Tag Archives: Utbygging

Siste finish

Etter over åtte måneder så kan vi endelig krysse av for at siste finish på utbyggingen er ferdig. For tiden så tar oppussing av badene alt fokus, og det faktum at vi ikke har vært helt i boks med det forrige store prosjektet har nesten blitt glemt inn imellom nye tanker og planer. Desto mer gledelig var det forleden dag å bli vekket til hyggelige tømrere som stod klare for å montere ytterdøren.

Jeg har hele tiden vært spent på akkurat denne. Når jeg valgte den ut, så trodde jeg ut fra de opprinnelige tegningene at boden ville dekke alt innsyn, og dermed så var ønsket om mer lys av større betydning enn tanken på at noen vil kunne se inn til oss. Etterhvert som prosessen skred frem, så ble det klart at boden ikke ville skjerme hele inngangspartiet, og jeg har kjent en viss bekymring knyttet til det faktum å ha valgt en ytterdør i glass – ekshibisjonisme er ikke min største trang:-)

Iallefall, nå er den nye døren på plass og foreløpig står den absolutt til forventningene.

Velkommen til oss

Velkommen til oss

Selv synes jeg den ble stilig, men jeg er egentlig glad for at det har tatt tid før den kom. Dermed så har vi rukket å få både garderobeskap og lampe i gangen på plass, og naboene har sluppet å måtte følge med på alt rotet som har vært. Satser på at glasset gir en skikkelig motivasjon til å opprettholde orden :-) Skulle jeg etterhvert innse at dette er et dødfødt prosjekt – og ende opp med å irritere meg mer over rotet enn å glede meg over lyset – så er det jo ikke verre enn å lime film på vindusdelen. Det finnes jo utrolig mange kule varianter å velge mellom, men akkurat nå så gleder jeg meg over at døren ble akkurat som jeg hadde sett for meg!

This slideshow requires JavaScript.

(For spesielt interesserte så nevner jeg at døren er fra Swedoor, og av typen Congo. Fargen er mørke grå og glasset klart.)

Nå går vi inn i helgen, og gleder oss over at arbeidet med badene går som planlagt. Det har skjedd mye, men siden badegulvet skal flises i løpet av helgen, så venter jeg med statusrapport til søndag.

Finfin fredag, så skrives vi :-)

Utbygging: Status uke 31

En liten (mikroskopisk vel å merke) del av meg synes nesten det er litt vemodig å skrive dagens statusoppdatering, for etter over tredve uker så kan vi nå klappe oss på bryste og konstantere; vi er ferdige!!! En nesten litt uvirkelig følelse. Vi har levd så lenge i rot og kaos at det nok ikke helt er gått opp for oss enda, men endelig kan vi roe ned og begynne å gjøre et forsøk på å komme i orden. Jovisst står det igjen små ting, blant annet må vi enda vente litt før ytterdøren og den siste utelampen kommer på plass, og vi står foran store nye prosjekter som inkluderer skiferlegging og baderomsrehabilitering, men de opprinelige planene og selve hovedutbyggignen er faktisk i boks.

For tiden så bor vi oss inn. De to eldste jentene sine rom er tilnærmet ferdige, og kun små detaljer gjenstår. Rommet til yngstejenten har vi gjort lite med, og selv gardiner må hun foreløpig klare seg uten, men det kommer.

Med unntak av veggdekoren er det lite som er gjort her enda

Med unntak av veggdekoren er det lite som er gjort her enda

Tempoet kan imidlertid endlig roes ned, skuldrene senkes og vi ser for oss å bruke god tid på de resterende valgene. For dem er det mange av. Vi har en stor gang, og med unntak av den bestilte skyvedørsgarderoben så er vi veldig usikre på hvordan vi vil denne skal bli. Nå må det sies at vi er i mål med walk inn garderoben i tilknytning til gangen, og den er vi strålende fornøyde med. Foreløpig er den ryddig og fin, og svært oversiktlig, så om vi bare klarer å holde den sånn så vil den være gull verdt.

Gangen begynner å ta form. Døren innerst forsvinner når vi begynner med baderomsrehabiliteringen, så derfor fortsatt en gammel dør der :-)

Gangen begynner å ta form. Døren innerst forsvinner når vi begynner med baderomsrehabiliteringen, så derfor fortsatt en gammel dør der 🙂

De store tingene som har skjedd denne uken er derfor at elektrikerne har vært her og gjort seg ferdig. Vi har endelig fått varme i alle gulv, jentenes som har fått strøm og spotter både ute og inne er tilboblet. Videre er platen foran huset og i boden ferdig støpt.

