Tag Archives: Utbygging

Utbygging: Status uke 9

Vanligvis så er det lite som slår mai måned; da får vi som oftest en herlig forsmak på sommeren, i tillegg er det måneden for ekstra fri. I dag våknet vi til snø her i Bergen, så lykken over at sommeren nærmer seg er ikke den følelsen jeg kjenner mest på. Når det gjelder fri, så er det vel ikke ofte fridagene kommer så gunstig ut for vanlig arbeidstakere som i år, knapt en uke i hele mai har mer enn 4 arbeidsdager. Akkurat nå så kjenner jeg imidlertid et snev av utålmodighet, og selv om all realisme sier meg at det ikke er verdt å bruke energi på slikt, så gleder jeg meg mer til å få ting ferdig her hjemme enn selve prosessen som må gjøres før vi kommer så langt. Og da er mange fridager ikke bare et pluss!! Mange fridager betyr nemlig mange dager som går vekk for videre fremgang, og min tålmodighet må smøres ytterligere (nå må ingen misforstå og tolke meg dit hen at jeg er imot fri, for det er jeg absolutt ikke ;-)  )

Når det gjelder utbyggingen så har dette vært uken da ting begynner å bli tett. Taket over der vi skal ha terrasse begynner å bli ferdig, og vi kan gå tørrskodd inn i gangen.

Utbygging tomannsbolig

Videre er det som engang var en bod begynt å bli tatt fra hverandre, og gjøres klart for å bli deler av eldstejentens rom. Materiale til nye sperr i denne delen av tilbygget er kommet på plass, boss er fjernet og andre småprosjekter som jeg ikke har like god kontroll på skal være gjennomført.

Utbygging tomannsbolig

Ting går iallefall fremover, så gjelder det bare for meg å innse at alt tar tid :-)

God (og forhåpentligvis snøfri) helg til alle lesere ;-)

Inspirasjon gang

Det er vel ingen følgere som kan ha unngått å få med seg at jeg for tiden er ekstra opptatt av hus og hjem, og de rommene som i denne fasen av utbyggingen skal ferdigstilles er barnerom, kjellerstue og gang. Til forskjell fra når man bygger helt nytt, så måtte vi ta hensyn til det eksisterende byggverket når utformingen ble bestemt, og selv om vi skal rive de fleste av rommene i underetasjen for å gi plass til ny planløsning, så var det særlig et forhold som ikke lot seg endre; gangen. Eller deler av gangen skal absolutt endres, men for å få helheten mellom behov og muligheter så ble det mer gangareal enn vi hadde sett for oss. Det er baksiden med at deler av huset ligger under jorden, og at alt av dører og vinduer derfor må plasseres på fremsiden.

Når det er sagt så finnes det flere fordeler med mye gang. Først og fremst så gir det rom til å lage gode oppbevaringsløsninger, og for vår del så har vi fått tegnet inn et eget garderoberom (det trenger iallefall ikke vinduer :-) ). I den fasen vi er nå så er planløsningen selvfølgelig bestemt, men vi har enda gode muligheter til å tilpasse fasadene og innrede slik vi vil ha det, så da trengs det inspirasjon. Heldigvis er det mye fint å finne, bare se under:

inspirasjon gang

For vår del så velger vi å beholde samme type gulv som vi har idag; grå steinfliser. De har vært lette å holde rene, samtidig som de ikke røper alt av skitt (en god kombinasjon for barnefamilier). Veggene vil også beholde dagens lyse fargevalg, rett og slett fordi dette er fargen som går igjen i 2. etc. Hadde jeg valgt helt på nytt så hadde jeg kanskje valgt en gråere tone – som på bildet over – men jeg orker rett og slett ikke å få malt resten av huset (vil ha helheten).

inspirasjon gang

inspirasjon gang fra ikea

Gode oppbevaringsløsninger for å holde orden kan det vel aldri bli for mye av, som i gangen over hentet fra ikea katalogen.

inspirasjon gang

Jeg har alltid vært glad i bilder, så en annen fordel med mer gang er at det kommer flere vegger som kan fylles. Planen er å få malt et stort bilde i farger som matcher inn, men det får komme etterhvert. Akkurat nå så er det andre ting som må prioriteres å bruke penger på, men heldigvis er det lov å drømme…..

inspirasjon gang

inspirasjon gang

inspirasjon gang

Jeg drømmer meg iallefall titt og ofte vekk, så vil fremtiden vise hva vi ender opp med:-)

Utbygging: Status uke 8

Med en bursdagsjente i huset så blir naturligvis feiring prioritert foran blogging, men det faste fredagsinnlegget må det selvfølgelig settes av tid til :-)  Denne uken er den første hvor det også har skjedd endringer inne – selv om jeg må innrømme at det kom litt overraskende på. Mandag ble nemlig rommet til de to minste ommøblert for å gjøre plass til støtter. Eller ommøbleringen slik den ser ut på bildet under er det vi som har ordnet til, slik som det så ut på mandag fikk meg til å kjenne panikken mht at vi i dag har invitert til barneselskap. Heldigvis (i forhold til feiringen) så har det ikke skjedd mer inne denne uken, så de små som kommer for bursdagsfest her hos oss må rett og slett klare seg med det vi har (koffertloftet er blitt tilholdssted for det meste som er av leker).

