Tag Archives: Interiør og drømmer

Inspirasjon gang

Det er vel ingen følgere som kan ha unngått å få med seg at jeg for tiden er ekstra opptatt av hus og hjem, og de rommene som i denne fasen av utbyggingen skal ferdigstilles er barnerom, kjellerstue og gang. Til forskjell fra når man bygger helt nytt, så måtte vi ta hensyn til det eksisterende byggverket når utformingen ble bestemt, og selv om vi skal rive de fleste av rommene i underetasjen for å gi plass til ny planløsning, så var det særlig et forhold som ikke lot seg endre; gangen. Eller deler av gangen skal absolutt endres, men for å få helheten mellom behov og muligheter så ble det mer gangareal enn vi hadde sett for oss. Det er baksiden med at deler av huset ligger under jorden, og at alt av dører og vinduer derfor må plasseres på fremsiden.

Når det er sagt så finnes det flere fordeler med mye gang. Først og fremst så gir det rom til å lage gode oppbevaringsløsninger, og for vår del så har vi fått tegnet inn et eget garderoberom (det trenger iallefall ikke vinduer :-) ). I den fasen vi er nå så er planløsningen selvfølgelig bestemt, men vi har enda gode muligheter til å tilpasse fasadene og innrede slik vi vil ha det, så da trengs det inspirasjon. Heldigvis er det mye fint å finne, bare se under:

inspirasjon gang

For vår del så velger vi å beholde samme type gulv som vi har idag; grå steinfliser. De har vært lette å holde rene, samtidig som de ikke røper alt av skitt (en god kombinasjon for barnefamilier). Veggene vil også beholde dagens lyse fargevalg, rett og slett fordi dette er fargen som går igjen i 2. etc. Hadde jeg valgt helt på nytt så hadde jeg kanskje valgt en gråere tone – som på bildet over – men jeg orker rett og slett ikke å få malt resten av huset (vil ha helheten).

inspirasjon gang

inspirasjon gang fra ikea

Gode oppbevaringsløsninger for å holde orden kan det vel aldri bli for mye av, som i gangen over hentet fra ikea katalogen.

inspirasjon gang

Jeg har alltid vært glad i bilder, så en annen fordel med mer gang er at det kommer flere vegger som kan fylles. Planen er å få malt et stort bilde i farger som matcher inn, men det får komme etterhvert. Akkurat nå så er det andre ting som må prioriteres å bruke penger på, men heldigvis er det lov å drømme…..

inspirasjon gang

inspirasjon gang

inspirasjon gang

Jeg drømmer meg iallefall titt og ofte vekk, så vil fremtiden vise hva vi ender opp med:-)

Fra opptur til nedtur

Fotballturnering i Vestlandshallen for barnehager

Dagen i går startet veldig positivt. 5 åringen vår skulle spille fotballturnering med barnehagen. Dette er en årlig begivenhet hvor de eldste barna i barnehagene i området spiller cup i Vestlandshallen. Barna har i forkant trent i flere uker, og har følgelig gledet seg masse til denne dagen. Hverdagspappa hadde derfor tatt seg fri fra jobben for å få være med sin lille fotballspiller. For en pappa som er lidenskapelig opptatt av (iallefall av å se på) fotball, så er det nok ekstra stas at noen av jentene i familien ser ut som å dele denne interessen. Når 5 åringen i tillegg scoret 6 mål i sin første kamp, så lå alt til rette for at dette måtte bli en god dag. Dessverre ble ikke resten av dagen like oppløftende…

 

Vi har for tiden hatt inne en dispensasjonssøknad til kommunen i håp om å få bygge ut huset her vi bor. Slik som det er i dag, så har vi rett og slett for liten plass til en familie på fem, men siden vi har et sterkt ønske om å bli værende i nabolaget så trodde vi at det kun var snakk om formaliteter før en eventuell utbygging kunne starte. Dette har visst seg å være langt fra sannheten, og i går fikk vi beskjed om at søknaden vår var avslått. En skikkelig nedtur, som gav en dårlig start på helgen. Siden arkitekten er en av våre beste venner så er han så grei å kjapt tegne om tegningene. Vi har derfor ikke gitt helt opp å få realisert planene våre, men at dette drar ut i tid er det ingen tvil om. Skuffende og kjedelig. Denne helgen skal derfor bli brukt til å skrive en ny søknad som forhåpentligvis alt til uken kan sendes inn på ny sammens med nye tegninger og bilder. Så får vi igjen ta tiden til hjelp og krysse fingrene for at dette vil ordne seg til slutt.

Gode helg :-)

Klar for endring…

blader

Jeg har tidligere blogget om vårt planlagte utbyggingsprosjekt, som kommunen dessverre har satt på vent. For mens vi etter planen skulle bodd på en byggeplass nå, så har det ikke skjedd annet enn at vi har revet opp hele utplassen slik at det ikke ser ut. Dermed så blir vi alle minnet på hva som kunne vært i gang, samtidig som jeg kjenner frustrasjonen over alt rotet.

Prosessen med å planlegge og få tegnet om huset vårt startet for et år siden.Det har derfor vært mye venting. I forkant av dette var vi veldig usikre på hva vi skulle gjøre. Vi var daglig på finn.no, gikk på visninger og vinglet frem og tilbake mellom å skulle bygge ut eksisterende, evt finne noe nytt. Det eneste som hele tiden har vært sikkert er at vi trenger større plass!! Dette har vi visst i flere år, og det gjør noe med innstillingene til hvilke prosesser man setter igang i eget hjem. Når vi flyttet inn hit for 6 år siden bestod familien vår av 3 personer, og hvor utrolig det enn høres ut så tenkte vi ikke nevneverdig over at slikt kan endre seg fort. Den første tiden i nytt hus brukte vi derfor mye tid og energi på å ordne hovedetasjen. Det var mye å gjøre med vegger, gulv og kjøkkenet, men vi ble nå ferdig etter hvert

Etterhvert som vi så at plassen ikke ville holde så ble videre oppgradering lagt litt mer på is. Det samme ble mange andre prosjekter. Stuen bærer preg av å være sammensatt av en blanding av møbler som var kjøpt og tilpasset vårt forrige hjem, og møbler valgt hovedsakelig fordi de er praktiske med barn i huset. Spisestuestoler i skinn er ikke noe jeg ville ha valgt dersom jeg ikke hadde synest det var herlig å bare kunne vaske over med en klut etter at de små har spist. Iallefall er vi blitt enige om å ikke bruke noe særlig penger på møbler, for heller med god samvittighet bruke litt ekstra på nye og mer helhetlige ting når vi en gang vet hvor vi ender opp.

Etterhvert som vi landet på utbygging så har jeg sett for meg hvordan stuen skal bli mang en gang. Jeg abonnerer på en haug med interiørblader, surfer rundt på nettet mellom inspirerende blogger og hjem, og drømmer med vekk (bildene her er hentet fra inspirasjonsguiden). Merker at smaken for hva jeg dras mot her endret seg i løpet av årene, vet ikke om det er alder eller eksterne påvirkninger, men vet at jeg ønsker meg lysere møblement enn hva jeg har. Det ser altså ut som om den fornuftige delen av meg er på vei til å forsvinne, for jeg begynner å tro at lys sofa og stoler vil fungere helt fint selv med tre små barn i huset. Drømmen er en stor sofa fylt med masse puter som vi alle kan ligge i mens vi ser tv. Enn så lenge så ser det ut som om jeg må smøre meg med tålmodighet og fortsette med å pløye gjennom blader og nettet, og drømme meg vekk, mens jeg prøver å overbevise meg selv om at det ikke er så verst det heller…..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...