Tag Archives: Utbygging

Utbygging: Status uke 18

I forkant av denne uken var vi spente på om elektrikeren ville dukke opp mandags morgen. Snekkerene som jobber her hadde egentlig gjort ferdig det de kunne gjøre før det elektriske kom på plass, og vi var derfor litt bekymret for om ting ville stoppe opp. Tydligvis er det mange som trenger håndverkere nå i forkant av fellesferien…. Iallefall, ingen elektriker kom mandag. I utgangspunktet fremkalte dette lysten til å rive seg i håret for vår del. De siste ukene har det skjedd mye, og vi hadde håpet denne fremgangen skulle fortsette disse siste ukene før ferien.

Som så mange andre som står midt oppe i en bygge-/oppussingprosess så opplever vi at ting har en tendens til å balle litt på seg, og etterhvert som det hele skrider frem så ser vi stadig nye ting som skulle vært gjort, og som vi vil ha på plass for å få den berømte prikken over ièn. Listen over planer og drømmer har iallafll ikke blitt kortere disse ukene vi har holdt på, og endel ting har vi sett for oss at vi skal få gjort selv. Så er det bare det at verken ferdighetene eller interessen for å faktisk skulle være dem som gjør den jobben er tilstede her i huset. Ikke har vi særlig av det verktøyet som hadde trengtes for å gjøre det hele litt lettere, og med tre barn er det heller ikke alltid slik at tiden strekker til… Det er rett og slett kjekkere å kunne være sammen som familie, enn å måtte ha mange prosjekter i huset på gang. En kjapp avgjørelse om å sette vekk noe av jobben til dem som faktisk kan det – og også gjør det mye fortere enn hva vi ville ha gjort – kom derfor når det plutselig dukket opp noen dager uten arbeid her. Mandagen ble det både laget loft i uteboden, samt at det gamle gjerdet ble fjernet og nytt kom på plass. Så kunne vi heller benytte ukens eneste finværsdag den ettermiddagen til å få på det et strøk med maling.

Når elektrikeren heller ikke kom på tirsdag, så ble veggen i stuen oppe tettet skikkelig til, i tillegg til at en markise på terrassen ble montert. Så nå begynner ting å ta enda mer form. Vi begynner iallefall å bli fornøyde med resultatet :-)

påbygg av tomannsbolig

påbygg tomannsbolig

Onsdag var heldigvis elektrikeren på plass (sikkert bra før vi fant ytterligere ting å få gjort, og dermed overskrider budsjettet fullstendig), og etterhvert som han har jobbet så har de andre kunnet plate og ordne til. Siste rest av uken har dermed gått med til dette. Alle dører er kommet i hus, men dessverre har karmen til den store skyvedøren mellom gang og stue nede forsvunnet på vegen, noe som gjør at den siste veggen ikke er på plass enda. Uansett går det stadig fremover, men igjen er det bare å konstantere at denne fellesferien kommer noe ubeleilig for vår del. For nå er det tid for at de som skal spartle, pusse og male skal kommer inn, noe som dessverre må vente til over ferien. Nå er det derfor bare en uke igjen før det hele stopper opp noen uker. Synd, men lite å gjøre noe med.

påbygg tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

Om ikke annet så blir det daglig både ryddet og støvsugd nede, så ungene har alt begynt å ta de nye delene av huset i bruk. For oss voksne så får vi demed en liten  smakebit på hvor deilig det skal bli med litt ekstra plass om ikke så alt for lenge :-)

Da gjenstår det bare å ønske alle en riktig god helg. For Hverdagspappa sin del så er dette en helg han lenge har hatt nedtelling til. Søndag er det nemlig klart for Iron man i Haugesund, og da gjenstår det å se om et år med fokus på trening har hatt den ønskede effekt når selve styrkeprøven skal gjennomførest. Utfyllende rapport kommer :-)

Utbygging: Status uke 17

For tiden er vi inne i en periode der mye skjer, og denne uken har vært et lite høydepunkt i så måte. Hver dag har det vært nye spennende ting å komme hjem til, og vi begynner virkelig å få et bilde av hvordan sluttresultatet vil bli.

