Kanelsnurrer

Det er ingen hemmelighet at jeg er glad i gjærbakst, ikke bare å spise, men også å lage. Mens jeg manner meg opp for å sette i gang med kaker, så lager jeg søtdeiger med den største glede. Selv om det ofte er den samme søtdeigen som står på agendaen (oppskrift her), så varierer jeg gjerne på formen. I det siste så er det kanelsnurrer som har slått an her hjemme

oppskrift på kanelsnurrer

Enkle å lage er de også, og en fin variasjon til vanlige kanelboller.

This slideshow requires JavaScript.

Fremgangsmåte for å lage kanelsnurrer:

Arbeid godt sammens den ferdige deigen. Form den så til en tykk pølse, før den kjevles ut som et rektangel. Smør på smør, og dryss på kanel og sukker.

Brett først hver av langsidene inn mot midten (jeg liker videre å legge dette dobbelt, men det krever at deigen ikke er klissete). Skær deigen i 4-5 cm tykke deler (bilde 1). Skjær så et 3 cm snitt på midten av hvert stykke (der bretten er om man har brettet dobbelt) (Bilde 2). Snurr delene til hver sin side, og knytt dem sammen – som om man knytter en enkel knute (bilde 3). La snurrene heve ca 30 minutter før de pensles med egg og det helles perlesukker over.

Stekes på 215 gr i 12 -15 min.

God appetitt :-) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Kanelsnurrer

 1. Lammelåret says:

  Kanelsnurrer er noe av det beste som fins, og så er det enkelt å lage. Det lukter fantastisk i hele huset – nydelig!

  Det er nesten slik at jeg kjenner lukten komme bare jeg ser bildene dine og tenker på det.

  God kveld!

  • Hverdagsmamma says:

   Helt enig. Hadde det ikke vært for at jeg iherdige forsøker å være en god rollemodell i forhold til sukkerholdig mat, så hadde jeg glatt kunnet spist dette daglig (kanskje det som skulle til i et forsøk på å spise seg lei ;-) ) I tillegg så skaper den deilige lukten både stemning og minner; en ypperlig kombinasjon!

   Fortsatt fin onsdag til deg!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>