Tag Archives: Hverdagsliv

Ironman Barcelona

De av dere som har fulgt bloggen min helt fra starten av, husker kanskje et innlegg fra Hverdagspappa om tidlig 40 årskrise. Her beskrev han sine planer for en mer aktiv hverdag, og om hvordan hårete mål tok form. Kort fortalt, på de litt over to årene som er gått siden, så har han deltatt i flere marathon og to Ironman arrangement i Haugesund (1,9 km svømming, 90 km sykling, halvmarathon). Alt sammen med sin gode venn og ivrige treningsmakker. Hele tiden så har det vært snakk om at i 2014 så skulle heldistansen i Ironman gjennomføres (3,8 km svømming, 180 km sykling, 1 stk marathon) og etterhver som det har blitt klart at dette kom til å skje så har de kvinnlige medlemmene (og drevne støttespillerene :-) ) argumentert for at Barcelona er et godt valg å la det hele skje i. For Hverdagspappa og min sin del så var vi der for første gang i 2003 og siden så har det liksom hvert vår by. Vi giftet oss der i 2006 og har jevnlig besøkt byen siden. Spør du meg så er dette stedet som har alt; sol, strender, shopping, sjarmerende resturanter og flotte kulturopplevelser.

Kort oppsummert; årets høstferie gikk hit, og alle barna fikk med seg byen på sitt beste. Begge mennene i reisefølge fikk gjennomført løpet og kan med rette kalle seg Ironman. Vi andre heiet og jublet, og gledet oss over fantastiske prestasjoner (om noen ser på målet til Hverdagspappa i utgangspunktet, så kan vi konstantere at dette ble slått med mange timer). Etter å ha stått i flere målområder de siste årene, så kan jeg skrive under på at stemningen og opplevelsen kun kan beskrives som magisk. Gleden og uttrykkene i utdøverenes ansikt når de nærmer seg målstreken er like rørende hver gang, og jeg er alltid like glad når været tillater solbriller som iallefall kan sjule noen av tårene  :-)

Stolte jenter med vår Ironman :-)

Stolte jenter med vår Ironman 🙂

Nå kunne jeg fortsatt beskrivelsen av både arrangement og by, men i stedet så er egentlig hele intensjonen med dette innlegget å gi et lite tips om et sted utenfor Barcelona. Selve Ironman holdt til i Calella. Dette tettstedet ligger ca 5 mil nord for sentrum, og var utgangspunktet når vi tok med oss store og små for å heie frem pappaene. Et tilfeldig søk på nettet gjorde at vi endte opp med hotell Tahiti Playa i Santa Susanna. Vi har allerede vært på sommerferie så planen var å holde høstferie kostnadene på et litt lavere nivå. For hele vår familie i en uke på dette stedet, inkludert halvpensjon (frokost og middag/kvelds), kom prisen på under 6000 kr. Forventningene var derfor ikke av de største, og vi var forbredt på en enkel standard. Overraskelsen var derfor stor når vi komme fram. Det som møtte oss var et supert hotell, flotte og ikke minst store rom med tre dobbelsenger fordelt på to rom, to balkonger, romslig bad med dusj og boblebad, innlosjert som VIP gjester (hvor dette kom fra aner jeg ikke), noe som gjorde at vi blant annet to ganger daglig kunne få utdelt champange/cava/ ferskpresset juice, samt tilgang til egne solsenger (sikkert mer aktuelt om sommeren, for nå var det rikelig med plass i bassengområdet).

Badeferie med barn Barcelona

At både basseng og strand kunne brukes hver dag kom forresten som en overraskelse nr 2. Jeg trodde på forhånd at vi var såpass langt nord i Spania at det i starten av oktober ville være uaktuell med badeferie, og at høst tempraturer skulle være mer gjeldende. Det var ikke tilfelle!!! Vi har hatt en uke med sol, sommer og bading. En stor lykke særlig for barna. Barneklubben var åpen og gav rom for de minste til å kunne trekke seg litt unna solen midt på dagen. Hotellet lå på stranden, slik at de eldste kunne gå ned dit om de heller ville bade i sjøen. Perfekt!!

This slideshow requires JavaScript.

