Tag Archives: Ferie

Scenedebut

Bilde av jentene på scenen

I dag har de to eldste jentene hatt sin scenedebut. Etter å ha gledet seg og planlagt i flere dager fikk de endelig være en del av kveldsshowet…..

Sjekk ut klippet under for å se hele scenedebuten :-) Som ekte stjerner tar de seg god tid til å høste applaus på slutten…..

En liten pause…..

Vognbilde1 fra hverdagsmamma

 

Noen ganger trenger både små og store en liten pause fra badingen,

 

 

 

 

men hva er det som skjuler seg bak teppet???????

 

Vognbilde2 av hverdagsmamma

Den enkleste måten å få yngstemann opp fra bassenget på er å friste med smokk,

koseteppe og Ipad. Jammen må det siest at tidene har forandret seg……

Luksustimen

pirat

Jeg har aldri vært noen tilhenger av at barna er med på klubb når vi er på sommerferie i syden. Det er flere grunner til dette;

  • jeg likte det ikke selv den ene (!) gangen jeg prøvde det som barn
  • jeg har en idylliske oppfatningen av at når vi er på ferie så skal vi alle være sammen for å kose oss.
  • eldste jenten prøvde mini klubb for noen år siden, og likte det den gang ikke, noe som nok har forsterket mitt inntrykk av at vi ikke vil benytte oss av dette tilbudet:-)

Den uken vi har vært her så har vi kost oss med Bufo showet hver kveld. Jentene har da med beundring sett på de barna som får komme opp og få diplom og medalje etter å ha deltatt i ulike aktiviteter i løpet av dagen. De to eldste gav derfor beskjed om at de ville på klubb!!! Hverdagspappa synes dette var flott, mens jeg av overnevnte grunner var noe mer skeptisk, men de måtte jo selvfølgelig få lov å prøve…..

Etter å ha avlevert 5 og 8 åringen kl 10. så må jeg innrømme at det var ganske så herlig å gå rundt med bare ett barn. Det er da man blir minnet på hvor rolig tilværelsen som ett barns foreldre var :-D Iallefall, plutselig ble det rom for å legge seg ned på en solseng og lese en bok. Jeg må i det hele tatt innrømme at det var fantastisk avslappende. Når to åringen i tillegg sov en time mens hverdagspappa fikk gått og trent, og jeg kunnne nyte livet på en solseng med en drink, så var det virkelig en time ren luksus:-)

Når jentene i tillegg kom strålende fornøyde tilbake og nærmest tagg om at dette bare måtte de få være med på i morgen også, så var det egentlig en vinn vinn situasjon for alle. Greit nok er vi ikke sammen hele tiden, men både jeg og hverdagspappa har om mulig enda mer energi når de kommer tilbake; ikke verst det heller:-)

 

 

Blir man brun når det er overskyet????

1008121

Vi har til nå hatt flere dager her i Spania med overskyet vær. Jeg har allikevel vært nøye med at hele familien må smøre seg godt før vi går for å bade. Selv husker jeg godt en episode fra jeg var liten i syden med mine foreldre hvor min mor sa at solen strålte sterkt selv om det var overskyet, og derfor krevde at vi alle smurte oss som vanlig. Den kvelden var vi blant de få i spisesalen som ikke var knall røde….. Siden den gang så har jeg tatt det som en opplest sannhet at smøring må til uavhengig av om det er sol eller ei (gjelder selvfølgelig når været tillater bikini:-), og at man da vil få en fin brunfarge selv om det er overskyet.

Hverdagspappa godtok ikke mine selvopplevde erfaringer som en absolutt sannhet, så vi har måttet sjekke ytterlligere rundt tema…..  Flere artikler på nettet bekrefter mine erfaringer, man vil få farge også når det er overskyet. En reaksjonell artikkel på Nettdoktor skriver at mellom 30-50 % av de ultrafiolette strålene vil trenge gjennom skyene når det er overskyet. Det kan derfor være lurt å smøre seg selv om ikke solen steiker, men gjerne ikke like hyppig. Samtidig er det greit å være oppmerksom på at det er fort å glemme solkremen siden man rett og slett ikke føler at man er brent… Særlig gjelder dette dersom det er litt vind i tillegg. Kanskje orker man også å være lengre i solen, siden det ikke er så varmt….

