Sparetips

Bilde av penger og sparebørsen


De to eldste jentene er blitt så store at de har en klar forståelse av sammenhengen mellom det å ha penger og det å kunne kjøpe varer for dem. De kan gå rundt i lekebutikken og fundere over hvor mye de mangler for å kunne kjøpe dagens drømmeleke. Samtidig så har pengene en tendens til å brenne i lommene  når de først har dem, og de kan kjøpe hva som helst bare de får kjøpt noe….. Hverdagsmammas formaninger om at det kan være greit å spare for senere å kunne kjøpe noe de virkelig har lyst på slår ikke alltid helt inn:-)

 

En fin måte å oppmuntre dem til sparing har vært å bare ha en sparebørse….. Avtalen er at om de i fellesskap sparer, så skal hverdagsmamma og hverdagspappa sette tilsvarende  sum inn på alle jentene sine kontoer. Dvs at om det er 500 kr i sparebørsen når vi går i banken, så sponser vi dem med 1000 kr, slik at alle jentene får 500 kr hver inn på konto….. Forhåpentligvis lærer de både om foredelene av å spare og om å dele det de har:-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>