I starten av uken ble boden gjort ferdig. I tillegg til å skulle romme mest mulig, så har den som funksjon å skjerme for innsyn. Etter som den er kommet opp så ser vi virkelig at den gjør sin misjon, og selv min bekymring for at det skal være mye innsyn på terrassen oppe, viste seg at den gjorde ubegrunnet.

Om det bare kunne kommet litt finere vær, så skal vi snart for malt boden også. Nytt gjerde må vi nesten også få på plass snart......

Om det bare kunne kommet litt finere vær, så skal vi snart for malt boden. Nytt liggende gjerde må vi nesten også få på plass……

Tirsdag fikk vi endelig betongen som vi har ventet på. Etter en dag hvor tilgangen til huset på fremsiden var umulig, og vi måtte gå en kronglete sti for å komme oss inn og ut på baksiden, så var det kjempegøy å kunne komme ut og ta det ferdige gulvet nærmere i øyesyn onsdag morgen.

Akkurat her kjenner jeg en barnslig lyst til å risse inn noe i sementen.... Fornuften tok overhånd :-)

Akkurat her kjenner jeg en barnslig lyst til å risse inn noe i sementen…. Fornuften tok overhånd :-)

Ukens tre siste dager har dermed blitt brukt til å bygge nye vegger. Nå er også rommet til eldstejenten revet, så for første gang så merker vi utbyggingen litt mer på kroppen. Eller ikke at det er et problem, for den gamle inngangen er dekket med plast, og ingen støv og rot kommer inn i gangen. Rommet jentene sover på er 16 m2, og det er således grei plass for alle tre å sove der. Så bortsett for at de har det gøyere enn mor og far med sene kvelder og moro på rommet når det egentlig skulle vært sovetid, så synes vi enda at vi slipper greit unna problemene med det å skulle bo i huset mens utbyggingen pågår. Mulig det blir verre etterhvert, men foreløpig går det iallefall over all forventning.

Snart stue og gang

Snart stue og gang

Nå begynner vi å få et skikkelig inntrykk av hvordan de ulike rommene blir, og vi koser oss med å planlegge innredning og løsninger.

Snart eldstejentens rom, med eget garderoberom.

Om ikke så alt for lenge vi dette være eldstejenten sitt rom. Innerst blir det eget garderoberom.

Ytterdøren ble idag flyttet ut der den engang skal stå, og hjemfølelsen kom dermed i større grad. Jeg er litt spent på den døren som skal komme etterhvert og optimalt skulle jeg gjerne sett at den kom på plass, slik at jeg snart kunne fått sett den nærmere i øyesyn. For ikke å risikere noen riper og hakk i den mens de holder på, så er det imidlertid anbefalt å vente til slutt med å få den på plass; noe som høres fornuftig ut, selv om tålmodigheten min igjen blir satt på prøve :-)

Både gang og 6 åringenes rom begynner å ta form

Både gang og 6 åringenes rom begynner å ta form

God helg – for vår del så krysser vi fingre og tær for malevær :-)

Utbygging: Status uke 16

Denne uken har vi sett de første tegnene på at ting også begynner å bli ferdig. Mandag startet med at de begynte å jobbe i 2. etc. for å gjøre klar til, og etterhvert sette inn ny skyvedør. Siden huset vi bor i er bygget av moduler, så måtte hele veggen der døren skulle komme vekk, før de kunne gjøre plass til ståldrageren og deretter døren. Hele den første dagen gikk derfor med til å rive og klargjøre.

sette inn skyvedør

Etter en noe kald natt, så fikk de på plass både drager og skyvedør på tirsdag, og vi er kjempefornøyd med resultatet. Selv om vi hadde ganske store vindusflater fra før av, så ble stuen lysere, i tillegg til at den plutselig virker større :-)

skyvedør i stur

Mens to mann jobbet på oppe, så holdt elektriker på nede og la varmekabler i tilbygget.

kabler i gulvet

Onsdag ble brukt til å ferdigstille alt oppe, samt legge armeringsjern i gulvet nede. Det store håpet var at det skulle la seg gjøre å få støpt, og vi håpet i det lengste både torsdag og fredag at dette skulle bli gjort. Dessverre så er vi ikke de eneste her i Bergen som bygger, og i dag måtte vi noe skuffet innse at gulvet ikke blir ferdig denne uken. Dessverre for vår del så er kapasiteten for å få tak i støp sprengt, og det er usikkert når de får presset oss inn. Vi krysser iallefall fingrene for at noen skal avbestille leveringen sin neste uke, slik at vi snart har ferdig gulv. Det hadde vært veldig kjedelig om manglende støp skulle sette en stopper for den fine fremgangen som har vært i det siste.

