bare vært å sette av tid til å komme i gang. En fin fotobok krever imidlertid at man har fine bilder å sette inn i. Jeg har aldri vært spesielt flink til å huske på å finne frem kameraet og ta bilder. Hverdagspappa hevder at om jentene som voksne setter seg ned for å se igjennom bilder fra barndommen, så vil de ikke kunne se sin far…. Tror det er et hint om at han hadde synes det var kjekt om jeg av og til tok et bilde også :-) For alt i verden, jeg er blitt flinkere. De siste to årene har jeg knipset bilder hyppig med iPhonen. Det er bare det at når disse bildene blir printet ut eller skal brukes i andre sammenhenger så er det hyggelige øyeblikksbilder, men ikke noe mer. Som regel er de både mørke og uklare.

I år har jeg derfor vært veldig tydelig på at jeg ønsket meg iPhone 5 til jul. Faktisk så har jeg vært så tydelig at jeg har ordnet det meste av dette gavekjøpet selv. Dermed fikk jeg telefonen akkurat slik jeg ville ha den. Siden kamera på denne telefonen skal være betraktelig mye bedre enn på iPhone 4, så gleder jeg meg til foråpentligvis å få bedre  bilder. For mobilen er alltid med, og kamera på denne vil nok fortsatt være den jeg tyr til når de spesielle hverdagsøyeblikkene oppstår. Dessverre hadde jeg ikke fått med meg at det ikke var godt nok med mikro sim kort. Så mens jeg venter på at mitt nye nano sim kort skal komme, så må jeg også smøre meg med tålodighet for å få se resultatet av mobilkameraet….

Bildet er hentet fra http://www.apple.com

Bildet er hentet fra http://www.apple.com

Jo mer jeg i det siste har tenkt på hvor få fine bilder vi faktisk har av jentene, kombinert med hvor viktig det føles å ha gode bilder som kan ta vare på små og store øyeblikk i livet vårt, jo mer har jeg ønsket meg et mer avansert kamera. Siden jeg har bursdag i januar har jeg derfor begynt å undersøke litt rundt tema – alltid greit å ha et konkret gaveønske. Etter å ha lest meg opp på nettet, så ble det klart at det jeg er ute etter er et systemkamera. Spørsmålet ble da hvilket systemkamera jeg skulle velge, og i et hav av produkter har det vært mye å sette seg inn i for å finne det som vil passe vårt behov. Heldigvis finnes det grundige gjennomganger og vurderinger gjort av fotokjennere, så etter å ha fordypet meg i disse, og tatt hensyn til vårt behov vurdert opp i mot hvor mye jeg er villig til å investere i et kamera, så er det særlig to kameraer som har merket seg ut:

Canon EOS 650D (testet av Lyd og bilde)

Bildet er hentet fra produkttesten

Bildet er hentet fra produkttesten

og Nikon 3200D (test fra AKAM.no og fra Lyd og bilde)

Bildet er hentet fra produkttesten

Bildet er hentet fra produkttesten

Siden min snille mann valgte å overraske meg med et nytt kamera på julaften, så slipper jeg å gruble mer over hvilket jeg skal gå for: jeg er blitt eier av et Nikon D3200, og foreløpig er jeg strålende fornøyd!

Nå satser jeg derfor på at både hverdagsøyeblikkene som ofte blir foreviget med mobilen, og andre hendelser hvor det er naturlig å ha Nikon kameraet tilgjengelig, vil gjøre at bildene våre fremover vil bli av bedre kvalitet. Dermed er det bare å håpe at det er dette som skal til for å finne motivasjon til å sette igang arbeidet med å lage fotobøker – nå kan jeg iallefall ikke bruke mangel på kamera som unnskyldning for ikke å gjøre det……

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to Kamera lykke

 1. Nei, nei, for en canonelsker er jo dette til å gråte av.. Fikk iPhone 5 og Canon EOS 650 så forsåvidt har vi hatt en rimelig lik jul du og jeg! God jul videre og gleder meg til å seg fine bilder fremover

  • Hverdagsmamma says:

   Hehe, både filmkameraene og kompaktkameraene vi har fra før av er Canon, så dette er første gang jeg prøver noe annet. Krysser fingrene for at det blir bra, så får vi heller sammenligne resultatene på bloggen :-)
   Lykke til med både kamera og mobil – morsomme likheter.
   Ha en god jul videre

 2. Jeg har Cannon EOS 600 D og iPhone 5 og jeg er strålende fornøyd med begge ;)

  Kos deg med fotografering og mobilfotografering :)

  • Hverdagsmamma says:

   Takk, jeg gleder meg til å komme igang. Har mye å lære. Mann og barn har måttet tåle å bli fotografert i alle mulige settinger de siste to dagene (min mann kan iallefall ikke klage på at jeg ikke tar bilde av han – har tatt igjen for 12 år fravær av fotografering på disse dagene, så dette skal bli bra)

 3. Gartulerer med nytt kamera! Sjølv har eg Canon EOS 40D og er veldig fornøyd, men rekne meg man blir fornøyd uansett kamera berre ein blir kjent med det :) Kanskje me må melde oss på fotokurs etter kvart – det hadde i alle fall eg hatt utbytte av.
  Fotsatt fin romjul til deg og familien :)

  • Hverdagsmamma says:

   Det hadde vært veldig gøy. Jeg tenkte jeg skulle være med på et kurs i regi av Nikon neste gang de er her i Bergen, men det er først og fremst for å bli kjent med kamera og mulighetene som ligger i det. Det er så fort gjort å bare bruke noen få funksjoner, og så er det mange muligheter man ikke kjenner til…. Fotokurs hadde vært supert. Det er så kjekt å se de som virkelig kan ta bilder, og resultatene der…. Hadde vært kjekt å kunne litt mer…. Kvalitetene på familiebildene de siste årene er virkelig ikke noe å skryte av :-)
   Ønsker dere alle fem en strålende nyttårsfeirng i morgen :-)
   Klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>