Tag Archives: Hverdagslykke

En rolig lørdag

Lørdagsskål

I dag har vi virkelig hatt en super rolig dag. Vi har våre faste rutiner i helgene, der lørdagen starter med en tur til bakeren for å kjøpe ferske rundstykker. Etter frokost kryper vi alle fem opp i sengen for litt ekstra kos. I dag snek jentene seg etterhvert ned for å se tv, mens både jeg og hverdagspappa sovnet. Når vi våknet litt før 12 var vi både utvilt og fornøyde. En perfekt start på helgemorgenen altså :-)

Resten av dagen har fortsatt stille og rolig. Egentlig utrolig herlig å ikke ha noen planer, men bare kunne gjøre akkurat det man vil. Så nå har vi fått med oss finalen i Skal vi danse, og er gode og mette. I dag valgte vi å lage mat til jentene først , for så å kunne nyte et rolig måltid bare vi voksne litt senere. Dermed kunne vi velge akkurat det vi ville ha å spise uten å tenke på hva jentene liker, og med litt vin i glassene da så føltes livet fullkommet. Nå er vi klar for en film på sengen.

Ha en fortsatt fin lørdagskveld alle sammen ;-)

Så var den her……

denførstesnøen

“Endelig” roper jentene, med forventningsfulle stemmer og blikk som gløder.

Sukk, sier mor og far. Dekk må skiftes, varme klær må finnes frem, og boden må endevendes for å finne akebrett og ski, som har vært både gjemt og glemt siden forrige vinter.

Med andre ord; snøen er kommet.

Jeg har aldri vært noen stor fan av verken vinter eller snø. Selvfølgelig er hvit vinterlandskap både fristende og forlokkende, men her på vestlandet så varer det som regel bare dager før sludd og regn har forvandlet all idyll til en tilværelse med slaps og glatte veier. Og det liker jeg ikke!!!!! Jentene sin enorme begeistring for den første snøen derimot, den liker jeg!!! For å se iveren de eldste viser, og gleden deres over å kunne ta med 2 åringen – som ikke husker noe av forrige vinter – ut i den første snøen, det er foreldrelykke det.

Foreldreluksus

Høststemning

Før vi fikk barn så var helgefrokostene sene, samtalene dype og roen fullkommen. Nå starter helgene betraktelig tidligere, og selv om jentene aldri har vært de som er tidligst på an, og vi aldri – bank i bordet – har vært vant til å ha frokost før klokken ni i helgene, så er dype samtaler og ro blitt et fremmedord. Et fint dekket frokostbord er heller ikke dagligdags da jentene som ofte kappes om å dekke på, og da går det mest i kvantitet fremfor kvalitet….

Jeg vil på ingen måte bytte bort helgemorgener med tre små barn, og jeg simpelten elsker at vi alle fem kryper tilbake til foreldre sengen etter at frokosten er spist for å kose oss alle sammen. Faktisk så tenker jeg med skrekk på den dagen da de små ikke lengre synes det er topp å ligge i armkroken for kyss og klem. Denne helgen så har imidlertid de to eldste jentene sovet over hos min fantastiske venninne og hennes familie, mens yngstemann fikk ha farmor og farfar helt for seg selv. Hverdagspappa og jeg ble derfor alene hjemme, og det uten å ha en eneste plan. For etter at vi fikk barn så er vårt felles sosiale liv blitt begrenset til et minimum, og jentene er ikke vant til å sove over hos andre. I de tilfeller det skjer så er det som oftest fordi vi voksne skal noe, og da starter neste dag som regel med tungt hode og større behov for chips, burger og store mengder cola enn en tradisjonell forkost. For meg å våkne seeeent denne helgen, av at hverdagspappa har vært hos bakeren og handlet rundstykker, samt disker opp med kakao med krem føltes derfor som en luksus av de sjeldne. Så selv om det er uvant og jeg nesten må ta meg i å savne litt støy, så var det fantstisk å etter gammelt kunne våkne uten å måtte ta andre hensyn enn det som faller en inn der og da. Dessuten har vi vel alle godt av å kjenne litt på savnet etter hverandre, selv om det ikke er mange timene. Iallefall, tusen takk til gode venner og svigerforeldre for en herlig helgemorgen :-)

Pakke i posten

Kjekt med pakke i posten

De siste 15 årene har jeg vært en trofast kunde hos www.lookfantastic.com Mitt lyse hår har en tendens til å bli stivt og umedgjørlig med butikkshampoer, så å investere i frisørprodukter til håret oppdaget jeg tidlig var vel verdt hver krone. I Norge er imidlertid prisene på frisørproduktene mye høyere enn i utlandet, så for en slunken studentkasse passet det ypperlig å bestille hårprodukter fra utlandet til 1/3 av prisen her hjemme. De første årene pleide leverandøren å oppgi lavere pris på pakken enn hva den faktisk innholdt, og følgelig slapp mottakerne unna mva. Ikke helt etter boken, men det resulterte i at man kunne hamstre og prøve

ut produkter som ellers aldri ville funnet veien til baderomshylla. I dag lar dette seg ikke gjøre, og etterhvert som kundemassen har vokst er det den reelle salgssummen som blir oppgitt på pakken. Til gjengjeld må man fra lookfantastic ikke lengre betale porto, noe som er en stor fordel. For om man bestiller for over 200 kr må man ikke bare legge til mva på 25 %, postens fortollingsgebyr kommer også i tillegg. Det blir derfor fort dyrt om man handler over tollgrensen. Når jeg bare er ute etter noen få produkter så bestiller jeg derfor flere ganger, slik at innholdet i pakken ikke overstiger grensen. Når jeg vet det er mye vi trenger så bestiller jeg imidlertid alt i ett, det blir uansett mye rimeligere enn å skulle kjøpt alt i butikken her hjemme. Uavhengig av om pakken innholder mye eller lite, så er det alltid like kjekt – som idag – når den endelig kommer.

Det er mulig det er denne gleden som gjør meg til en hyppig netthandler, og jeg har flere ganger handlet fra nettsteder som strawberrynet.com, ebay.com, nelly.com, Net-a-porter.com og zara.com. Selv har jeg bare hatt gode erfaringer fra netthandel, men jeg har hørt om andre som ikke har fått orginalprodukter etter å ha handlet fra de to førstnevnte nettstedene. Det gjelder derfor selvfølgelig å være obs. Nettvett er alltid viktig, så vær alltid sikker på at nettstedet er seriøst før det betales på forskudd. Å sjekke at nettstedet har en sikker side er også viktig. Se da etter en nøkkel eller et hengelåssymbol nederst i nettleseren din, evt at adressen starter med http.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...