Skillingsboller

Ferdige skillingsboller

Jeg har en fast søtdeig som jeg bruker som grunnlag for de fleste bolletypene jeg lager. Idag er det barnas favoritt skillingsboller som står for tur. Deigen smaker godt og er lett og lage, så jeg anbefaler den gjerne videre

 

 

 

 

Smelt 200 gram margarin, tilsett 7 dl melk, og varm blandingen opp til ca 37º C. Rør inn 1,5 pakke gjær.

Bland sammen 1,2 kg hvetemel, 2 dl sukker og 1 ts kardemomme. Rør inn alt det våte.                                                                                                                                        Tilpass mer mel etter behov for å få en jevn og fin deig.

 

 

 

 

Sett deigen lunt, og la den heve i ca 30 minutter.

 

 

 

Skjelv ut deigen. Smør på magarin, og strø over kanel og sukker.

 

 

 

 

Rull deigen sammen, og skjær den opp i passe størrelser.

La bollene etterheve ca 20 minutter.

Pensle bollene med rørt egg, og strø over perlesukker

Stek bollene ca 12 minutter i en forvarmet ovn på 220º C.

Deigen gir ca 35 boller.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>