En strålende ferieuke gikk uten tvil alt for fort, og for de som vil ha mulighetene til en ferie med alternativer til sol og bading så anbefaler jeg dette (nå er jeg så glad i både Spania og Barcelona at jeg kanskje ikke er helt objektiv lengre). Togturen tar imidlertid ca 1 time, så er det shopping som er hovedmålet så velg heller steder enda nærmere sentrumskjernen. Vi har vært der flere ganger, men da har sjøen vært hovedarena for badingen, og den mer typisk sydenferien har kommet litt i bakgrunnen. Uansett er det fint mulig å få litt av to flotte – og ikke motstridende – verdener. For min del så har jeg rett og slett latt kamera fått hvile, så det er ikke mange bilder som er blitt tatt. Satser på at turens minner satt spor på andre måter, det har iallefall vært minnerike dager med et fantastisk reisefølge. Håper det vil bli mange flere turer som dette i årene som kommer (så her er det bare for mennene å holde på treningsmotivasjonen), vi er iallefall klare til å føge med :-)

Smak av sommer

For en vår det har vært til nå. Når regnet begynte på´n igjen idag, så var det nesten kaos stemning her hos oss for å finne frem regntøy. Selv om vi bare er kommet til starten av mai, så er nemlig terrassen beiset, alle utemøblene funnet frem og grillen har vært flittig i bruk. Fantastisk! I fjor på denne tiden så var alt et stort rot både i og rundt huset (i tillegg var det spor av snø ifølge bloggen), så det er ekstra stas å kunne pynte og ordne nå for tiden. Fortsatt er det endel å både male og få orden på, og jeg har nok av planer for hva som kan bli, men først og fremst så er det herlig å bare nyte. Det er få prosjekter som forsvinner av seg selv, så å utsette dem litt er ikke det verste….

Jentene er med andre ord blitt godt vante hva sommeren angår, og eldstemann har til og med rukket å gjennomføre sitt første bad (nei, ikke som en del av en utfordring – rett og slett fordi det var varmt :-) ). Alle tre har vært veldig fornøyde med å kunne legge vekk vintersko og vinterklær tidligere enn hva som er vanlig til fordel for lettere varianter (av prinsipp så har jeg ikke tenkt å finne dem frem igjen selv om varmegradene ser ut til å synke drastisk). For min del så har jeg et samarbeid med Reima, og dermed var jeg så heldig å få flotte klær fra vår/ sommerkolleksjonen deres i posten for en tid tilbake. En utrolig luksus å slippe noen av de nødvendige vårinnkjøpene……

This slideshow requires JavaScript.

Jeg har tidligere skrevet om mine erfaringer med produktene fra Reima, og etter at de fikk nettbutikk for norske kunder så har jeg flere ganger bestilt varer derfra. Rask leveringstid og god service har gjort at jeg benyttet sjansen på salget tidligere i år til å oppdatere neste års vinterklær til alle jentene, men etter å ha sett de fine klærene som kommer for denne årsiden så vil det nok komme flere forsendinger til meg i nær fremtid. Anbefaler dere å gå inn å sjekke ut hjemmesiden deres her.

This slideshow requires JavaScript.

Selv ble jeg overrasket over den store bredden i både type klær og størrelser. I utgangspunktet så har jeg forbundet Reima med dresser og luer, men snakk om å mangle innsikt. For her er det mye annet fint å finne.

This slideshow requires JavaScript.

At flere av ytterjakkene både er vindtette og har en vannsøyle på 5000 mm gjør at de er ekstra anvendelige i det vanlige klimaet her på vestlandet. Så må det heller være lov til å krysse fingrene for at vi ikke har brukt opp det fine været, men bare fått en forsmak på hva som skal komme :-)

PS! I perioden 7. -11. mai er det 20 % rabatt på alt yttertøy på Reimashop.

Barnebursdag til 7 åring

Her er vi nå ferdige med flere dagers bursdagsfeiring. 7 åringen vår er blitt feiret opp og i mente, og hun nyter det (og enda er vi ikke ferdig :-) ). Det som for hovedpersonen selv var knyttet mest spenning rundt var nok barneselskapet. Som 1. klassing var det litt spesielt å skulle få mange nye venner hjem til seg for første gang. Ekstra stas var det at barneselskapet skulle feires på selve dagen, dermed ble det sang og flagg på skolen, før det bar hjem til fest her hos oss.

