Skuffende velkomst

Girl it1

Vår eldste datter er 8 år, og går i tredje klasse. På skolen hennes har de ekstra fokus på lesing, noe som gjør at elevene der scorer godt over middels hva leseferdigheter gjelder. De går på biblioteket i skoletiden og har lesekonkurranser for å stimulere elevene til å lese flest mulig bøker. 8 åringen er derfor glad i å lese. Som mamma opplever jeg imidlertid at det kan være en utfordring å finne god litteratur til henne. Hun er litt for stor til mange av barnebøkene og litt for liten til å ta fatt på endel ungdomsbøker.

Når jeg var yngre så husker jeg hvor stas det var med bladet Starlet. Det kom ut annen hver tirsdag, og jeg pleide å få penger for å kjøpe det selv. Ofte var vi flere som gikk innom butikken på vei til skolebussen de aktuelle tirsdagene for å sikre oss den nyeste utgaven. Selv hører jeg til dem som alltid leser alt i blader, så også dengang, men det første som ble gjort når jeg stod med bladet i hendene var å slå opp på “Oss imellom”. Vi kunne gjerne være flere som leste siden i lag, og fnisende sto vi og fikk et innblikk i en verden vi var på vei inn i. På samme måte så hadde vi TL- klubben. Månedlig havnet utvalgte bøker om forelskelse og kjærlighet ned i postkassen min, og motivasjonen for å lese var virkelig på topp. For ulike aldre har uike intressefelt, og i de tidlig tenårene så kan det å krype under dynen med små romantiske bøker eller blader kanskje være det som gjør at man faktisk leser. Den dag i dag er jeg glad i å lese. Problemet med bøker er at jeg aldri klarer å legge dem fra meg. På sengekanten blir det derfor ofte blader, noe som gjør at jeg til enhver tid abonnerer på x- antall eksemplarer. Jeg tror faktisk navnet mitt er gullmerket hos opptil flere bladforlag. Iallefall får jeg titt og ofte gratis blader i posten. Om forlagene har merket seg med min allsidighet når det kommer til lesestoff er uvisst, men den senere tid så har jeg iallefall flere ganger fått tilsendt bladet “Girl it”.

Så her kommer jeg tilbake til 8 åringen. Hun liker altså å lese, og hun liker Justin Bieber. Om man spør henne så vil hun nok si “jeg bare elsker Justin Bieber“. Iallefall, om jeg ikke helt klarer å finne noe interesant i “Girl it” så gjør hun det. At det med bladet (i tillegg til plakater av unge Bieber) medfølger et skriv om en egen klubb der man gratis kan melde seg inn og få både blader, bøker og ikke minst verdens største sminkekoffert, frembringer store stjerner i øynene til 8 åringen. Hverdagsmamma trekker selvfølgelig fram de formanene og gledesdrepende ordene om at man alltid må lese det som står med liten skrift, og at få ting er helt gratis. 8 åringens begeistring synker litt, men ikke mer enn at mor bestemmer seg for å finne ut mer om denne klubben. Når jeg da oppdager at den i stor grad tilbyr det samme som den tidligere nemte TL klubben bestemmer jeg meg i et anfall av nostalgi i melde inn den lille. Og ja, jeg leser på forhånd at klubben hovedsakelig retter seg mot jenter fra 9 års alderen av, og vet derfor at min håpefulle er yngre enn målgruppen, men hva gjør man vel ikke for å stimmulere lesegleden. Iallefall, jenten ble fra seg av begeistring. Faktisk har det medført at ordet “verdens beste mamma” er blitt hyppig brukt i det siste. For hun har virkelig ventet på at denne velkomstgaven skal komme. Ventingen har resultert i at hun har visst en ny interesse for å løpe etter posten, og hun har bilde av det ENORME sminkeskrinet hun snart skal bli eier av fremme på rommet. Venninnene har daglig blitt minnet på dette vidunderet som hennes fantastiske mamma har bestilt (jeg tar selvfølgelig til meg all den ros jeg kan få). At det først og fremst er bøkene mammaen vil hun skal ha synes å være glemt.