utbygging tomannsbolig

Denne uken har det vært mye aktivitet, men ikke alt synes like godt. For å ikke måtte løfte terrassen oppe særlig høyerere enn hva den har vært (det er en dør der som vi gjerne vil komme oss ut 🙂 ) så har de måttet legge inn en stålbjelke. Dette har tydeligvis krevd mye arbeid for å få til, for mye av uken har blitt brukt til å jobbe og legge forholdene til rette med bjelkene inn mellom 1 og 2 etasje. Men nå synes det som om de er kommet godt i gang med dette, og vi ser konturer av at det forhåpentligvis om ikke så alt for lenge vil komme en terrasse her igjen…..

utbygging tomannsbolig

utbygging tomannsbolig

Utvendig er det tekket med plater og plast, og følelsen av hvordan det skal bli kommer mer og mer til syne. gleder oss til fortsettelsen, men først av alt så er det feiring av 3 åringen vår som gjelder! God helg alle sammen :-)

Utbygging: Status uke 7

Det er ikke alt det er like lett å rå over, og særlig ikke sykdom. Videre arbeid her hos oss kom ikke i gang før på onsdag nettopp på grunn av dette. Og etter at værgudene en lang periode har vært svært så velvillige, så har de hatt mye å ta igjen både onsdag og torsdag, som ble skikkelig sure og regnfulle dager. Jeg synes rett og slett litt synd på tømrerene som måtte stå ute og jobbe i det ruskeværet. Heldigvis klarnet det fint opp idag.

utbygging av tomannsbolig, utbygging av rekkehus

Selv om starten ble litt amputert, så synes vi uansett at det er grunn til å feire denne uken; tross alt er det første uken der ting faktisk bygges opp, og ikke bare blir revet ned. Nå ser vi tydelig hvordan det hele vil bli etterhvert, og det er laget åpninger for både dører og vinduer. Endel tid har gått med på å få alt rett i forhold til tegningene og diskutere hvordan det skal løses. Nå når innmaten er på plass, så må det være lov å håpe at neste uke blir uken da mye skjer, vi lever iallefall i spenning og krysser fingrene for at vi snart har et tett tilbygg (lenge leve optimismen).

Utbygging: Status uke 6

Fredag betyr tid for ukens oppdatering på utbyggingsfronten:-) Siden vi på forhånd visste at materialene ikke vil komme før onsdag, så har vi ikke hatt all verden av forhåpninger når det gjelder fremdrift, men det har absolutt skjedd litt.

Mandag kom det enda mer stein slik at høyden på innsiden av ringmuren også ble fylt opp. Deretter var det stille frem til onsdag. Da kom tre lass med materialer på plass, før stilas ble montert for å begynne arbeidet med å demontere terrassen oppe. Alt så straks annerledes ut med den vekke, ikke minst ble det mye lysere inne i stuen.

utbygging av rekkehus

Helgen skal brukes til å sette opp en mer nøyaktig oversikt over størrelser på nye vinduer og de to skyvedørene som skal inn. Vi har bestemt oss for å ha en inngangsdør i glass, så det kommer til å bli en helt annen stil på fasaden, og forhåpentligvis vil mye mer lys som kommer inn. Nå er vi bare spent på om neste uke vil være uken da ting begynner å ta form og selve byggingen kommer i gang. Fortsettelse kommer!

Utbygging: Status uke 5

Siden vi tidligere i uken fikk beskjed om at materialene for å starte byggingen av selve fasaden ikke kommer før mot slutten av neste uke, så innså vi alle at Hverdagspappas drømmer om å komme hjem etter noen dager i Stockholm til store endringer på utbyggingsfronten ikke ville slå til. I det hele tatt har dette vært en forholdsvis stille uke. Eller stille er vel egentlig en dårlig beskrivelse på det som faktisk har skjedd, for denne uken har det kommet flere lass med singel som er blitt fylt opp foran huset. Etter at alle masser først ble gravd opp og fraktet vekk er vi nå begynt å komme opp igjen på det nivået som vi etterhvert ser for oss å skulle være. For tiden er alt av uteområdet omgjort til et eldorado for steinelskere, mens jeg gleder meg over at steinene er såpass store at vi forhåpentligvis ikke trenger å dra med oss store mengder inn i gangen hver gang noen går inn og ut.

Nivåforskjellene begynner å komme tydeligere frem

Nivåforskjellene begynner å komme tydeligere frem

Om litt vil det være en trapp som skiller nivåene, men enda er det bare en haug med stein.