En spent 7 åring venter på gjestene

En spent bursdagsjente venter på gjestene

 Bordet var pyntet og gjort klart til 15 feststemte jenter. Som den sjokoladeelskeren jeg selv er så velger jeg alltid den enkle løsningen når det kommer til bordpynt; nonstop. Den forsvinner vanligvis fort, men hva gjør vel det :-)

Bordet var selvfølgelig pyntet

Bordet var selvfølgelig pyntet

 Maten bestod av riskaker, kanelsnurrer i muffinsformer, sveler, pølser og sjokoladekake. Kanelsnurrene er veldig greie til barneselskap, og oppskriften jeg bruker rekker til over 50 stk. Fine å ha i frysen, og bare ta opp og tine før de varmes lett på 70 grader før servering. Putter dem så i egnet embalasje og de ser innbydende ut.

This slideshow requires JavaScript.

Bursdagsjenten var iallefall strålende fornøyd med dagen sin. Hun hadde selv vært med å bestemme lekene og vi rakk innom både skattejakt, danseleken og kongen befaler. En vellykket kveld.

Bursdagskake

Kjekt med dager som dette for både for liten og stor :-)

Høstkos i byen

De siste dagene så har værgudene vist seg fra sin beste side her i Bergen, og med skinnende sol så er det ikke fritt for at lysten til å komme seg ut er på topp. At dette har samsvart med høstferien kunne vel ikke vært bedre timet. For vår del så har det vært dårlig med planer i forkant av denne ferien, men noen ganger kan de beste dagene komme akkurat når man egentlig ikke hadde tenkt å gjøre noe.

Ikke trenger man så mange planer for å nyte en slik høstdag som idag heller, og en liten tur til byen endte med å gjøre den helt perfekt. Blide unger og fornøyde foreldre; en glimrende kombinasjon. Med kamera i vesken blir det mange fine minner å leve videre på også:

Tre fine

Tre fine

Med litt fantasi er det ikke vanskelig å finne gode og morsomme aktiviteter for de små.

This slideshow requires JavaScript.

Perfekt høstvær

Perfekt høstvær

Å ta med løperhjulene er alltid en innertier…..

inspirasjon høstklær 4

… men uansett er det mer en nok å finne på i bybildet også….

This slideshow requires JavaScript.

Is er en selvfølge på slike dager, for det gjelder å nyte siste innspurt av issesongen :-)

This slideshow requires JavaScript.

Vi har iallefall hatt en strålende søndag, og krysser fingrene for at det blir mange flere slike høstdager i tiden som kommer. Håper alle andre har kost seg også!

Fortsatt herlig søndag!!

Hva man sier og hva man gjør; alltid to sider av samme sak?

En ting jeg virkelig har fått erfare etterhvert som jentene er kommet til er at ingenting er svart/ hvitt, og at det jeg sier til dem ikke alltid harmonerer med det jeg selv gjør. Ovenfor dem er jeg eksempelvis ganske opptatt av at kroppen trenger sunn mat for å fungere, at godteri er forbeholdt lørdager og at vi drikker vann når vi er tørste. Samtidig så har jeg aldri helt klart å holde meg til at sjokolade kun kan spises i helgene og pepsi max er blitt en god venn, også når jeg er tørst…..

Idealet

Idealet…..

Når jentene skal på nye aktiviteter etc, og gir uttrykk for at det er litt skummelt å ikke kjenne noen, så trøster jeg med at dette vil gå helt fint, at det bare er å snakke med de andre, at det nok er mange andre som heller ikke kjenner noen og som derfor blir glade om noen tar kontakt. Men hva gjør jeg selv i lignende situasjoner; jo magekrampen har nærmest tatt overhånd dager i forveien, og jeg går definitivt ikke bort til hvem som helst og begynner å snakke; nei, i stedet går jeg med løftet hode i et forsøk på å se mest mulig selvsikker ut, men ender sannsynligvis bare opp med å virke overlegen….

