Tag Archives: Bursdagsfeiring

Bursdagshelg

Helgen har hovedsakelig dreid seg om en ting; eldstejentas 9 års dag!!! (Utrolig at det er gått hele 9 år siden vi ble foreldre for første gang – tiden flyr :-) ) Selve dagen feiret hun med kinobursdag sammen med gode venner, før det var kake hjemme hos oss. Dagen gikk derfor i ett. Kinobursdag var en ny erfaring for oss alle. Egentlig begynte det hele med at 9 åringen fortalte at hun ville feire bursdagen sin med å ta med noen få venninner på kino. Når vi skulle sjekke opp i kinoprogrammet så oppdaget vi at det lot seg gjøre å feire med både mat og kino i lokalene til Bergen kino. Noe som hørtes midt i blinken ut. En fin gjeng på 8 barn og 2 voksne bar derfor avsted for å feire bursdagjenta. Vi møtte opp på kinoen 45 minutter før filmen begynte, og ble vist inn til et ferdig dekket bord. Her ble det servert popcorn, saft og pizza. 10 minutter før filmen begynte kom en av de ansatt og tok oss alle med ned i kiosken hvor vi fikk velge oss ut drikke og popcorn, samt at barna fikk en godtepose. Bursdagbarnet ble gjort ekstra stas på med at hun fikk den aller største popcornen og en litt større godtepose, men det var mye godterier, og ingen av jentene klarte å spise opp alt de hadde fått utdelt. Dagens film ble Familien Croods – god underholdning for både store og små.

Bursdagsbarnet benyttet anledningen til å bli foreviget i Pelle Politibil

Bursdagsbarnet benyttet anledningen til å bli foreviget i Pelle Politibil

Søndag var det tid for familie selskap, og siden yngstemann blir 3 år førstkommende fredag så slo vi disse feiringene sammen. Alle søskenbarna er i temmelig lik alder, så slike sammenkomster er alltid stas. Med værguder som var i godlune så var de eldste stort sett ute. De yngste ble nok litt slitne etterhvert og gjemte seg på sengen for litt kos og ipad. Etter smilene på bildet under å dømme så er det ikke så verst det heller.

emma og nathalie

Nå skal vi bruke de neste dagene til å lade opp før 3 åringen skal feire sin første venninnebursdag på fredag. Tidligere har vi ikke hatt barnebesøk før jentene har blitt 4, men siden andre i barnehagen har begynt når de fyller 3, så må selvfølgelig gullet også få lov. Hun var iallefall kjempestolt når hun fikk levere ut invitasjonene idag, og gleder seg stort til fredag :-)

Bursdags race

Vi har litt periode bursdager her hos oss. Jeg og den mellomste jenten har bursdag med tre dagers mellomrom, og 2 og 8 åringen med 6 dager imellom. Dermed så blir det stort sett flere dager med feiringer når det først står på, noe som både er veldig hyggelig og veldig hektisk….

I går fikk vi en 6 års jubelant her i hjemmet, og etter planen skulle det ha blitt feiret med stort familieselskap. Dessverre satt sykdom en effektiv stopper for det. Kjedelig for hovedpersonen, men ikke noe å gjøre noe med. For å redde dagen hennes ble det en tur på Mc Donalds (bursdagsbarnets ønske) med bestevenninnen og hennes familie (tilfeldigvis min beste venninne ? ).

Mc Donalds

Og når vi etter å ha spist gikk hjem til oss en tur for kaker, og bursdagsjenten fikk Pippi kostyme, så var det meste greit……

Jepp, Pippi er verdens sterkeste.....

Jepp, Pippi er verdens sterkeste…..

 

Klart det er lov å stå på stolen når man har bursdag

Klart det er lov å stå på stolen når man har bursdag

Som jeg tidligere har blogget om så pleier min snille venninne å diske opp med kaker til meg når det trengs, og på disse to siste dagene så har hun laget hele tre ulike varianter. Snakk om luksus (for meg). Bursdagsbarnet var også strålende fornøyd!

Tusen takk kjære M - som alltid både lekre og gode

Tusen takk kjære M – som alltid både lekre og gode

Idag har det vært barnebursdag, og barn fra barnehagen og i nabolaget har vært med å feire god jenta vår. Når eldstemann ble 6 år så hadde jeg termin dagen før bursdagen hennes. Dermed var det ikke bare bare å skulle ha feiringen hjemme, og hun fikk derfor feire den på et lekeland like i nærheter; Baluba. Siden ting må gjøres mest mulig likt, så har det hele tiden vært avtalen at også den mellomste skulle få feire 6 års dagen der. For oss voksne er det en veldig letttvint måte å feire barnebursdager på – man slipper å rydde og styre i forkant, og man slipper å ordne opp i etterkant :-) For barna så er det 2 timer med aktivitet og høyt energinivå. En vinn vinn situasjon altså :-)

Baluba

En skikkelig tøff 6 åring

En skikkelig tøff 6 åring

Dette hadde ikke mammaen gjort......