Så var alt flatt igjen

Så var alt flatt igjen

Til tross for at store deler av framplassen blir utbygd, så virker det som at vi ved å jevne alt ut i et nivå vil ende opp med en mer funksjonell plass enn hva vi har hatt tidligere. Planleggingen av hvordan områdene skal bli er iallefall igang, og oppdateringer vil komme :-)

Utbygging: Status uke 4

Det er begrenset hvor mye som skjer på to arbeidsdager, og dermed er det lite som har skjedd utenfor huset denne uken – men ting går absolutt fremover: Forskalingene på ringmuren til boden og muren ut mot veien ble gjort ferdig, før de mandag ble fylt med sement.

sementbil

Tirsdag ble forskalingene revet og en provosorisk trapp over husets ringmur kom på plass. Dermed ble det lettere for de små å komme seg ut og inn på egenhånd.

utbygging av rekkehus

Nå ser vi bedre enn noen gang hvordan de ulike skillene vil bli, og vi venter i spenning på hva neste uke vil bringe :-)

Utbygging: Status uke 3

Denne uken har jeg tatt meg i å lure på når man egentlig er blitt for gammel til å hoppe opp og ned i vill begeistring. Fornuften sier meg at jeg er langt over den alderen, lysten derimot gjør at et lite hopp må være lov. For denne uken har de siste deler av ujevnheter på tomten foran huset forsvunnet, husets ringmur ble forskalet og onsdag ble den til og med støpt. En gledelig overraskelse. Vi hadde sett for oss at platen måtte støpes først, og at vi i dager ville måtte slite med å komme oss inn i huset for ikke å sette varige fotspor. Vi har tydligvis ikke peiling (ikke det at vi har trodd det, men vi har jo hatt våre tanker og funderinger ;-)  )

Iallefall, selve husveggene skal settes opp før platen støpes, og før det kan gjøres må selvfølgelig ringmuren på plass. Alt onsdag så vi derfor konturene til det som skal bli, og det var mildt sagt fantastisk deilig. Endelig kan vi se tydlige spor, og vi kan gå rundt med målebånd og planlegge på en helt annen måte enn hva som er tilfelle ut fra tegningene. Nye planer til et av barnerommene, samt gulv og tapet til kjellerstuen begynner derfor å komme under kontroll.

Ringmuren på plass

Ringmuren på plass

Siste del av uken har blitt brukt til å forskale nye murer og ringmuren til den nye boden er kommet på plass.

Ting begynner å ta form....

Ting begynner å ta form….

Nå er det nesten synd at påsken kommer og ødelegger denne progresjonen. Til gjengjeld er det fortsatt ryddeplaner igjen inne som må gjøres, og flere ting må midlertidig oppbevares på et allerede fullstappet loft :-) Så vi har absolutt nok å gjøre.

God palmehelg til dere alle !!!

Utbygging: Status uke 2

Dette har vært en spennende uke når det gjelder utbyggingen; hver morgen før klokken 7 har vi kunnet høre maskiner som startes og banking som tar til utenfor inngangsdøren. Jeg hadde aldri trodd at et slikt bråk kunne vekke så gode følelser – for endelig er vi skikkelig i gang!! Tre menn jobber kontinuerlig i hagen, alle løsmasser er fjernet, berg, brostein, mark og kanter er borte. Tre er kuttet ned og fraktet vekk, og et stort flatt dekke er kommet til syne.

Hele familien gleder seg daglig til å finne ut ha som møter oss om ettermiddagen. Jentene er kommet seg over nedturen tidligere i uken over at klatretreet deres måtte vike, men vi er alle enige om at uteområdet nå faktisk virker større enn noen gang. Så gjett om vi er spente på hvordan det vil bli når ting også skal bygges opp. Idag er det iallefall blitt fullt på med stein og pukk, og forberedelsene til de kommende forskalinger er således påbegynt.

Realiteten om at vi nå er igang er begynt å synke inn, så da gjelder det bare å overse en gang full av skitt som blir dratt frem og tilbake av alle som beveger seg over tomten. Det er nok bare å forbrede seg på tre måneder i kaos og rot, før vi forhåpentligvis kan møte sommeren med det ferdige resultatet.

Status uke 2

Status uke 2

Utbygging: status uke 1

Som mange sikkert allerede har skjønt så er utbygging et tema som lenge har opptatt familien vår, og siden vi nå endelig er igang så opptar dette oss naturligvis mer enn noen gang. Mange spør hvordan det går, så fremover vil jeg komme med en ukentlig oppdatering her på bloggen. Forrige uke ble terassen revet opp og fraktet vekk. Gravemaskinen kom på plass i hagen, og vi kjente alle en sitrende spenning. Jentene drømte om å få prøve gravemaskinen, og har nok fortsatt et håp om å få tilbudet om å komme inni. For hver morgen har vi vært forberedt på å bli vekket tidlig av gravelyder utenfor – og hver ettermiddag har vi skuffet måtte konstantere at ingen ting har skjedd. Det har med andre ord vært en stille uke.

Slik så det ut forrige fredag - og sånn ser det ut idag......

Sann så det ut forrige fredag – og sånn ser det ut idag……

Satser på at det skjer mer i uken som kommer, og at jeg derfor har litt mer å vise frem neste fredag. Vi gleder oss iallefall til å kunne se konturer av det som skal bli, og ikke minst å kunne begynne å planlegge mer i forhold til innredning.

God fredag alle sammen :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...