Før aktivitetdeltagelse maser jeg om at det viktigste er å delta, og at det ikke har noe å si hvem som vinner; tross alt er det ytterst få som gjør det…. Jepp, jeg har prentet dette inn fra de er små, og drømmer om hvordan jeg forhåpetligvis er med å styrke både selvfølelse og mestringsevne – samtidig så vil jeg selv knapt vedkjenne meg å tape for dem i UNO, og de vet at mor i de fleste sammenhenger spiller for å vinne. For mitt eget konkurranseinstinkt ser ikke alltid verdien av å skulle delta om det ikke er for å prestere. Jeg prøver så absolutt, men kjenner samtidig på at jeg blir skikkelig sur når det ikke går veien….

En annen ting jeg gjerne vil at jentene skal ta med seg er troen på seg selv, og å kunne stå for de valg de tar. Jeg presiserer viktigheten av å ikke bry seg for mye om hva andre mener, og at det viktigste er hva de selv synes. “For om de liker den blå jakken, så gjør det ikke noe at andre sier den ser ut som en guttejakke.” Samtidig er det bare å innrømme, jeg vet ikke hvor mye mer jeg ville brukt et plagg dersom andre hadde gitt klart uttrykk for at jeg ikke så ut….. Så mens jeg prøver å lære jentene å ikke bry seg for mye om hva andre synes og mener, så hadde jeg nok stillefarende godtatt et et plagg som ikke gikk gjennom det massen aksepterte forsvant lengre og lengre bak i skapet, nettopp fordi jeg kunne ha gjort det samme selv…..

Når det kommer til skole så påpeker jeg at det ikke er så farlig om de svarer feil, at det bare er å rekke opp hånden og prøve på nytt (for det viktigste er jo å delta …. ? ) Samtidig var jeg heller ikke den som på forelesninger deltok mest (skravling med sidemannen derimot var jeg god på) Egne tanker og refleksjoner kom ned på papiret for å bli sett mer på senere, ja, men å være med å skape diskusjon i klassen, nei (her vil nok muligens lærer fra de yngre år stusse, for denne øke beskjedenheten kom definitivt med årene, så om noen vet hvordan den barnslige ureddheten for forsamlinger kan holdes på for alltid, mottas råd med stor takk :-) )

Det mor i huset helst hiver seg over; også på en mandag......

Det mor i huset helst hiver seg over; også på en mandag……

Eller hva med ; “Det går ikke an å være så opptatt av tv/ ipad, ta dere heller en tur ut å lek” (mamma skal bare sjekke noen mail først….)

“Det viktigste er ikke hvordan dere ser ut, men hva dere faktisk gjør og står for” (mamma må bare få ordnet seg litt, hun har en viktig avtale....)

“Det er en grunn til at vi har fått to ører og en munn, husk å ta dere tid til å lytte og høre etter hva andre har å si” (mamma derimot har skrekkelig mye på hjertet akkurat nå…..)

“Det tar da ikke lang tid å re opp sengen sin på morgenkvisten” (mamma rakk det bare ikke fordi det var så mye annet som kom i veien…..)

Jeg ser at denne listen kan bli lang, og jeg frykter hva som kan føres på etterhvert som de små blir eldre: “Alkohol drikker man selvfølgelig ikke før man er 18” (mamma derimot...) “Det er ikke vits å prøve å ta et drag av en sigaret, det smaker jo ikke godt!” (mamma derimot…) osv.

Med litt nærmere ettertanke så ser det defintivt ut som om jeg må håpe på at de gjør som jeg sier og ikke som jeg gjør, og at det fortsatt går noen år før de gjennomskuer meg. For selv om jeg virkelig mener det jeg sier til dem, så klarer jeg ikke alltid selv å leve helt opp til det. Hva jeg sier til jentene og hva jeg selv gjør er tydeligvis ikke alltid to sider av samme sak.

Hvordan er det med dere; Er det alltid samsvar mellom det dere sier og det dere selv gjør? Klarer dere å leve opp til de normer dere prøver å videreføre til barna? Eller er det andre som av og til også må innrømme at dere ikke alltid er den rollemodellen dere skulle ønsket…..

Høstkos

Vi hadde planene klare for dagen. Den evigvarende ryddingen skulle fortsette, Hverdagspappa skulle ha løpt Knarvikmilen og vi skulle i det hele tatt hatt en smule aktiv (godt dette er et realtivt begrep, les; aktiv i vår målestokk er ikke det samme som lange fjellturer, mer som kino og Burger King i byen :-) familiesøndag. Jepp, det sto ikke på planene, utførelsen derimot den gikk ikke like bra….