Boden er også begynt å komme på plass, og dermed så får vi et godt inntrykk over hvordan det hele vil bli både med hensyn til innsyn og skjerming.

utbygging av tomannsbolig

Vi har fått malt deler av langsiden denne uken, og hadde håpet å kunne fortsette med dette i helgen. Dessverre er prognosene at den kommer til å regne bort, så verken maling eller den store gleden av terrassen ser det ut som om det blir. Vi får bruke dagene til å rydde ut av 9 åringen sitt rom. Dette vil med all sannsynlighet bli revet til uken. Fra da av så begynner arbeidet i større grad til å foregå inne, og vi vil nok merke mer til hva vi står opp i. Siden det meste foreløpig har vært lokalisert til uteområdet, så har vi egentlig ikke blitt så veldig berørt av selve byggeprosjektet. Regner med dette vil endre seg de neste ukene…..

God helg alle sammen :-)

 

Utbygging: Status uke 15

Dette har vært en ny uke med full byggeaktivitet, men mye har omhandlet forberedelser til kommende prosjekter. Egentlig skulle skyvedøren oppe settes inn, men siden den er nesten 3 meter lang så må det kran til, noe s0m krever planlegging. Med elendige værmeldinger mot slutten av uken ble det bestemt at det ikke var noen god ide å begynne og åpne opp tak og vegger (skal inn med en stålbjelke), og dermed så venter vi med dette til mandag/ tirsdag i neste uke; om det varslede finværet holder seg da.

utbygging tomannsbolig

Rekkverket oppe fikk vi malt forrige helg, og i starten av uken så ble siste rester av tak og overganger inn mot naboens bod ferdigstilt. Inne i tilbygget er det tidligere bodgulvet fjernet, mer pukk er kommet til og isolasjonen kommet på. Nå er det bare å vente på elektriker som kommer og legger inn varmekabler, før det hele kan støpes.

utbygging tomannsbolig

Det meste av isolasjon og yttervegger i det eksisterende bygget er fjernet, og bare innerveggene står igjen. Dermed er vi et steg nærmere å rive overgangene mellom det gamle og det nye tilbygget. Dersom alt går etter planen så skal siste rester av forberedelser til dette gjøres neste uke. Med 4 uker igjen til ferien, så er ting virkelig begynt å gå unna, og vi er kjempespente på hvor mye de rekker innen den tid. Forhåpentligvis er ting begynt å komme litt mer på plass da :-)

Utbygging: Status uke 14

Endelig!!! Etter uker med manglende terrasse på fremsiden av huset, så kan vi endelig begynne å nyte ettermiddagssolen ute igjen. Hele denne uken har det vært to menn som har arbeidet her, og dermed så har mye skjedd. Først og fremst så er som sagt terrassen oppe begynt å bli klar for bruk. Vi har hele tiden vært litt usikre med hensyn til rekkverk. De siste måneder uten terrasse har gjort oss litt bortskjemte med lys, og ikke minst den frie sikten som vi har hatt. Dermed så har vi fått et dilemma i forhold til hva vi skal prioritere; lys og fritt utsyn, eller manglende innsyn. Her har vi vinglet litt frem og tilbake, men siden rekkverket på grunn av nye foreskrifter nødvendigvis måtte bli høyere enn hva vi hadde i utgangspunktet, så gikk vi for førstnevnte; vi vil ha mest mulig lys og utsikt!! Tanken er da at vi heller får få tilpasset et seil til å feste langs rekkverket på innsiden dersom vi på varme soldager vil sitte helt i skjul.

