Mot mørkere tider….

Jeg har alltid vært blond (og da mener jeg i fysisk forstand ;.) ), men etterhvert som jeg er blitt eldre og svangerskapene flere så har jeg måttet jukse litt for å opprettholde denne looken. Om sommeren gjør solen sitt for å holde fargen lys, men om høsten og vinteren må blekede striper til for å hindre skjemmende mørk ettervekst. For en hestehalejente som meg så er det særlig irriterende når fargen fremme langs ørene og med pannen kun etter uker (det føles iallefall sånn) får sitt sedvanlige mørke skille. En god kollega fortalte engang at det finnes få naturlige blondiner med mange barn, fordi både alder, men også barnefødsler er med å øke nivået av melanin i kroppen, noe som gjør hårfargen mørkere. Iallefall så har jeg i flere år nå, og etterhvert som etterveksten har begynt å synes, tenkt at det snart er på tide å gå vekk fra den helt lyse varianten og over til et mørkere alternativ.

Med tre barn så er ikke frisørbesøk en hyppig aktivitet for mammaen her i hjemmet. Det tar liksom så lang tid når man skal til med striper, kur og klipp. Dette i seg selv er med å forsterke behovet for å droppe å tilføre håret mer blekemiddel (gjør skillet mer markant), og jeg har lenge sagt at “neste gang jeg går til frisøren så skal jeg bli mørkere.”  Den neste frisørtimen ble i dag!! Speilbildet impliserte at det ikke lengre fantes gode grunner for ikke å prioritere et besøk hos frisøren. Litt optimistisk forklarte jeg om problemet mitt, og bad henne gjøre meg mørkere. Dessverre, evt lykksaligvis (alt etter hvem man spør) så synes ikke frisøren at det var noen god ide og kutte ut blondinen for godt. Det vil visstnok ikke være spesielt flaterende med lys ettervekst heller, så vi ble enige om å legge inn mange mørkeblonde striper i håret. Som sagt så gjort, og særlig i front så er jeg blitt betraktelig mørkere. Siden jeg tenker på meg selv som lyseblond så er det uvant, men samtidig så må jeg bare innse at det nok er tid for å gå en mørkere fremtid i møte for håret mitt sin del. Så får jeg heller ta nyansene litt gradvis.

Uansett hvor mye stress det kan være med å skulle komme seg avgårde til frisøren, så er det alltid herlig når det er gjort. Så resten av dagen skal jeg bruke på å venne meg til min nye mørkere hårfarge, og glede meg over en litt freshere look :-D

En litt mørkere hverdag (selv om lyset lyger litt her, og kanskje ikke gir det beste bildet av resultatet :-) )

En litt mørkere hverdag (selv om lyset lyger litt her, og kanskje ikke gir det beste bildet av resultatet :-) )

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

9 Responses to Mot mørkere tider….

 1. Fru Jacobsen says:

  Jeg har også merket endringer i håret ;) Jeg er egentlig lysblond, men har blitt kommuneblond/askeblond/grå alt etter som hvem du spør

  Så når dette svangerskapet er ferdig skal jeg til frisøren og få rettet opp litt i galskapen :)

  • Hverdagsmamma says:

   Hehe, viktig å spørre de rette, jeg må innrømme at mange nok ville kalt min nyoppståtte farge for kommunegrå, og det er ikke helt der jeg vil være……

  • Hverdagsmamma says:

   Bildet lyger endel…. er blitt betratelig mørkere ennn hva mobilkameraet gir inntrykk av, men gjelder vel bare å venne seg til realiteten – om ikke annet så hadde jeg ifølge frisøren ingen grå hår :-) Den tanken hadde ikke slått meg, er visst eldre enn jeg føler meg :-)

 2. Laila says:

  Jeg synes det så veldig fint ut jeg. Kjenner meg veldig godt igjen i frisørbesøkene som tar alt for mye tid. Men jammen er det et deilig pusterom også;)

  • Hverdagsmamma says:

   Det er veldig godt når pusterommet først er der – og hver gang tenker jeg at det ikke skal bli sååå lenge til neste besøk, uten at det blir realiteten :-) Tiden flyr, og alltid mye annet som bør/skal/må prioriteres.

 3. Laila says:

  Ja, du sier noe. Er veldig vanskelig å prioritere egentid etter disse barna kom;)

 4. Silje says:

  Hei:)
  Fin blogg du har:)
  Kan jeg spørre hvilken frisør du har brukt?
  Synes du var veldig fin:)

  Hilsen Silje

  • Hverdagsmamma says:

   Tusen takk Silje, så kjekt å høre fra deg :-) Jeg vet ikke hva frisøren heter (er ikke så flink til å spørre etter navn…), men jeg var hos Nikita i Strandgata, og fikk veldig god service og veiledning i forhold til hva jeg skulle gjøre :-)
   Ha en fin kveld videre :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>