Status “Prosjekt sjokokutt”

Nøttemiks

Prosjekt sjokokutt” har nå vart i to måneder. Å si at perioden har vært helt sjokoladefri vil dessverre være en løgn, for det har den ikke. De siste to lørdagene har jeg nytt meg en sjokolade til fulle. Først en mørk variant, før jeg forrige helg, etter anbefalinger, prøvde ut Bergene Melk sin nøttemiks. Denne hadde jeg gledet meg til lenge, og egentlig så hadde jeg tenkt at jeg burde holde meg unna vanlig lys sjokolade helt til nyåret, men siden det gikk greit å spise mørk sjokolade helgen før så tenkte jeg at jeg kunne prøve litt……

Lørdagens handling ble unnagjort på Coop Mega. Gjennom hele butikken så kjente jeg gleden bygge seg opp med tanken på at jeg nærmet meg snopehyllene. Men for en skuffelese (evt glede) – den lille utgaven av sjokoladeønsket var ikke der. Hva er det med butikker som kun har de store alternativene???? Tanken på å skulle gå tomhendt ut av butikken var knapt til å holde ut, så jeg avtalte med hverdagspappa at vi kunne kjøpe og dele den store. Deling er heldigvis et relativt begrep. Det er mulig hverdagspappa så for seg at halve sjokoladen var hans – egentlig tvilsomt siden han kjenner meg godt etterhvert :-) – og i sjokoladegleden på butikken så tenkte jeg vel at en slik deling kunne være fornuftig. Det var imidlertid før jeg var kommet meg inn døren hjemme, fått plassert jentene nede, og ivrig fått åpnet, delt og spist halve sjokoladen oppe på kjøkkenet. I sjokorusen som da kom stigende så føltes halve sjokoladen veldig lite…. Et blikk mot hverdagspappa gjør at han umidelbart foreslår en 60/40 deling i min favør. Mulig han i løpet av kvelden snek til meg noen flere ruter, og jeg må innrømme at jeg flere ganger vurderte å hive meg i bilen mot nærmeste butikk for å få tak i mer sjokolade. Samtidig så hadde jeg i bakhodet at det, det ville virkelig være å sprekke. De nesten dagene måtte jeg virkelig jobbe for ikke å gjøre akkurat dette, for sjokoladesuget har vært sterkere denne måned nr 2 enn hva som var tilfelle forrige måned. Det har krevd masse viljestyrke å holde seg unna sjokoladehyllene, men det har gått! Som jeg tidligere har skrevet om, så er ikke målet mitt å kutte ut sjokoladen for all fremtid, men å ha et litt mer normalt forbruk. For meg er derfor det langsiktige målet å la sjokoladen bli noe jeg koser meg med i helgene, ikke en daglig nødvendighet.

Når det er sagt så synes jeg ikke det hjelper på med alle tilbud som til enhver tid er på sjokolade. Det er mulig jeg er ekstra fokusert på dette, men jeg synes at jeg overalt ser tilbud av typen “Ta 3 for 2″ etc, og alltid er det de store alternativene det gjelder. Det føles liksom helt feil å velge den minste sjokoladen, og enhver samfunnsøkonom ville vel anbefalt den store, som definitivt gir mest for pengene. Hadde jeg klart å ha sjokolade liggende i skapet så hadde det nok vært det også, men jeg regner med at jeg ikke er den eneste som da ender opp med å spise mer enn hva jeg ellers hadde gjort.

For å avsluttende oppsummere litt før jeg går inn i prosjektets tredje måned, så må jeg si meg fornøyd med status så langt. Selv om jeg denne siste måneden har trengt enda mer viljestyrke for å holde meg unna sjokoladehyllene, så er jeg strålende fornøyd, og satser på at dette skal fortsette.

Les også 

Del 1: Hvordan bli kvitt sjokoladesuget

Del 2: Fristelser

Del 3: Bivirkninger av sjokoladekutt

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Status “Prosjekt sjokokutt”

 1. Merethe says:

  Ha ha ha – eg kjenner meg SÅ godt igjen, Linda! Har vore gjennom det samme, begynte med det prosjektet i vår. Du veit, vi har alltid hatt samme forholdet til sjokolade…. Har gått på et par sprekkar, men gått på igjen med godt mot etterpå. Har vel innsett at for meg er det einaste som funkar totalavhold – for med meg er det en sjokolade, og så rett “på kjøret” igjen. Men med trening savna eg sjokoladen VELDIG masse mindre. Og så har eg tru på at summen av laster er konstant; no er det iskaffe som gjelder… Klem til deg – frå ein sjokoholiker til ein annan ;)

  • Hverdagsmamma says:

   Haha, ja jeg har aldri møtt noen som er mer lik meg med hensyn til sjokolade enn deg!!! Og det med en konstant sum av laster kjenner jeg godt til – for meg er det pepsi max. Jeg kompanserer med ENORME mengder av det – men satser på at om jeg klarer å holde meg unna sjokolade så skal jeg klare å holde meg unna hva som helst etterhvert, må bare så vekk de verste sjokoladeabstinensene nå :-)
   Mulig jeg må gå mer tilbake til tatalt avhold jeg også, for jeg kjenner jo at suget blir sterkere når jeg åpner opp for å spise en dag i uken. Jeg ender iallefall opp med å drømme om denne sjokoladen hele resten av uken :-)
   Håper alt står bra til med deg Merethe. Har du litt ekstra tid en gang du er i Bergen så gi et ord.
   Stor klem

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>