utbygging tomannsbolig

Ute er det kommet lister rundt taket, og tilbygget har derfor fått litt av den siste finishen. Får vår del så hadde vi egentlig tenkt å male tilbygget i en lys farge – som bare skilte seg litt fra husfargen – men dette er vi ikke like sikre på lengre. Vi synes rett og slett det er litt kult slik som treverket fremstår nå, og synes det gir huset et røft preg som passer inn. Denne delen vil vi derfor la stå umalt en periode, for å finne ut hva vi egenlig vil.

utbygging tomannsbolig

Innvendig har det også skjedd en del. Disse tingene er mer av den art som tar tid å gjøre, uten å synes for mye. Blant annet er deler av det eksisterende bodgulvet hugget opp, og takvinduet er kommet på plass. Eldstejenta er svært fornøyd med at det medfølger fjernkontroll til å styre vinduet opp og igjen, og at gardiner etterhvert kan kobles på.

utbygging tomannsbolig

Siden terrasse dekket ikke kan ferdiggjøres før den nye skyvedøren er på plass, så er det ikke mulig å ta alle hagemøblene ut på terrassen, men noen stoler og litt blomster er det blitt plass til.

utbygging tomannsbolig

 Nå er håpet at været holder seg fint i helgen slik at vi kan sette i gang med å male. Min forestilling om at treverk helst bør stå litt før det blir malt, har vist seg å ikke stemme, og vi har lært at man fint kan male den ene siden med en gang. Så da gjelder det å få gjort det som gjøres kan slik at vi kan få nytt sommeren når alt er ferdig, uten å ha mange oppgaver å gjøre :-)

Utbygging: Status uke 13

13 uker ut i utbyggingen burde jeg begynne å lære at mine drømmer om hva som skal skje ikke alltid stemmer overens med virkeligheten. Forrige uke synes jeg det hadde skjedd masse, og så derfor for meg hvordan vi i løpet av denne uken skulle kunne nyte glade dager på ny terrasse. Dette kan jeg nå konstantere at definitiv ikke er tilfelle. Så her gjelder det å holde fast på innstillingen om at den som venter på noe godt…….

Når det er sagt så har det absolutt skjedd en del denne uken. En av de faste snekkerne har hatt ferie, og det har derfor bare vært en mann her disse dagene. Dermed har det vært tid for å gjøre utsiden litt mer ferdig. All kledningen er nå kommet på.

utbygging tomannsbolig

Listene rundt vinduene også.

utbygging tomannsbolig

På innsiden er det enkelte steder begynt å plates, mens både tak og vegger er tettet med isolasjon.

utbygging tomannsbolig

I tillegg er det kommet store mengder materiale både på utsiden og på innsiden. Så om ikke annet så er alt som trengs for å få min etterlengtet terrasse ferdig kommet :-)

utbygging tomannsbolig

Dermed gjelder det bare å smøre seg med tålmodighet :-) Neste uke vil de allefall være to som jobber fullt. Kanskje kan vi glede oss over både ny skyvedør og terrasse oppe da? Vi krysser iallefall fingrene for det!!

God helg alle sammen

Utbygging: Status uke 12

Denne uken er jeg litt sen med mitt faste innlegg, men her kommer oppdateringen for uke 12 :-)

De siste dagene har det faktisk skjedd ganske mye – i alle fall av den type fremgang som vi ser. Nå er vinduene og skyvedøren kommet inn nede, deler av kledningen er komme på, og vannkranen er flyttet fra den gamle husveggen til den nye. Fasademessig begynner ting altså å ta form.

utbygging av tomannsbolig

utbygging av tomannsbolig

Det er litt vanskelig å se døren nede, siden den skyvedøren som skal inne i 2. etc står foran og sperrer, men fra innsiden av ser det iallefall bra ut. Satser på at den andre døren er på plass i løpet av neste uke. Vi gleder oss.