Det er med andre ord ikke nødvendig å deppe over noen skyer, iallefall ikke dersom det er mangel på brunfarge man er redd for:-) Som bildet over viser nyter vi både utsikt og varme selv om solen ikke steker:-)

 

Drama ved bassenget

Bilde av bassengområdet


Jentene elsker å bade! Helst skulle de ønske at de kunne tilbringt hele dagen i bassenget her i Spania. Inn imellom mener imidlertid vi voksne at det er behov for en liten pause fra solen, og kommanderer jentene med oss opp. I går protesterte de litt mer enn vanlig, og de to eldste kunngjorde at de gikk for å bade på egenhånd. Vanligvis pleier de å være ganske greie, så jeg må innrømme jeg kun trodde det var en trussel, særlig siden 5 åringen gikk uten armringer. Vi pakket derfor sammen og ruslet avgårde. Hverdagspappa ble imidlertid noe skeptisk og sendte meg og yngstemann i forveien; han ville bare ta en ekstra sjekk ved det store bassenget. Heldigvis for det!! I det han kommer gående ser han 5 åringen vår snuble og falle ut på dypet. 8 åringen svømmer godt, det gjør ikke 5 åringen….. Med skoene fortsatt på får han hevet seg ut i vannet og plukket henne opp, så hun rakk ikke å være lenge under vann. Men for en lykke at hverdagspappa gikk tilbake……

Siden vi prøver å lære jentene at ting får konsekvenser, så ble det ingen kveldsshow på de to eldste. Etter at vi hadde spist måtte de tilbake på rommet og legge seg, mens 2 åringen fikk kose seg med underholdningen. Og for en dag å gå glipp av den på….. Akkurat den kvelden da Bufo og vennene hilste på alle barna og lot seg fotografere sammens med dem. Det var en stolt lille søster som kunne vise storesøstrene sine både bilder og film av seg selv alene sammen med Bufo:-)

Bufo og vennene

De eldste fikk forhåpentligvis en lærepenge om at det lønner seg å gjøre som hverdagsmamma og hverdagspappa sier, mens vi voksne ble enda mer bevisst på å aldri slippe jentene av syne i nærheten av vann…….

Trening på ferie

Barna brukt som progresjon i trening

Som tidligere nevnt så har vi gått for all inclusive i år. Dette har mange fordeler, men ikke alt er like positivt….. Det er blant annet en fare for at vi alle er litt tyngre på veien hjem enn hva vi var på vei til ferien….

For å prøve å begrense skadeomfanget noe er det selvfølgelig mulig å få trent litt mens vi er her. Et kjapt søk på nettet viser flere artikler om temaet. En ting som blir trukket frem er hvor fint det er å trene på stranden. Det er vistnok bare å legge seg ned å gjøre både sit ups og push ups. Jeg er allikevel usikker på om dette er tingen for meg. Idag har jeg speidet ekstra for å se hvor mange som ser ut til å trene når de er på stranden, uten å ha sett noe som ligner på den typen aktivitet. For å være helt ærlig er jeg usikker på hva jeg ville tenkt om noen plutselig hadde lagt seg ned og tatt push ups, evt hva andre ville ha trodd om meg dersom jeg hadde begynt med knebøy. Dette synes altstå ikke å være veien å gå…..

En annen ting som blir nevnt som positivt å gjøre på stranden er løping. Selv prøvde jeg ut dette på en sydenferie i 96 sammens med en god venninne. Joggeskoene var pakket, og planen på forhånd var at vi skulle få trent endel. For min del skjedde det en gang, og verre tilfelle av svetting etter en løpetur på morgenkvisten har jeg verken før eller senere opplevd. Vel tilbake på hotellet føltes det som om det aldri skulle ta slutt. Vi ble sittende utenfor rommet vårt en halv time og bare le. Året etter lot vi joggeskoene være igjen hjemme, og jeg har siden aldri pakket dem med intensjon om å løpe ute….

De senere årene har vi bodd på hoteller med velfylte treningsrom, samt reist med ferieoperatører hvor det tilbys flere muligheter for å få trent i grupper. Dette er helt supert, og gir rom for å ha en aktiv ferie. Samtidig kan det kreve litt planlegging, noe som ikke alltid er like lett med tre små barn. Vel får vi en del aktivitet av å løpe etter og leke med jentene, men den store treningseffekten gir ikke dette. En fin aktivitet som vi greit klarer å presse inn er svømming. Særlig hverdagspappa er flink til å ta seg små svømmeøkter i løpet av dagen. Samlet sett så blir det endel trening ut av det. Å gjøre enkle treningsøvelser på rommet om kveldene er også gode alternativer. I tillegg til tidligere nevne push ups og situ ups, er utfall og knebøy enkle øvelser som daglig greit lar seg gjøre.