Utearealet begynner å ta form

Utearealet begynner å ta form. Gleder meg til å begynne med innredningen, planene er mange 🙂

Vi går inn i høstferieuken med en skikkelig god følelse, og gleder oss til å kunne nyte resultatet litt. Tilbudene vi har fått på badene er funnet frem, og selv om vi halvveis har bestemt oss, må vi ta en ekstra sjekk på de ulike alternativene før vi tar den endelige avgjørelsen. Så veldig lang tid med fred og ro blir det derfor ikke, men vi har iallefall tenkt å nyte nåstuasjonen til fulle.

God helge alle sammen :-)

Utbygging: Status uke 30

Siden gulvet i gangen kom på plass forrige uke, har det denne uken vært rom for å fullføre de siste restene der. Dermed så har dørene til de to siste soverommene kommet på plass, og alle lister rundt og langs gulv og tak er nå ferdig. Egentlig så skulle også min etterlengtede ytterdør vært montert, men vi har ikke akkurat hatt marginene på vår side når det gjelder flaks den siste tiden, og det nærmeste jeg kom var et glimt når den sto utenfor; den var nemlig kommet i feil størrelse. Dessverre for min del så er det her snakk om bestillingsvare, så ikke bare er status at den siste finishen ikke blir fullført, vi må vente ytterligere en måned før det vil skje….

inspirasjon barnerom, jenterom i blå

Nå er det ikke slik at det kun er tømrer og leveringer vi er avhengige av for å fullføre siste rest; vi mangler en heller vesentlig detalj til, elektriker. Alt startet så bra mandags morgen, og klokken syv var også elektrikeren på plass. Spottene i taket i gangen kom opp, og små endringer i sikringsskapet ble gjort. Strømmen ble slått av og på noen ganger (som forventet er når elektriker er til stede), men dessverre gikk det igjen ut over bredbåndet vårt, og for ørtende gang den siste tiden måtte vi kontakte Canal digital. Nå tok de litt av skylden og sendte oss et nytt modem, men uken har vært stusselig uten internett…. Resten har vært stusselig når det gjelder videre kontakt med elektriker også, for verken spotter, varmekabler eller kontakter nede har fått strøm!!! Og etter å ha ventet og ventet, så er vi rett og slett møkk lei alt som heter BI elektro. For de har forsinket prosessen så mange ganger disse siste månedene at vi for vår del i fremtiden aldri kommer til å hyre dem igjen! Vi er rett og slett skikkelig misfornøyde med å få beskjed igjen og igjen om at de kommer, for så å oppleve at dette ikke skjer. Utrolig frustrerende og det er blitt et skikkelig irritasjonsmoment.

Om ikke elektrikeren er dem som får smilene mest frem hos oss for tiden, har vi mye annet å glede oss over. Gardinene i taket hos 9 åringen er montert, og nå kan hun ligge i sengen og styre både vindu og blendingsgardiner som det passer henne. Gøy.

erfaring med elektrisk gardin velux vindu

Lamellgardinene som det har vært en del krøll med, og som forsvant med levering, er også på plass og montert, og selv om det tok 4 uker lengre enn planlagt, så var de vel verdt å vente på, for det ble bra.

Ute har de forskalt, fylt på med singel og lagt armeringsjern, så om fin været holder seg til onsdag/ torsdag neste uke vil platteningen bli støpt. De siste små detaljene altså….

Både lammeller og armeringsjen på plass :-)

Både lameller og armeringsjern er på plass

Selv nye garderobeskyvedører i speil har vi valgt ut og fått bestilt, så de siste tingene inne i huset begynner virkelig å falle på plass. Den berømte enden er altså nær (at vi omtrent samtidig kommer til å sette i gang med å bygge om begge badene og vaskerommet er et annet kapitell, og fremstår akkurat nå som galskap, men så glade vi kommer til å være om noen måneder….)