Iallefall i går var dagen! Pakken var kommet! Selvfølgelig ville ikke et så stort skrin få plass i postkassen, så her gjaldt det å komme seg avgårde til postkontoret for å hente den. I det pakken ble overlevert så kom det første spørsmålet. ÆÆÆ, kommer sminken for seg selv?? For størrelsen på pakken indikerte ikke at den inneholdt et sminkeskrin som knapt ville få plass på baderomshyllen. Fortsatt holdt imidlertid 8 åringen motet oppe. Siden hun ikke fikk åpne pakken før hun kom hjem, var det lange 5 minutter i bilen. Vel hjemme, og etter å forsiktig å ha åpnet pakken ble det fort klart at innholdet ikke helt stemte med det som bilde viste. Et lite skrin med 4 øyenskygger og en liten maskara til å legge sotede øyne fulgte med, men ingen sminkedrøm med lipglose og alt annet man vanligvis bare drømmer om (selv mammaen synes egentlig det så litt stas ut). Rettetangen og bagen var helle ikke der. Faktisk å manglet alle de tingene som 8 åringen hadde gledet seg til. Det var derfor ei skuffet jente som fikk sin første smak av at ting ikke alltid er som de ser ut på reklamen. At pakken istedet inneholdt en MP3 spiller som hun verken ønsket seg eller trengte ble da en fattig trøst……

Noen ganger samsvarer ikke drømmen helt med realiteten ……. 

Oppdatering: Etter å ha mailet med kundeservice, som informere om at de opererer med ulike velkomstgaver, så har de nå tilbudt seg å sende 8 åringen sminkeskrinet kostnadsfritt. Dette vekker stor begeistring i hjemmet, så nå venter vi i spenning :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

7 Responses to Skuffende velkomst

 1. SÅ utrolig dårlig gjort!! Sitter her med klump i magen og har all verdens medfølelse for åtteåringen.

 2. Nann Karin says:

  Nå var det nummeret før jeg løp til butikken for å kjøpe sminke til den lille jenta. Dårlig salgstriks ..
  Men sant nok drøm og virkelighet er ikke alltid samsvarende, selv om jeg synes man skal leve sin drøm. :)

  Gode helgen !

  • Hverdagsmamma says:

   Det var ingen kjekk mammaopplevelse å se skuffelsen til 8 åringen…. Vi satt oss derfor sporenstraks ned og skrev et brev til dem for å etterspørre de delene som manglet i velkomstgaven. Har ikke hørt noe idag, og om det ikke kommer noen tilbakemelding så er det en mulighet for at vi må ha oss en mor datter shoppingtur :-)

 3. Nei, så flaut!!! Får kjempe vondt av 8 åringen din som har gått og gledet seg til dette her. Huff.. har selv ei lita niese som fikk stort sminkeskrin til bursdagen og det syntes hun VIRKELIG var stas! Håper du og din datter får ordnet opp med dem, eller kanskje finner noe et annet sted :)

 4. Stakkra liten!! Forstår veldig godt at hun blir kjempe skuffet… Håper det ordner seg etter klagen dere har sendt inn. Hun fortjener det:) God klem

 5. Det der er jo misvisende markedsføring! At et virkelig produkt ikke alltid samsvarer med det reklamer viser er en ting, men at et produkt er en helt annen enn den reklamen viser er – etter hva jeg har skjønt – faktisk ikke lov?

  Skjønner utrolig godt at jenta di ble skuffet, det tror jeg hvem som helst ville blitt etter å ha gått å gledet seg i spenning!

  Til slutt må jeg legge til at det er flott at skolen hennes legger så høyt fokus på lesing. Flere skolen burde være flinke med det! :)

 6. Hverdagsmamma says:

  8 åring smin ynes det er kjekt at så mange voksne også synes at dette var dumt, så tusen takk :-)

  Nå fikk vi svar på mailen vår idag, og i følge dem så opererer de med flere pakker. Vi er imidlertid sikker på at vi svarte på den med sminken, og det hjelper derfor ikke helt på 8 åringens skuffelse….

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>