Hverdagspappa trener

 

 

 

 

 

 

 

Her er det en stor fordel med barn i ulik alder; de er glimrende å bruke for å øke progresjonen på flere av øvelsene….. Hverdagspappa gjør imidlertid oppmerksom på at bildene under er i illustrasjonsøymed. Han har nok med seg selv:-)

Barna brukt som progresjon i treningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Viva Cala Mesquida Resort

Et av mange basseng

Hotellet vi bor på her på Malorca heter Viva Cala Mesquida Resort. Dette er et Sungarden hotell og ligger på nord-øst kysten av Malorca. Vi reiser med Ving, og ble derfor fraktet med ventende busser de 9 milene mellom flyplassen og hotellet, en tur som tok ca 1,5 time.  På forhånd hadde vi gjort en dårlig bakgrunnssjekk med hensyn til lengden på bussturen, og var dermed ikke forbredt på at den skulle ta såpass lang tid. Med tre små barn, midt på dagen, burde vi nok hatt litt mer vann med oss i håndbagasjen….  Det kommer vi ikke til å glemme på tilbakeveien!

Vi bor i en to-roms leilighet med tre ekstra senger. De to eldste (5 og 8 år) ligger i stuen, mens 2 åringen ligger på en klappseng på soverommet med hverdagspappa og meg. Selve leiligheten har en grei størrelse, og en god planløsning. Kjøkkenkroken og spisestedet er lite, så det ville blitt trangt om fem mennesker skulle spist her. Dersom man har planer om å lage mye av maten selv vil jeg derfor anbefale en større leilighet…..

Både utenfor stuen hvor jentene sover og utenfor soverommet vårt er det små terrasser. Rommet har god air condition med ulike alternativer (av, 1, 2 og 3), samt termostat som gjør den enkel å stille. To av jentene har tidligere hatt en tendens til å reagere med hoste de første nettene når de sover med air condition, men det har ikke skjedd her. Videre har rommet tv (LCD). Utover sky news og bbc news så er det stort sett spanske og tyske kanaler… En ide kan være å ta med en liten dvd spiller å koble til:-) Det er gratis internett på rommet, noe som vi synes er et stort pluss. Som småbarnsforeldre så legger vi oss gjerne samtidig som jentene, og da er det greit å ha muligheten til å kunne surfe litt på norske aviser om kveldene:-)

Nærområdet hvor hotellet ligger er forholdsvis lite. Det gjør at det er minimalt med forstyrrelser fra trafikken. Samtidig resulterer det i at vi hovedsakelig oppholder oss på hotellets området. Vi har bodd på ulike SunGarden og Sunwing sentere tidligere, men dette er uten tvil det største. Hotellområdet er delt opp i soner, og det fremstår derfor ikke så stort som det faktisk er. Videre er det ganske så stille og rolig. Fra her vi bor så hører vi lite støy om kvelden og natten, men mulig dette ville vært annerledes dersom vi hadde bodd nærmere resturantområdet.

Bilde fra stranden hvor hverdagsmamma følger medDet beste med stedet tror jeg uansett må være tilgjengeligheten til stranden. Fra hotellet trenger vi bare å gå ned noen trapper og så er vi der. Ving reklamerer på sin nettside med at stranden er en av Malorcas fineste, og det er ingen grunn til å tvile på at det stemmer!! En fantastisk flott sandstrand! Utseendemessig kan den nok sammenlignes med mange av strendene som også er på Alcudia, men har etter min mening den fordelen at det ikke er så mange mennesker her som det vi er vant til med fra der. For oss som har småbarn er det ikke noen problem å legge seg helt i sjøkanten; perfekt for å se etter de av jentene som vil bade, samt å kunne leke i sanden med de av dem som vil det.

Bufo er en favorittEllers er det mange aktiviteter for både små og store her; egne klubbhus for barna, treningssenter for de voksne, samt ulike aktiviteter som foregår gjennom hele dagen. Tilbudet samsvarer demed med hva man forventer på denne type senter……

 

 

 

Resturant tilhørende hotelletDet er første gang vi  har oppholdt oss et sted som er såpass øde ellers, og vi har derfor valgt all inclusive, noe jeg absolutt vil anbefale andre som skal besøke dette stedet om å gjøre. Det er få andre spisesteder i nærområdet, så alternativene når man skal spise ute er få. At prisnivået i Spania er høyere enn for eksempel i Hellas gjør at vi tidligere har brukt forholdsvis mye penger på mat og drikke på tilsvarende turer. Så selv om det  på forhånd kan virke dyrt, så er jeg overbevist om at vi ville brukt forholdsvis mye penger uansett. Det er heller ikke til å se bort i fra at det er veldig avslappende å slippe å måtte ta med penger og tenke på hvor vi kan finne en minibank.  Stedet har fem ulike spisesteder: et man kan bestille fra når det måtte passe, en hovedspisesal som serverer frokost, lusch og middag/kvelds (menyen er her ulike fra dag til dag), samt tre spisesteder hvor man kan spise en gang per uke. Dette gjør at man ikke går noe mer matlei enn hva man gjerne ellers gjør på en ferietur:-)

