Oppskrift på horn

Vi gjør oss klare til en uke fylt med bursdagsfeiring her hos oss, og da må det baking til. En ting som alltid er greit å ha i frysen – bursdagsfeiringer eller ei – er hjemmelagde horn. Smaker godt, og er enkelt å lage.

Hjemmelaget horn

Oppskrift på horn

Bland sammen 16 dl mel, 2 ss sukker og 1 ts kardemomme.

Smelt 120 gram melange, ha i 6 dl melk og varm opp til ca 37 grader. Rør ut 1,5 pakke fersk gjær. Hell blandingen over det tørre og elt deigen til den er glatt og smidig. La deigen etterheve 30 -40 minutter.

Del deigen i 4 like store deler. Kjevl runde leiver og del dem i passe spisser. Dersom jeg skal bruke hormene sammen med pålegg, så liker jeg å dele leivene inn i 8, mens jeg oftest velger en 12 deling om hornene skal brukes som tilbehør til gryteretter etc.

hjemmelagde horn

La hornene etterheve på et lunt sted ca 20 min.

Pensle hornene med egg, og strø over valmuefrø/ sesamfrø.

Hjemmelagde horm

Hornene steket midt i ovnen på 220 grader i 12-15 minutter.

Når jeg først baker liker jeg å lage store posjoner slik at jeg kan ha liggende i frysen. I dette tilfelle blir det fra 32 til 48, alt etter hvordan man har delt leivene. Man kan selvfølgelig lage færre, halver da alt utenom gjæret, hvor man bruker en pakke.

Dersom man ønsker en grovere varianter, så bytt ut 6 – 8 dl av hvetemelet med grovere mel. Kutt da i tillegg ut kardemommen.

Lykke til :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>