Dette hadde ikke mammaen gjort……

En fornøyd 6 åring

En fornøyd 6 åring

Det fine med Baluba er at det passer for barn i ulike aldre. Dessverre er det blitt en stund siden yngstemann har vært der, så hun husket lite fra forrige gang. Til gjengjeld var hun i ekstase idag. For snakk om lekeeldorado, og litt ekstra stas at de store barna i barnehagen gav henne så mye oppmerksomhet. Hun fikk være med over alt.

Se så stor jeg er....

Se så stor jeg er….

... men aldri for stor til en suss fra pappa :-)

… men aldri for stor til en suss fra pappa 🙂

 Selv om feiring ikke ble helt som planlagt, så har det vært noen fine bursdagsdager. 6 åringen selv er iallefall strålende fornøyd, og skulle nok helst sett at det var bursdagstid hver dag :-)

Bursdagsgleder

Solen skinner, og det forventede regnet har uteblitt. Egentlig ikke så overraskende; for idag har jeg bursdag!!! og siden jeg liker å tro at jeg har oppført meg ganske så bra det siste året, så er det vel ikke så rart at godværet glimter til ?

Selv om forventningene til egen bursdag ikke helt er som de engang var, så er det nå litt stas med denne ene dagen i året som liksom er min (ok, ikke bare min, jeg kjenner opptil flere jeg deler den med), men iallefall dagen da man blir et år eldre. Når jeg var yngre husker jeg hvor stort dette var – hvert nytt år var en glede og bekreftelse på at man var blitt litt nærmere voksenlivet (uvisst hvorfor det skulle være så forlokkende). Nå er det vel heller motsatt, ett eller annet sted på veien så begynte jeg å drømme om at årene kunne stoppe litt opp. Samtidig så gir nye år nye erfaringer og gleder, og akkurat idag så er fokuset der fremfor å innse at jeg faktisk er nærmere 40 enn 30. Hmmm, føler meg ung, så kjenner meg ikke helt igjen i tallet…

Uansett, jeg har altså ikke planlagt å gjøre dette til et sentementalt “jeg begynner å bli gammel innlegg”, heller et hipp hurra for en fin dag. Alt i går kom det nydelige blomster på døren fra supre kollegaer, og idag ble jeg vekket med sang, gave og hjemmelaget kort. At gaven jeg fikk var fotovesken Libby fra Kelly Moore var vel ikke helt overraskende, tross alt har jeg vært veldig klar på at det var denne jeg ønsket meg :-) og til dere som lurer etter å ha lest tidligere blogginnlegg: vesken var ikke for stor. Faktisk var den enda finere enn hva jeg hadde håpet etter å ha saumfart nettet for bilder av den, så om ikke barndommens forventninger rundt egen burdag er tilstede, så er lykken over å få spesielle gaver man har ønsket seg absolutt like stor.

Kelly Moore veske, Libby

Siden 5 åringen vår har bursdag på søndag er det ikke mye feiring her hjemme hos oss i dag. Men pizza, brus, is og godterier har stått på menyen (jeg er visst ikke blitt sååå gammel at jeg ikke synes det er stas med en skikkelig junk food dag :-) ), og når alle ungene er kommet i seng så gjør jeg meg klar for en rolig kveld på sengen med min kjære og en film. Siste resten av sjokoladen skal spises, og er jeg heldig byttes brusen ut med noe rødt i glasset :-)  

Ha en strålende kveld alle sammen!!!

Bursdagsfeiring

Bursdagsjente

Jeg synes denne høsten til nå har vært full av bursdager. I klassen til 8 åringen er de 17 jenter, så det er kanskje ikke så rart at det blir mange feiringer. Iallefall er det eldstemann som definitivt har vært i flest selskaper, noe som ikke alltid er like kjekt for de yngre. Det var derfor ekstra stas at det endelig var 5 åringen sin tur idag. At selskapet fant sted på Baluba var en ekstra bonus. Baluba er et lekeland som ligger i nærheten av her vi bor, og som er et populært sted å feire barneselskaper på. Selv har vi feiret to av bursdagene til eldstejenten her, og har bare hatt positive erfaringer. Det er ikke stedet med for mye mat, en pølse og valgfri drikke til hvert barn, samt en is på slutten, men til gjengjeld får de små bruke tiden på å utfolde seg og være i aktivitet. Kjempegøy, og som foreldre så er vel dette de barneselskapene vi har hatt hvor tiden faktisk har flydd avgårde :-) Bursdagsgjesten selv var iallefall strålende fornøyd med feiringen idag, og er klar på at hun vil feire 6 års dagen sin der når den tid kommer

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...