Hverdagsmamma og yngste prinsessenFor en familie på fem fremstår stedet som perfekt både for store og små, vi reiser iallefall mer enn gjerne tilbake:)

Erfaringer med små barn til syden…..

Både barn og voksne koser seg

Jeg må bare innrømme at jeg lett blir værsyk. En sommerferie uten sol gjør meg rett og slett sur. Siden jeg også har en tendens til å bli bilsyk, så er bilferie et dårlig alternativ. Så lenge jeg kan huske har jeg derfor valfartet med fly mot varmere strøk om sommeren – det er liksom det som er sommerferie for meg…..

Hvor turen går og hvilke type ferie som blir valgt har endret seg etter som årene har gått og livssituasjonen min har endret seg. I gymnas tiden var det Magaluf og Aya Napa som var “inn”, etter at jeg møtte hverdagspappa ble det både vanlige sydenturer, kombinasjon av syden og storby og cruise. Etterhvert som jentene har kommet til har vi ikke lenger kunne vært så spontane, og våres prefereanser og ønsker har i stor grad måttet tilpasses det som passer familien som helhet best.

Når vi bare hadde et barn, var vi ved to anledninger i Barcelona. En fantastisk by hvor en kan kombinere sol og bading, med storbyferie. Dette ferievalget fungerte svært godt sålenge vi var to voksne og ett lite barn. Vi kunne nyte strandlivet sammens med prinsessen på dagen, for så å gå ut å shoppe og spise med henne sovende i vognen. Det beste av to verdener….

Dette feriealternativet har vi ikke prøvd igjen med barn etterhvert som familien har utvidet seg. Det er flere grunner til dette. Eksempelvis så er det ikke det samme å gå rundt i butikker når barna ikke lenger sitter i vogn. Dermed så har vi ment at det vil bli mer stress å reise til en storby enn hva en ferie som regndyrker sommer og sol konseptet innebærer. Det vil si at vi de siste 5 årene hovedsakelig har vært A4 charterturister:-)

Det er nå engang slik at når barna har det bra, så har foreldrene det bra. Feriene blir derfor hovedsakelig valgt ut ifra hvor jentene vil trives best, og det er ingen tvil om at steder der “Lollo og Bernie” eller “Bufo” holder til er deres favoritter. Vi har prøvd mer tradisjonelle hoteller, og det har vært bra det, men mer stressende for oss voksne…. Våres barn har aldri villet vært med i noen klubber etc på dagtid. De synes badingen er det beste med ferien, og vil derfor være med hverdagsmamma og hverdagspappa til bassenget eller til stranden. Om kveldene derimot elsker de underholdningen, de kan glede seg timer i forveien. Dermed kan vi voksne sette oss ned i ro og fred med noe å drikke og en god samtale, mens de små løper rundt i scene området og virkerlg storkoser seg. Kvalitetstid for både barn og voksne.

Både barn og voksne koser segKvalitetstid for både store og små

 

De tidligere årene når vi har vært på ulike sentre så har vi ikke hatt all inclusive. Hverdagspappa og jeg har synes at det er sjarmerende å rusle rundt, og prøve ut ulike spisesteder. Samtidig har vi erfart at barnas ønsker om å få med seg underholdningen på hotellet har gjort at vi i stor grad må tilpasse oss dette. Dvs at vi har måttet forte oss tilbake til hotellet – litt av sjarmen med å rusle rundt har dermed forsvunnet. Misfornøyde og sutrete unger er heller ikke et pluss på ferie, så for å beholde den gode stemningen har det endt opp med at ungenes preferanser har fått dominere. I år har vi virkelig tatt konsekvensene av dette og bestilt all inclusive. Rett skal være rett, vi bor på et noe mer øde sted enn hva vi har gjort tidligere, dermed er det ikke så mye annet å se og oppleve i nærområdet. Siden dette bare er dag to er det vel litt for tidlig å konkludere, men det se ut som om dette konseptet vil følge oss mange år fremover….. Det er iallefall veldig herlig å kunne få all den mat, drikke og is vi måtte ønske. Faren er vel heller hvor mange kilo ekstra vi vil ha med oss hjem:-) men den tid den sorg. Enn så lenge storkoser vi oss:-)

