Ny perlestrikk til halsen

Det begynner å bli en stund siden jeg har blogget om strikk nå. Dette betyr imidlertid ikke at min strikkeiver har dabbet av – her strikkes det hver en kveld – så jeg tenkte det var på tide å vise frem et av de siste prosjektene mine. Jeg klarer fortsatt ikke helt å fri meg fra det avslappende “ikke mønster strikket”; det å ha noe i hendene uten å kjenne svetteperlene over om jeg teller rett (sikker helt ubegrunnet å tro at det vil bli slik, og røper vel egentlig bare at jeg enda ikke er kommet i gang med å sette meg inn i strikkeoppskrifter). Det siste strikkeprosjekt har derfor resultert i ytterlige en ny hals. Denne gangen er det en god kollega som har vært idehaver og inspirasjonskilde til halsen, som i tillegg til å være både dekorativ og fin, varmer godt.

hals i perlestrikk

Halsen er enkel å strikke. Den er strikket i perlestrikk og med dobbeltråd. I den jeg har på meg over så har jeg brukt garn fra Nora.

Jeg la opp 49 masker på pinnestørrelse 4 og strikket 68 cm. Dette var litt i lengste laget, og halsen er noe vid. Om tanken er en hals som varmer, så ville jeg derfor ha strikket den litt kortere, men om planen først og fremst er en hals for pynten sin del så er denne lengden helt fin.

perlestrikk hals

Halsen er som sagt enkel å lage. Strikk et rektangel, brett dette i to og sy sammen tre av sidene slik at det stikker ut en trekant bak (evt fremme). Pass på at hullet blir stort nok til at det er plass til å tre den over hodet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

4 Responses to Ny perlestrikk til halsen

 1. Anita says:

  Så flink du er :)Veldig fin!

 2. Flinke du!
  Blir litt misunnelig på strikke kunnskapen og iveren din! Må være helt topp og holde på med på kveldstid foran tven når det ikke er så mye annet å ta seg til :)

 3. Hverdagsmamma says:

  Tusen takk skal dere ha :-) Må innrømme at jeg sjelden har funnet noe som gjør at jeg slapper så godt av som strikking, litt egenterapi og gir følelsen av multitasking selv når man sløver foran tv´n :-)

 4. Laila says:

  Så søt den ble. Kjempeflink er du Linda; )

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>