Som så mange andre så våknet også vi til skikkelig høstvær idag, det er liksom som om høyere makter ønsker å gi oss en påminning om at sommeren definitivt er forbi og høsten er her. Yngstemann våknet tidlig (i vår målestokk så er faktisk 8 tidlig en søndag), så når jeg voknet noen timer senere så var hun og pappaen fortsatt godt plassert under dynen foran tven i stuen. Pappaen så ikke ut som om han var i løpsmodus, i det hele tatt så han litt blek ut der han satt og stirret på regnet som høljet ned utenfor. At løpskameraten skulle stå over dagens løp pga en vridning i kneet (evt en liten alderstrekk ? ) gjorde nok sitt med både blekhet og motivasjon. Kort fortalt; det ble ingen mil løpt på Hverdagspappa i dag!

Etterhvert som resten av familien våknet til og lys ble tent og høststemningen forsterket, så ble det klart at planer, ja de får vente til en annen dag, idag blir det “inneunderteppetmedstearinlyskosedag”. Alle planer ble nullstilt, og med unntak av å sette en bolledeig så har dagen fortsett slik.

Ferske boller slår aldri feil....

Ferske boller slår aldri feil….

Mor, far og yngstemann har ikke beveget seg ut av huset, og de to eldste har egentlig vært svært så fornøyd med at venner kunne prioriteres fremfor mors og fars tildels geniale søndagsplaner (rart hvordan man ofte planlegger i tråd med hva man tror barna  vil like, og så når alt kommer til alt så er de førnøyd med å gjøre ingenting :-) ).

En god armkrok slår aldri feil, så får man heller se bort i fra at det ene rommet som faktisk var begynt å bli ferdig for tiden er fylt opp av dørkarmer og parkett...

En god armkrok er alltid kos, så får man heller se bort i fra at det ene rommet som faktisk var begynt å bli ferdig for tiden er fylt opp av dørkarmer og parkett…

Jeg er egentlig et sommermenneske, men akkurat idag så var det faktisk greit med en liten påminnelse om at høst og mørketid har sin sjarm, og at boller, kakao, teppe og stearinlys egentig gir et hav med gode assosiasjoner det også. Kanskje september har mye fint å bringe? Hva med dere andre, er høsten kommet til dere? Eller lengter dere fortsatt etter å kunne nyte siste rest av sommer??

 

Kommende trubadurer???

De to eldste jentene har en stund etterspurt å få begynne å spille et instrument. Eldstejenten har egentlig snakket mye om tverrfløyte, men også gitar har vært noe hun har vist interesse for. 6 åringen er vant med gitar fra barnehagen, og har flere ganger ønsket å ta med hjem sin fars gamle når hun er på besøk hos besteforeldrene. Som alltid på denne tiden av året, så er hvilke fritidsaktiviteter barna skal delta på et tema. I den forbindelse så snakket vi skikkelig om å skulle begynne med musikkundervisning, og endte opp med å melde de to eldste på kurs hos Arna og Åsane Kulturskole.

Med ledige plasser som venter dem fra september av, så er det ingen vei utenom å gå til investering av to gitarer. Idag var det derfor gitarjakt i byen som stod for tur. Vi voksne hadde sjekket ut litt i forhold til pris og muligheter på nettet i forkant, og jeg var inne på tanken om å bestille gitarer direkte fra en netthandel. Det var derfor mer tilfeldigheter enn et konkret mål som gjorde at vi havnet opp hos 4sound ytterst i Strandgaten. Men for et godt valg! Til tross for at butikken egentlig var ganske så full, så møtte vi en kjempehyggelig og servicinstilt jente som fant gitarer til begge jentene, og lot dem prøve dem skikkelig ut hver for seg.

En 3/4 srørrelse viste seg å være perfekt

En 3/4 størrelse viste seg å være perfekt til 6 åringen

Dyp konsentrasjon

9 åringen kunne gå for en gitar i full størrelse

Deretter satt jentene seg sammen og prøvde de gitarene de hadde betemt seg for. Personalet tok seg god tid til å stemme gitarene, før de viste oss hvordan dette enkelt kan gjøres hjemme ved hjelp av et lite stemmeinstrument.

