Tag Archives: Kosmetikk

Dyrkjøpt erfaring….

Det er blitt lenge siden jeg var hos frisøren – alt for lenge siden, og av ulike årsaker så er det noe som har vært vanskelig å kunne prioritere nå. Samtidig så har høstens mangel på sollys resultert i en fin (??? egentlig et veldig dårlig ord i denne sammenheng) mørk ettervekst. En ettervekst som særlig har irritert meg når håret har blitt satt opp i en knute, noe det blir 90 % av tiden. I et lyst øyeblikk kom jeg derfor på at jeg for flere år siden (mulig varsellampene burde begynt å blinke alt her) kjøpte en pakke med hjemmebleking. I et om mulig enda lysere øyeblikk så tenkte jeg at denne sikkert var ypperlig å smøre på all etterveksten. Og da mener jeg all!! Så etter å ha lest bruksanvisningen tok jeg sats, blandet ut ingrediensene og smurte væsken jevnt og tett i stort sett hele hodebunnen (så mye som det lar seg gjøre når man skal gjøre det alene, dvs særlig fremme og i skillen), og siden jeg liker å være grundig når jeg skal gjøre noe så smurte jeg blekemiddelet ekstra godt inn i pannen og langs ørene. 2 minutters arbeid var alt som skulle til, og så var det bare å vente. Jeg ventet en halv times tid, mens jeg koste meg med et blad (hvorfor går noen til frisøren når det er så mye mer avslappende å gjøre det selv). Gikk til dusjen og vasket håret, og volla; den blondere utgaven av meg steg frem.

God følelsen varte helt til jeg kom bort til speilet. for hjelpe meg, er det mulig?? Det som engang var et litt håpløst, men egentlig ikke så ille hår var nå forvandlet til rene katastrofeområdet. En 5 cm lyse gul rand syntes fra øre til øre. Med fare for å høres fordomsfull ut (det er ikke vondt ment) så lignet jeg til forveksling blondinene som ofte sees i østblokkland. Hovedforskjellen lå i at jeg ikke hadde denne lysegule fargen i hele håret, men har begrenset meg til et bånd rundt hode….. (på bildet over ser det langt bedre ut enn hva som fremkommer i speilet)

Jeg har derfor lært flere ting idag. Det er en grunn til at frisør er et eget yrke, og ikke noe alle og en hver bør prøve hjemme. Dette blir iallefall første og siste gang for meg. Det er heller ikke mulig å vaske bort blekemiddel fra håret. Selv etter flere shamponeringer kan man ikke klage på holdbarheten; den er fortsatt like god. Så der jeg tenkte at hjemmebehandlingen både ville være tid og energi sparende, så er det bare å slå fast at de daglige hårrutinene mine vil bli forlenget med uant tid. For om jeg grer håret fremover så er det til en viss grad mulig å kamuflere det verste. Det er fortsatt fullt mulig å se at jeg har hatt en særdeles uheldig håropplevelse, men jeg unngår iallefall å se halvgal ut ved at den tidligere nevnte gule stripen tvers over håret er det som lyser mot en. For meg har iallefall begrepene en dårlig hårdag og hårkrise fått en helt ny mening – jeg begynner å lure på om jeg noen gang egentlig har hatt det før, iallefall om man sammenligner med dagens resultat. Så nå er det bare å hive seg rundt for å lete frem alle hårbånd og luer som finnes i huset – for de vil det bli behov for i tiden som kommer; og det ikke fordi det er kaldt…..

Pakke i posten

Kjekt med pakke i posten

De siste 15 årene har jeg vært en trofast kunde hos www.lookfantastic.com Mitt lyse hår har en tendens til å bli stivt og umedgjørlig med butikkshampoer, så å investere i frisørprodukter til håret oppdaget jeg tidlig var vel verdt hver krone. I Norge er imidlertid prisene på frisørproduktene mye høyere enn i utlandet, så for en slunken studentkasse passet det ypperlig å bestille hårprodukter fra utlandet til 1/3 av prisen her hjemme. De første årene pleide leverandøren å oppgi lavere pris på pakken enn hva den faktisk innholdt, og følgelig slapp mottakerne unna mva. Ikke helt etter boken, men det resulterte i at man kunne hamstre og prøve

