Tag Archives: Fest

Feiring x 2

Hvite roser fra min supre nabo

I dag er dagen hvor vi jentene i huset burde stått tidlig på for å stelle i stand med frokost på sengen til Hverdagspappa, vi burde kokt egg og vi burde laget kakao. Som dere sikkert skjønner så skjedde ingen av delene. Vi hadde rukket å pakke inn noen nye boksere og sokker, men kort, nei det fulgte ikke med. Dagen startet med at formen min var dårlig, og siden Hverdagspappa hadde vært ute i går så var hans form ikke mye å skryte av heller. Valget falt derfor på å la han sove litt ekstra før han fikk slengt i fanget overnevnte (og svært lite spennende) gave. Tiden der farsdagene ble planlagt i flere dager er definitiv over, og å skryte over at vi fikk gjort stas på han vil også være en stor overdrivelse, her satser vi på at neste år, da skal alt bli så mye bedre :-) Når alt kommer til alt, så er vi alle iallefall enige om at han er verdens beste, og hadde fortjent det beste!!! Og det er vel tanken som teller…….

Hovedgrunnen til at han heller ikke fikk kake av oss (for det hadde han iallefall fått… tror jeg….) skyldes at svigermor har bursdag i morgen. Feiringen derimot, den fant sted idag. Så der jentene vanligvis sitter kvelden før og lager farsdagskort, så ble bursdagskort til farmor prioritert, og det er vel få forklaringer som møter større forståelse fra en pappa enn den :-)

Siden jentene har flere fettere og kusiner i samme alder, så er sammenkomster som idag et høydepunkt for dem. Med en svigermor som alltid disker opp med masse god mat, så er det stor stas for oss voksne også. Både godt selskap og god mat, kan det bli bedre! At jentene iallefall har hatt det gøy gjennspeiler seg i at yngstemann sovnet på gulvet her hjemme før klokken var 18. Vi voksne krysser dermed fingrene for at hun har tatt kvelden, og ikke våkner om noen timer etter å ha ladet batterien litt. Særlig viktig er dette idag når vi gleder oss litt ekstra til å sløve foran tv´n med sesongstart på Castle litt senere :-)

Fortsatt god søndag til dere alle

 

 

Halloween

Sjokolademuffins pyntet som edderkopp

Det lar seg vel nesten ikke gjøre å unngå å si noe om Halloween idag. Personlig så har jeg aldri vært noen stor tilhenger av Halloween feiring, og man trenger ikke gå mange år tilbake i tid før dagen alltid kom så brått på vi hadde valget mellom å hive oss i bilen for å kjøpe inn godteri til dem som ringte på, eventuelt tilbringe kvelden i mørke bak låste dører. Som regel så valgte vi alternativ 1, og som regel så var vi ikke de eneste i butikken viss handlekurv kun innholdt de siste rester av posjons godteri. Etter som årene har gått og jentene er blitt eldre, så har jo spørsmålet om å få kle seg ut for å gå rundt på dørene dukket opp. Det siste har vi unngått ved å argumentere for at de voksne i familien ikke feirer Halloween og at de små i tilfelle må gå alene (argumentasjonen ovenfor de håpefulle fremstår mer pedagogiske enn hva som kommer til uttrykk her :-) tror jeg… )

Så er det bare det at på denne tiden av året så er det jo kjekt for både stor og liten å ha en grunn til å samles. De siste årene har vi derfor benyttet anledningen til å invitere til vennefest. Da har jentene fått invitere sine nærmeste venner og så har jeg laget til mat og dekket bordet med godterier (for jeg mistenker at muligheten til å få godterier på en vanlig dag trekker mer enn turen ut i regn og vind :-) ). I år har jeg dessverre ikke hatt anledning til å inviterer for å opprettholde denne tradisjonen, men da er det ekstra kjekt med gode naboer og venner som overtar. Så mens eldstemann gjør seg klar for en kosekveld hjemme hos sin beste venninne, så er alle vi andre invitert til min beste venninne og hennes familie. Snakk om luksus. Både store og små gleder seg, og selv om det ikke er snakk om noen tradisjonell Halloween feiring så begynner elemeter fra feiringen å snike seg inn. I fjor ble popcorn servert i Halloween bøtter, og i år så disker M opp med skumle innslag, så da er det seg vel som seg hør og bør at det lille jeg bidrar med også får et sving av Halloween over seg.

For anledningen har jeg derfor laget edderkopp muffins: tidligere så har jeg aldri laget muffins fra bunnen av (ikke mye husmor når det kommer til kakebaking). Istedet har jeg tenkt at jeg ville sikre både smak og redusere tidsbruken ved å bruke ferdigpakker. Etter å ha funnet mye glede i Trines matblogg den senere tiden, så fant jeg ut det var på tide å prøve en av hennes muffins oppskrifter (gjengitt under). Det er med en viss overraskelse jeg må innrømme at det ikke var noe særlig forskjell på tidsbruken i forhold til hva jeg ellers gjør, samtidig som smaken ble mye bedre. Så heretter blir det slutt på ferdig poser :-)

Oppskrift på sjokolademuffins

Rør sammen 125 gram romtemperert smør og 175 gram sukker i en kjøkkenmaskin. Tilsett 2 egg, ett og ett i gangen. Bland inn 1,5 dl melk, 250 gram hvetemel, 2 ss bakekakao og 2 ts bakepulver. Fordel røren i 12 muffinsformer. Del opp 50 gram kokesjokolade i staver og stikk 2-3 ned i hver muffins.

Stekes midt i ovnen på 175 grader i ca 18 – 20 minutter. Avkjøl på rist.

Selve muffinsene er såpass fine at de ikke hadde trengt noe fyll, men i et forsøk på å ville lage edderkoppmuffins ble de pyntet med sjokoladeglasur, mokkabønner, avklipte lakrissnører og topping. Satser på at det faller smak hos barna

Fortsatt god Halloween til dere alle :-)

 

Høstfest

Vel hjemme igjen

For femte år på rad har vi vært så heldig å bli invitert til høstfest hos gode venner. Det som startet som en feiring for deres skjønne datter har blitt en fantastisk høstfest der de inviterer venner og familie. Mange av oss som er invitert sees kun denne ene gangen i året, men for et treff!! For dette er en begivenhet som både store og små gleder seg til i lang tid på forhånd. Vertinnen tryller frem de lekreste retter, og det mangler verken på mat eller drikke. For min del så bare elsker jeg bacondadlene, hvert år puster jeg lettet ut når jeg ser at de er på plass; de er helt fortryllende :-)

 

 

 

Mens vi voksne sitter på langbord i stuen, har barna sin egen hule like ved. Med egen barnemeny er det ikke tvil om at de synes dette er topp. 2 åringen passer iallefall på å få det mest nødvendige opp på fatet

 

 

Det eneste jentene klager over ar at tiden går så alt for fort – de ser aldri helt poenget med at festen må ta slutt og de må hjem.

Jeg burde for lengst ha lært at alle bilder burde taes før vi går, og ikke som her når vi er vel hjemme igjen. Verken hår eller klær ser lengre ut som det engang gjorde. At minstemann har kost seg med kaker og snop i flere timer, har også gjort sitt til at å skulle stå i ro så hverdagsmamma kan forevige dem ikke lar seg gjøre…….

Alle har vi iallefall hatt en strålende dag, og mens de små gjør seg klar for sengen så synker hverdagsmamma og hverdagspappa ned i sofakroken og nyter resten av lørdagskvelden. Med vakre roser fra fantastiske naboer på bordet, så er alt bare topp. God helg alle sammen

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...