Dyp konsentrasjon; dette var gøy

Dyp konsentrasjon; dette var gøy

Når søstrene spiller så vil selvfølgelig yngstemann gjøre det samme…..

Selvfølgelig må yngstemann få prøve også, og helst skulle hun nok sett at hun også fikk med seg en gitar hjem :-)

Selvfølgelig må yngstemann få prøve også, og helst skulle hun nok sett at hun også fikk med seg en gitar hjem 🙂

Det var iallefall to stolte jenter som forlot butikken med hver sin gitar, nye gitarvesker og gitarbøker for nybegynnere. Det blir spennende å se hva de synes når de begynner å spille skikkelig; mulig de fort vil få seg en realitetsorientering om at deres planer om å holde konserter og spille poplåter ikke vil skje med det samme…  Krysser fingrene for at de etterhvert skjønner at det må øves for å bli god, og at det ikke kommer av seg selv :-)

Fornøyde og stolte jenter med nye gitarer på ryggen

Fornøyde og stolte jenter med nye gitarer på ryggen

Fortsatt god helg til alle mine supre lesere :-) Hos oss blir det nok noen lydfulle dager fremover…..

Det er jo tanken som teller…. (eller er det bare noen man sier når alt annet slår feil??)

Idag har Hverdagspappa bursdag!! En gang i tiden så betydde det nøye planlegging for å finne den perfekte gave, men det er begynt å bli en stund siden…. Et eller annet sted så tok hverdagen overhånd, og av en eller annen grunn så kommer denne dagen alltid litt brått på (sånn er det å fylle år samtidig som jobb/ barnehage/ sfo og skole tar til igjen). I år så hadde vi planene klare, men ting har en tendens til ikke alltid å bli som man planlegger….. Vi satser derfor på at et brev ikke er  den verste starten på en bursdag. Tross alt fulgte det med litt sjokolade (for meg hjelper det på alt) og – nesten – storfornøyde barn (om man ser bort i fra de vanlige protestene om å måtte stå opp) Iallefall, sånn kan det også gjøres: (For det er jo tanken som teller… eller??? )

gavebrev

Gratulerer med dagen kjære Pappa

Dette skulle egentlig vært 3 gaver, og vi skulle nå sittet her i sengen omgitt av papir og ditt (forhåpentligvis) fornøyde fjes. Som du ser så gjør vi ikke det, og her kommer forklaringen:

M var forutseende nok til å tenke at du trengte litt nytt sportsutstyr, og etter litt research fant vi ut at dette virket å være en strålende ide. Ytterligere intern graving gav oss hele tre forslag til hva dette kunne være, og vi begynte å ane konturene av en kjempeslagen gave. Dessverre (for deg) så er det et stykke fra plan til handling….

Plan A: Medisinball. Jepp, mamma vet nå mye mer om det enn noen gang. Vet du at det finnes både enkle baller, og egne typer i holdere? I alle fall, med unntak av bestemmelser om vekt så var vi ganske åpne for forslag til hvilke type som ville gi deg best treningseffekt. Bildene i reklamen fikk oss til å glede oss masse til hvordan dette skulle bli. I butikken kunne de imidlertid fortelle at det ikke er sesong for dette nå???? Hallo, vil ikke alle se ut som de på bildene nå når man faktisk er i modus for å kle av seg, og ikke om noen måneder når man kler på seg? Det kan være at dette gir en pekepinne på at det tar tid å oppnå de resultatene som reklamen viser. I alle fall, den meget spesifikke tilbakemeldingen for når vi kan får ordnet dette til deg er i løpet av august/ september. Så vet du det. Vi SKAL ordne for deg! Vi synes dette var en god ide! Vi gleder oss til neste sommer (mamma sier hun knapt kan vente)

