Matpakke og melkeordning

Helt ordinær matpakke

Jeg har på ingen måte engasjert meg i den pågående matpakkedebatten, men har ikke kunne unngå å få med meg innspill som har vært i media og på blogger. Det er godt mulig jeg ikke engasjerer meg fordi jeg innser at jeg aldri vil rekke over å lage fine figurer i matpakken til jentene. Jeg er sjeleglad for at de to yngste både får og spiser frokost og lunsj i barnahagen, for jeg synes det tar lang nok tid å lage mat til eldstemann, og det til tross for at alt jeg gjør er å smøre noen skiver, dele opp litt frukt og fylle flasken med vann. Det jeg imidlertid engasjerer meg i på denne årstiden er melkeordningen på barneskolen. Min 8 åring begynte nå i 3. klasse, og for tredje år på rad har jeg irritert meg over alternativene i skolens melkeordning. I min tid kunne vi velge mellom lett melk og hel melk, nå er alternativene blitt mange flere, deriblant melk med kakaosmak. Personlig er jeg lite begeistret for dette, og synes det er med å trigge søt behovet til de små. Samtidig så irriterer det meg at jeg må være den kjiipe mammaen som blir stilt ovenfor valget om hvorvidt barna skal få sjokolademelk eller ei. For hvilket barn vil ikke velge dette alternativet dersom de stod helt fritt? I et samfunn der diskusjonen går om høyt sukkerinnhold i barns kosthold og hvorvidt fysisk aktivitet i skolen bør økes, så får altså barna mulighet til daglig å innta søtet melk. Jeg savner derfor større fokus på hva barna spiser fremfor hvordan det de spiser ser ut….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

3 Responses to Matpakke og melkeordning

 1. hyggeligkaos says:

  Hos oss kan man kun velge lettmelk på skolen, så det med melketyper er nok et valg skolen har gjort, og bør tas opp på skolen. Sak for FAU kanskje? Jeg ville blitt veldig oppgitt om sjokolademelk hadde blitt tilbudt, det blir bare helt feil i dag!

  • Hverdagsmamma says:

   Jeg skulle sterkt ønske at det bare var vanlig melk som var tilgjengelig her også, så om det er tilfellet andre steder så er det nok et skolevalg. God ide å ta det opp med FAU, takk skal du ha :-)

 2. Her var valget Lettmelk og Ekstra Lettmelk, så det virker som det er et skolevalg Ingen sjokolademelk på ungene sin skole, og glad er jeg for det.

  Birthe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>