ut produkter som ellers aldri ville funnet veien til baderomshylla. I dag lar dette seg ikke gjøre, og etterhvert som kundemassen har vokst er det den reelle salgssummen som blir oppgitt på pakken. Til gjengjeld må man fra lookfantastic ikke lengre betale porto, noe som er en stor fordel. For om man bestiller for over 200 kr må man ikke bare legge til mva på 25 %, postens fortollingsgebyr kommer også i tillegg. Det blir derfor fort dyrt om man handler over tollgrensen. Når jeg bare er ute etter noen få produkter så bestiller jeg derfor flere ganger, slik at innholdet i pakken ikke overstiger grensen. Når jeg vet det er mye vi trenger så bestiller jeg imidlertid alt i ett, det blir uansett mye rimeligere enn å skulle kjøpt alt i butikken her hjemme. Uavhengig av om pakken innholder mye eller lite, så er det alltid like kjekt – som idag – når den endelig kommer.

Det er mulig det er denne gleden som gjør meg til en hyppig netthandler, og jeg har flere ganger handlet fra nettsteder som strawberrynet.com, ebay.com, nelly.com, Net-a-porter.com og zara.com. Selv har jeg bare hatt gode erfaringer fra netthandel, men jeg har hørt om andre som ikke har fått orginalprodukter etter å ha handlet fra de to førstnevnte nettstedene. Det gjelder derfor selvfølgelig å være obs. Nettvett er alltid viktig, så vær alltid sikker på at nettstedet er seriøst før det betales på forskudd. Å sjekke at nettstedet har en sikker side er også viktig. Se da etter en nøkkel eller et hengelåssymbol nederst i nettleseren din, evt at adressen starter med http.

 

Ingen over – ingen ved siden av…..

03.08

Jeg må innrømme at jeg aldri hadde trodd at jeg skulle være opptatt av antirynkekremer alt i 30 – årene., men den illusjonen ble brutt for noen år siden….. En kveld jeg satt over min mellomste datter for å si god natt, så hun på meg med et spørrende blikk og kom med kommentaren som skulle bli inngangsporten til min let etter den perfekte antirynkekrem “Mamma, hva er alle de strekene du har i pannen???”

Egentlig har jeg alltid vært opptatt av hvilke produkter jeg påfører både hud og hår, og jeg har aldri i mitt voksne liv kjøpt noen av delene i dagligvarebutikker. I mitt første svangerskap (dengang var jeg 25) fikk jeg veldig uren hud. Illusjonen min om at gravide kvinner gløder, og er på sitt vakreste stemte altså overhode ikke for meg!! Uansett, den urene huden resulterte i at jeg ble mer bevisst enn noen gang på hvilke hudkremer som passet min hud, og fulgte alle velmente råd fra de hudpleierene jeg oppsøkte.

Etter at graviditeten var over, ble heldigvis huden normal igjen, men jeg ble nok enda mer opptatt av enn tidligere på hvilke kremer jeg tilførte ansiktshuden min. At jeg måtte flytte blikket fra hvilke kremer som gir glød og pleie, og over på antirynke preperater var jeg imidlertid ikke klar over før denne sjebnesvangre kvelden da min 3 åring ærlig og brutalt ga inntrykk av at det var på tide. Etter å ha gransket egen panne må jeg jo innrømme at gullet mitt har rett; Mamma begyner å få rynker (tror jeg i det videre vil kalle det linjer – det høres litt bedre enn rynker!!!)

De siste årene har jeg iallefall prøvd ut nok antirynkekremer! Siden jeg går i uniform på jobb, så er ikke sminke og utsende noe som står i fokus. Med tre små, så er det vel strengt tatt begrenset hvor mye tid jeg har tilmeg selv på morgenen også,  men å rense og pleie huden på morgenkvisten, det prioriterer jeg alltid!! Tilbake til kremene, jeg har prøvd flere typer fra apoteket, fra parafymeriet og fra hudpleiesalonger, men kremen som jeg stadig vender tilbake til fordi jeg virkelig ser forskjellen er: MB Formulation. Inn imellom får jeg ikke kommet meg avårde til byen, eller jeg simpelten har lyst å prøve andre merker og typer (å bli påvirket av reklame heter det vel;-), så kommer virkelig “strekene” i pannen tydelig frem. Føler meg år eldre på bare dager uten. Så selv om kremen er dyr, så er den virkelig verdt å anbefale.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...