Endelig fremme under Spania’s sol:-)

Jentene koser seg på Flesland

Jentene og jeg har vært i feriemodus store deler av sommeren. Det vil si at vi hver dag har kunnet sove til vi har våknet uten å ha blitt forstyrret av vekkerklokken. Idag måtte imidlertid klokken på, og dagen begynte for en gang skyld tidlig. At grunnen til dette var ferie gjorde imidlertid at alle var blide og fornøyde. Siden bilen var pakket i går, trengte vi kun å kle på oss og få spist en god frokost før ferden gikk mot Flesland. Vi liker å beregne god tid, og var derfor tidlig ute. Når det i tillegg var lite kø både ved innsjekkingen og gjennom sikkerhetskontrollen så ble det endel venting. Men hva gjør vel det når vi alle vet hva som venter…..

 En av fordelene med Spania er at flyturen bare tar litt over tre timer, noe som er helt perfekt når man reiser med barn. Stort sett så skjer det noe hele tiden i løpet av disse timene, og barna får aldri tid til å kjede seg. Nytt av året for oss er at yngstemann også har fått eget sete. En utrolig lettelse fra i fjor når en av oss konstant var låst med henne på fanget. Da var det stress å reise med tre barn…….

Hotellet vi bor på viste seg å ligge 1,5 time med buss unna flyplassen på Palma; Ikke helt optimalt, særlig ikke siden det var svært varmt (midt på dagen), men også dette gikk greit (utrolig hva en smokk og kosefille kan løse). På tilbakeveien skal imidlertid hverdagsmamma huske å kjøpe med mer vann…..

Lang busstur på vei til hotellet

Den første dagen av ferien har altså hovedsakelig gått med til reising….. Vi var fremme på hotellet ca 17.30, og mens hverdagspappa tok med seg jentene for å inspisere hotellet, benyttet jeg anledningen til å pakke ut fra alle koffertene. Etter vi fikk vårt tredje barn er det nemlig blitt slutt på at klærene ligger i koffertene frem til avreise. I en to roms leilighet, og med vogn, er det rett og slett ikke plass til det. Å bruke en halv time til å virkelig pakke ut og få skikkelig orden med en gang gjør alt litt lettere….

All reisingen har gjort oss til en trøtt gjeng, så vi har en rolig første kveld :-) Inntrykket så langt er uansett at vi har mye å glede oss til, og 2 årigens begeistrede uttrykk på bildet under viser iallefall hva hun synes om all inclusive……

Storfornøyd med all inclusive

Spania – here we come:-)

Mye bagasje når man reiser med tre små barn

Etter timer med pakking (utrolig hvor mye ekstra bagasje som trengs med tre små) så begynner vi å bli klar for morgendagens avreise mot sommer og sol. Som reiseglade foreldre med over åtter års sammenhengende erfaring med bleiebarn, så er det en ting vi har lært: bleier er mye dyrer i utlandet enn hva vi er vant til her i Norge. Vi pleier derfor å pakke med oss bleier hjemmenfra:-)

Bagasjen vår på vei til Spania inneholder derfor mer enn hva vi forventer den vil gjøre på vei hjem. De to yngste foretrekker enda sine Ole Brum kofferter. Fordelen med disse er at de er små og lette. Jentene er mest opptatt av å ha egne kofferter på vei mot reisemålet. Litt av stasen med å være på reise er nok dalende etter 14 dager, iallefall pleier de ikke å være like opptatte av å trille sine egne kofferter på hjemveien. Vi kan dermed legge de små koffertene opp i de store. En vinn vinn situasjon; jentene får trille egne kofferter på vei til reisemålet, og når de går lei på vei hjem slipper vi å måtte bære med oss dobbelt opp. Samtidig sparer vi såpass på å ta med oss bleier at det blir ekstra is til oss alle hele ferien:-)

Den største kofferten har følgt oss i mange år, og den har virkelig tålt en støyt. Idag hadde den imidlertid fått nok, og sprakk fint i siden. Ikke helt etter planen, og nok et tydelig tegn på at den var litt vel full. Satser på at den vil duge også på denne turen, og ikke sprekker ytterligere…….

Det er mye som trengs når man reiser på ferie med småbarn

Siden vi reiser hjemme ifra i morgen tidlig er all bagasjen alt kommet ut i bilen: Satser derfor bare på en god natts søvn, så er hele familien klar for endelig å få litt skikkelig sommer:-) Fyldig reiserapport kommer…….

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...