Utbygging: Status uke 11

Nok en uke er forbi, og da setter selv ikke nasjonaldagen en stopper for min faste oppdatering. Så alt for mye har imidlertid ikke skjedd denne uken, og all innsats er blitt rettet mot å få ferdigstilt arbeidet på taket slik at alt er klart til taktekkeren som kommer neste uke. Regner med at grunnen til at takarbeidet drar ut, har sammenheng på at de som gjør jobben er grundige; en stor fordel her i Bergen hvor luftfuktigheten ikke akkurat er kjent for å være tørr….. :-)

tilbygg til tomannsbolig

I tillegg til å lære at ting tar tid, så ser jeg at etterhvert som det hele går fremover så kommer stadig nye ideer om hvordan ting kan bli. Det siste er at det nok hadde vært fint med spotter langt siden av huset under terrassen. Det er derfor ikke tvil om at det oppussning moduset vi er i nå genererer nye planer over hva som kan bli. Kjekt å ha drømmer!! Så får vi heller ta konsekvensene av det når sluttregningen kommer :-)

Med ønske om en strålende nasjonaldag til alle mine kjære leser; gratulerer med dagen. Her i Bergen ser værmeldingene foreløpig lovende ut, og vi ser frem til en tørr og varm feiring :-)

Utbygging: status uke 10

Etter en heller laber blogguke er det iallefall tid for den faste utbyggingsoppdateringen. Uken er blitt noe spolert pga en hellidag og en inneklemt fridag, og dermed så har det kun blitt 3 arbeidsdager. Heldigvis har to personer jobbet fullt de dagene, så ting har absolutt skjedd.

Uken startet med at siste rest av det som har vært boden forsvant. Deretter har tiden gått med til å lage nytt tak på tilbygget.

tilbygg tomannsbolig

Etterhvert som takkonstruksjonene er kommet på så kan man virkelig se for seg hvordan det hele vil bli. Til tross for at rommet som ligger helt innerst ikke vil ha vanlige vinduer, så tror vi at et takvindu på 1,2 m x 1,2 m vil gi mer enn nok lys. For min del så er jeg begynt å søke rundt etter mulige elektriske gardinløsninger her. For med takvindu – i et tak som er høyere enn normal takhøyde – så er det ikke som om det bare er å trekke for og fra, så her gjelder det å komme frem med noen smarte idéer. Det er alltid kjekt med lys, men på et soverom må det også være mulig å kunne stenge lyset ute. Kanskje noen har gode erfaringer eller ideer?? I tilfelle mottas disse med takk :-)

Kanskje noe slikt???

Kanskje noe slikt???

Onsdagen ble det lagt vindsperre over sperrene, og dermed kan vi nå stå tørt i hele tilbygget vårt. En ny liten milepæl :-) Satser nå på at taket blir helt ferdig i løpet av neste uke, og at vindu og dører snart kommer på plass.

tilbygg tomannsbolig

God helg :-)

Utbygging: Status uke 9

Vanligvis så er det lite som slår mai måned; da får vi som oftest en herlig forsmak på sommeren, i tillegg er det måneden for ekstra fri. I dag våknet vi til snø her i Bergen, så lykken over at sommeren nærmer seg er ikke den følelsen jeg kjenner mest på. Når det gjelder fri, så er det vel ikke ofte fridagene kommer så gunstig ut for vanlig arbeidstakere som i år, knapt en uke i hele mai har mer enn 4 arbeidsdager. Akkurat nå så kjenner jeg imidlertid et snev av utålmodighet, og selv om all realisme sier meg at det ikke er verdt å bruke energi på slikt, så gleder jeg meg mer til å få ting ferdig her hjemme enn selve prosessen som må gjøres før vi kommer så langt. Og da er mange fridager ikke bare et pluss!! Mange fridager betyr nemlig mange dager som går vekk for videre fremgang, og min tålmodighet må smøres ytterligere (nå må ingen misforstå og tolke meg dit hen at jeg er imot fri, for det er jeg absolutt ikke ;-)  )

Når det gjelder utbyggingen så har dette vært uken da ting begynner å bli tett. Taket over der vi skal ha terrasse begynner å bli ferdig, og vi kan gå tørrskodd inn i gangen.

Utbygging tomannsbolig

Videre er det som engang var en bod begynt å bli tatt fra hverandre, og gjøres klart for å bli deler av eldstejentens rom. Materiale til nye sperr i denne delen av tilbygget er kommet på plass, boss er fjernet og andre småprosjekter som jeg ikke har like god kontroll på skal være gjennomført.

Utbygging tomannsbolig

Ting går iallefall fremover, så gjelder det bare for meg å innse at alt tar tid :-)

God (og forhåpentligvis snøfri) helg til alle lesere ;-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...