Vi ble nå enige om at vi kan leve med bare to gaver og var klare for plan B. Mamma har fått med seg F snakke så varmt om de joggeskoene som xxl selger rimeligere enn alle andre steder, så mamma sendte han en mail for å sjekke hva de het. Selv om han helst så at vi kjøpte deg klogger etter de siste løpsresultatene, så var han veldig behjelpelig med å fortelle at det var snakk om Asics kayano 19. Fysioterapeutgenet i mamma er egentlig ikke tilhenger av å kjøpe joggesko uprøvd – særlig ikke med dine Donaldføtter – men iveren etter å kjøpe deg gaver var større en fornuften. Så ja, nye joggesko til deg skulle det bli. Bare synd at alle andre nok tenker det samme (sikkert alle dem som ikke får tak i medisinball, og som begynner å løpe i stedet, det må nok vekk litt overskuddsfett for å se ut som på de bildene  :-) ). Uansett, skoene kommer ikke inn før tidligst i dag, senest neste uke, så sko skal det bli, bare ikke akkurat nå…..

Ok, det ble ikke tre gaver, men vi hadde jo fremdeles det siste alternativet, plan C. Badebukse. Hehe, mamma sier at etter noen uker ved bassengkanten i syden, så synes hun du også godt kan få deg en sånn sneksen liten sak. Hun var faktisk så ivrig at hun gikk gjennom eks antall utgaver på butikken ved å bruke øyemålet når hun skulle finne størrelsen, og hun brukte lang tid. Faktisk så lang tid at i det hun hadde funnet en hun trodde passet, så kom en mann og fortalte henne at størrelsene hang rett over…. Om ikke annet fikk hun bekreftet at det ikke er noe i veien med verken øyemålet eller innsikten hennes :-) og hun var ganske så fornøyd med den lille saken hun hadde funnet der hun ruslet mot kasen med i alle fall en gave til deg. Tilfeldigvis sjekket hun der om den kunne byttes om den ikke passet, men det kunne den IKKE. Ikke det at mamma tviler på eget øyemål, tvilen går mer på om du faktisk vil gå med noe som er så tight som det hun hadde funnet frem (hun sier dere kan ha litt ulike interesser her). Dermed kjære pappa, dette gjorde at heller ikke denne ble med hjem for å feire dagen din, så her sitter vi, om ikke annet så har vi husket litt sjokolade. Synd du ikke spiser så mye av det, men vi er her selvfølgelig for å hjelpe deg. Mamma sier forresten at hun har snakket med onkel, som i kveld kommer og passer oss slik at dere kan gå ut og spise og kose dere med en kino. Hun gleder seg i alle fall masse, og håper du vil gjøre det samme.

Hurra for de 38, besteste pappa, vi er kjempe glade i deg!!

Stor klem fra alle jentene dine”

Verdens beste Pappa!!!

Verdens beste Pappa!!!

Om ikke annet blir det altså kino og mat på bursdagbarnet i kveld. Dermed så blir det ikke rom for å skrive mitt faste fredagsoppdatering på utbyggingsfronten; den kommer i løpet av helgen. Noen ganger gjelder det å prioritere ?

Gratulerer til deg min kjære, og god helg til alle andre :-)

Kjærlighetskroken

Ok, utearealet vårt ser ikke ut!!! Foreløpig bærer alt preg av å være en byggeplass, og det er jo akkurat det det er. Planene er der imidlertid, og når vi bare får litt tid på oss så kommer det til å bli fint, det er jeg sikker på. Bare ikke i år!

Den triste sannhet over utearealet per i dag.....

Den triste sannhet over utearealet per i dag…..

Når det er sagt så har vi gjort det vi kan for at det hele skal bli litt bedre. Jeg skal ikke skryte på meg å være gift med en handyman, men gjett om han har mange andre kvaliteter; ikke minst er han utrolig snill. Sistnevnte gjør at selv om ikke fysisk arbeid i huset er noe han synest er kjekt, så har han brukt de få finværsdagene som har vært til å male ute (sånn går det når vi timet syden ferien akkurat når sommeren kom til Norge). Han vet iallefall hva som skal til for å glede sin kone, og nå er det meste av det vi hadde planlagt å få malt i boks. Dermed så er det tid for å gå et lite steg videre på listen over planer. Bak boden skal det komme en terrasse med langt spisebord, og en skikkelig grill. Over grillen, i akkurat denne lille kroken, så skal et minne fra den spede begynnelse komme opp…..

