Lue og hals med vri

Denne påsken har påskelitteraturen blitt byttet ut med strikkepinner. I stedet for å kaste meg over x antall krimbøker, så har tre sett med vridde halser og luer blitt ferdigstilte. Luene er som tidligere etter møsnter fra Litlo og Kalen. Alle lue modellene under er strikket i garn fra Sandenes, og på rundpinne str 5. Til voksne legger jeg opp 76 masker, mens jeg legger opp 68 masker til de minste luene og 72 til de litt større.

Vridd lue og hals strikket i Sandenes garn Duo

Vridd lue og hals strikket i Sandenes garn Duo

Vridd lue og hals strikket i Sandenes mini duett

Vridd lue og hals strikket i Sandenes mini duett

Vridd lue og hals strikket i Sandenes mini duett

Vridd lue og hals strikket i Sandenes mini duett

Jeg har tidligere strikket halser i perlestrikk, men for at halsene i større grad skal matche luene så har jeg i denne omgang strikket også dem etter vridd mønster. På halsene over har jeg brukt rundpinne nr 8, og lagt opp 88 masker. Den lar seg da greit tvinne to ganger rundt halsen. Garnet består av 45 % merinoull og 55 % bomull, noe som gjør at det varmer godt uten å klø (selv ikke når det blir vått).

Til halsene bruker jeg det samme mønsteret som på luene. Etterhvert som jeg har strikket flere, så er jeg gått over til å bruke strikkeklemmer. Da strikker jeg to rette og to vrange masker i to hele omganger (viktig at man har lagt opp masker i et tall som kan deles på 4). De rette maskene skal ligge over de vrange. Før jeg begynner på runde tre så starter jeg med tre rette masker slik at mønsteret forskyver seg ett hakk. Deretter strikker jeg to rette og to vrange som tidligere. Strikkeklemmene hjelper meg til å holde styr på når jeg er kommet rundt en ny omgang.

strikk med klemmer

Blandingen på garnet gjør at det er fort gjort å glemme at det inneholder ull, og dermed er det lett å hive strikket inn i vask sammen med andre klær. Når jeg vasket luen på lettstelt 40 grader så ble resultatet som vist til venstre under ….. Definitivt ikke å anbefale!

Strikket lue som er krympet

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Lue og hals med vri

  1. Wow, kor effektiv du har vore! Eg kan ikkje skryte på meg det samme, men har fått unna nokre klutar samt komme meg gjennom ei krimbok :)

    • Hverdagsmamma says:

      Ja, denne påsken har strikking vært hovedaktivitet nr 1, så ingen krimbøker på meg. Regner forresten med du nyter de late dagene til fulle, ikke fritt for at jeg er litt misunnelig her opp i det kalde nord. Nyt siste rest av ferien deres :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>