Kanelboller med vaniljekrem

Ferdige resultat

 

 

Jeg er glad i å bake, og ofte så blir det til at jeg lager vanlige kanelboller. Noen ganger er det imidlertid godt med en forandring, og da kan kanelboller med vaniljekrem anbefales.

 

 

 

Oppskriften er den samme som jeg bruker på vanlige kanelboller:

Smelt 200 gram margarin, tilsett 7 dl melk, og varm blandingen opp til ca 37º C. Rør inn 1,5 pakke gjær.

Bland sammen 1,2 kg hvetemel, 2 dl sukker og 1 ts kardemomme. Rør inn alt det våte. Tilpass mer mel etter behov for å få en jevn og fin deig. Sett deigen lunt, og la den heve i ca 30 minutter.

 Skjelv ut deigen. Smør på magarin, og strø over kanel og sukker.

Rull deigen sammen, og skjær den opp i passe størrelser.

 La bollene etterheve ca 20 minutter.

Trykk deigen ned i midten av bollene slik at det blir en grop. Fyll i med vaniljekrem.

 Stek bollene ca 12 minutter i en forvarmet ovn på 220º C.

Deigen gir ca 35 boller.

Avkjøl bollene på rist, og pynt med melis og kokos

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>