Det har seg nemlig slik at vi hører til dem som faktisk møttest på et utested – og der det ikke var ølbrillene som slo gnist, men virkelig den store kjærligheten med første blikk som slo til (vet dette ble litt klisjeaktig, men det må være lov i et innlegg med denne tittelen). Når vi noen år senere giftet oss gav Hverdagspappas forlover oss skiltet fra dette utestedet i bryllupsgave (velger ikke å tolke det faktum at stedet ble lagt ned i etterkant på en annen måte enn at etter å ha truffet hverandre sank utelivshyppigheten vår betraktelig til fordel for sofakroken:-) ) Iallefall, dette skiltet er blitt et kjært minne om den gang da, og selv om det ikke akkurat passer inn overalt (iallefall ikke på de nye gipsveggene, med sine uhorvelige mange kilo) så passer det ypperlig i vårt lille hjørne. Så kan vi mimre litt ekstra hver gang vi nyter late sommerdager med grillmat (litt sommer må være lov å forvente). Det er  iallefall det som er planen, så får vi se hvor lang tid det tar før resten er på plass :-)

Et glimt av hverdagsromantikken opp i alt kaoset :-)

Et glimt av hverdagsromantikken opp i alt kaoset :-) Iallefall et bevis på at ting – om ikke annet – går fremover!

Ikke så verst med sin egen liten kjærlighetskrok i hagen, eller hva??? 

Tidlige Brann fans krøkes skal…..

Jeg må bare innrømme at få ting interesserer meg mindre enn fotball. Hverdagspappa derimot, han interesserer seg nok for hele familien tilsammen. Sånn sett så har jeg en viss intresse av fotball også, for i og med min kjære er lidenskapelig opptatt av det, så kan fotballresultater påvirke hans humør (helt uforståelig for meg). For all del, ikke slik at han blir sur og gretten, men at han resten av kvelden går og gnager over et surt tap, det er absolutt mulig. Dermed er det i min interesse at resultatene går den rette veien (dvs den veien Hverdagspappa mener er rett). Iallefall, når vi var på ultralyd for 3. og siste gang, og på ny fikk konstantert at en jente var på vei, så var det vel det eneste ankepunktet hos min mann; en ny stjernespiller for Brann eller Man United ville sannsynligvis ikke bli oppfostret her hos oss :-) Det stopper han imidlertid ikke fra å drømme om at noen av jentene skal arve litt av hans lidenskap for fotball, og mens jeg tror han har gitt opp eldstemann, så viser 6 åringen stor interesse, og 3 åringen er drillet i å rope “Heia rød” hver gang et glimt av fotball vises på tv.

I et forsøk på å øke jentenes fotballinteresse ytterligere fant Hverdagspappa ut at det var på tide at de ble introdusert for en skikkelig fotball opplevelse på Stadion. Et raskt familieråd slo fast at sannsynligheten for at 3 åringen skulle sitte stille i 2 x 45 min var heller liten, og dermed så ble hun hjemme med meg. Pappaen og 3 stykk barn dro imidlertid avgårde fulle av lyst (motivasjonen var på topp hos alle – mulig at samtalen om kjøp av pølser og is spilte inn, men for min mann var det vesentlige at de gledet seg :-)

Nyfrelse fotballfans

Nyfrelse fotballfans

Dagen for Stadiondebuten var heller ikke den verste. Med ansiktsmaling og hoppeslott for de små, strålende vær, og tilslutt 6-1 seier til hjemmelaget, så ble turen absolutt en suksess. De gav inntrykk for at dette var noe de var klare for å gjenta – iallefall turen til stadion – for som det kom frem etter at de gledesstrålende hadde formidlet til mammaen hvor kjekt de hadde hatt det; selve fotballen var det minst spennende :-) At en viss intresse er vekket er det imidlertid ikke tvil om, og jentene var klare på at de gjerne skulle hatt litt suporter utstyr, og 6 åringen sukket over at farmors strikkede Brann genser lå igjen i barnehagen.

Det gjelder å lade opp med rett instilling - eldstejenten gleder iallefall pappahjertet

Det gjelder å lade opp med rett innstilling – eldstejenten gleder iallefall pappahjertet

Det er derfor fullt mulig at pappaen etterhvert får selskap når han banker seg ned foran tv en for å se kamp – i mellomtiden går det iallefall i Heia Brann her hos oss. God lørdagskveld :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...