Tag Archives: Tv

Kriblende torsdag…

Blomster og digg en helt vanlig torsdag

Torsdag innebærer ett av ukas tv høydepunktene her hos oss. De siste årene har vi nemlig sittet klare i godstolen for å få med oss Åndenes makt. I utgangspunktet var det bare Hverdagspappa som fulgte med, mens skeptikeren i meg totalt avfeide hele programmet som tøv. Hverdagspappa derimot ble tidlig hektet, og siden jeg anser han som en oppegående mann så klarte han etterhvert å overbevise meg om at serien var verdt å se. Fra første program så må jeg bare innrømmet at jeg ble fasinert. Og hektet! For etter nå å ha fått med meg flere sesoneger av både Åndenes makt og Den sjette sans så er jeg ikke lengre så skeptisk som jeg en gang var. Fortsatt tror jeg at mange prøver å sko seg, og tjene penger på å hevde de har evner som ikke er tilfelle, men at det finnes mer mellom himmel og jord enn hva som kan forklares med naturvitenskapen er jeg blitt overbevist om.

Idag har vi en liten feiring her hjemme, og markerer dette med litt ekstra kos. Etter at jeg sluttet med sjokoladen er det ikke lengre vanlig at godteskålene kommer på bordet etter at de små er i seng, så derfor skeier vi ut til gangs idag. Ikke verst det på en torsdag…. En fortsatt strålende kveld til alle dere der ute :-)

Hvor mye er det greit at barn ser tv?

En kjapp titt på kalenderen slår fast at vi alt er kommet til oktober. Ute laver regnet ned, og det er ingen tvil om at høsten er her. Når kvelden kommer så er det få ting som frister meg mer enn å krype ned i sofakroken med noe varmt i koppen. Sommerens iver etter å komme seg ut i det fri er helt fraværende, og veien til tv’n er skrekkelig kort. Dessverre gjelder dette for både store og små her i huset. For selv om jeg har lyst å late meg foran tv’n, så vil jeg jo helst ikke at barna skal gjøre det samme (snakk om dobbeltmoral). Jeg ser jo at jeg er en elendig rollemodell, og jeg burde nok først og fremst funnet på noe annet selv. Samtidig så trives jeg med å tenne lys og gjøre det koselig inne, og det er lite annet som frister; det er slutt på småprosjekter i hagen, lekeplassen er tømt for hyggelige naboer, og alle har trukket inn i egen hule.

Rett skal være rett, det er helst etter at de små er i seng vi voksne slenger oss ned foran tv – det er først da vi har tid. Samtidig så ser jeg at det gir en avkobling for oss, er det tenkelig at det samme gjelder for de små?

Jeg er ikke spesielt tilhenger av å ha forbud. Jeg tror at dersom ting er forbudt (uavhengig av hva det gjelder) så vil det bare trigge mer, og følgelig være mer fristende å skulle prøve ut. I forhold til tv titting så gjør det at jeg lar jentene sette på tv, samtidig så prøver jeg indirekte å motivere dem til å gjøre andre ting. Eksempelvis ved å finne frem puslespill og tegnesaker. Jeg prøver da å være flink til å skru av tv’n når de ikke ser på den, men kunne nok vært flinkere. Når tv’n først står på så ender jeg ofte opp med å se på den sammens med barna, for selv om jeg vet jeg sikkert burde gjort andre ting, så synes jeg det er herlig når jentene kryper opp i armkroken for å kose.

Det hadde vært kjekt å høre hva andre gjør. Merker dere stor forskjell på barnas tv vaner i de ulike årstidene? Hvor går egentlig grensen for hvor mye tv titting som er ok når barna er små? og hvordan begrenser dere tiden de små bruker foran tv’n?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...