Riktig god helg ønskes dere alle. Her i Bergen ser det ut til å bli strålende vær, og vi lader opp til familiedag i akvariet på søndag. Yngstemanns smokk skal endelig overleveres til fiskene der, men tror foreldre og storesøstre er de som gleder seg mest til dette :-)

Utbygging: Status uke 29

Som de trofaste leserne sikkert har lagt merke til så har jeg vært noe fraværende når det gjelder blogging den siste uken. Dette har en klar sammenheng med at det begynner å bli ferdig her hos oss, og dermed er det hele tiden mange ting som skal ordnes, noe som fører til at det blir lite tid igjen til andre prosjekter. TIl gjengjeld så ser vi den berømte ende komme mot oss med stormskritt, for status nå er at vi etter et halvt år snart er ferdig. Denne uken har listverk rundt vinduer og tak kommet på plass. Canal Digital har vært og fikset kabel tv nede, så nå er tv stuen endelig klar for at jentene kan se noe ennet enn netflix der :-)

Alt av lister ferdig oppe, så alt er iallefall ferdig der :-)

Alt av lister ferdig oppe, så alt er iallefall klart der 🙂

Samtidig så er det ikke til å komme unna at tre hele dager har gått med til å få ferdig flisene i gangen, og siden det var et såpass sentralt område var det ikke mulig for andre yrkesgrupper å være her samtidig, så dermed trakk både elektriker og snekker seg ut de dagene dette sto på. Flisleggingen har imidlertid vært noe vi har kviet oss litt til, for vi er jo avhengig av denne gangen for å komme oss inn og ut, men det har nå gått greit, og nå er gulvet iallefall ferdig; endelig.

Gulvet i gangen er nå på plass

Gulvet i gangen er nå på plass

Ting begynner å komme på plass på 6 åringen sitt rom

Ting begynner å komme på plass på 6 åringen sitt rom

Selv om det ikke har vært rom for andre yrkesgrupper her på dagtid så har det pga bruk av hurtigtørkende lim vært mulig å jobbe på om kveldene. Hverdagspappa har derfor kjørt i skytselstrafikk frem og tilbake fra møbelsenterene, og eks antall skap og hyller, ny skrivepult, ny seng etc har funnet veien til de nye rommene. Videre har kveldene gått med til montering. 6 åringen sitt rom er nå snart ferdig innredet med møbler. Det gjenstår enda en del før vegger og skap er fylt med tingene hennes, men det kommer. Progresjonen på eldstejenten sitt rom har stagnert litt siden yngstemann fortsatt sover der, men kanskje er det tid for 3 åringen å flytte inn på sitt eget rom nå i helgen? Vi må se hva vi rekker å få ordnet til. Hun har vært fremme med tegnestifter og dekorert sengen sin, så jeg tenkte at når alt annet er blitt så nytt og fint så er det på plass at sengen får et strøk med malingskosten før den settes på plass….

I helgen står innkjøp og montering av de siste garderobeskap for tur (egentlig utrolig at det er mulig å få inn flere, men vi har iallfall sørget for nok lagringsplass), og eldstemann skal få skrudd opp nye bokhyller på rommet sitt. Planene er iallefall klare, så får vi se hvor mye av det vi rekker over. Døgnet skulle helst hatt flere timer, og alt av de vanlige aktiviteter er lagt på vent, selv Hverdagspappas høyt prioriterte trening må vike, men jeg er sikker på at all kjøringen, bæringen og monteringen gjør at muskelmassen hans økes betraktelig ? Ikke så ille det heller!!!

En riktig god helg til dere alle. I tillegg til fortsatt å styre på i helgen så er vi spent på 9 åringen som skal spille sin første håndballkamp i morgen; stor stas, og vi gleder oss masse alle sammen!!

Utbygging: Status uke 28

En travel helg med et hyggelig familiebesøk og en begivenhetsrik dåp har gjort at ukens statusoppdatering er noe forsinket, men la meg bare slå fast med en gang: vi er fortsatt ikke ferdig – men gjett om vi nærmer oss!!! Uken har resultert i at alt nede og stuen oppe er nymalt og lyst. Den nye tv´n er kommet på veggen, og Hverdagspappa har kunnet glede seg over den første fotballkampen på den. Egentlig litt fascinerende, for tv´n er jo stor, samtidig så gjør den nye plasseringen til at den er langt mindre fremtredende enn den forrige vi hadde. Vi er iallefall kjempefornøyd med vår nye lille tv krok, så når vi bare får ordnet ledningene så skal det bli bra!

tv krok, samsung veggfestet tv

Som bildet over viser, så mangler en vesentlig del av rekkverket; noe som ikke var en del av planen. Riktignok hadde vi i uken som var, inn en glassmester for å se på muligheten til å skifte ut deler av rekkverket i stuen med glass. Dermed så var det viktig for meg at veggen ble tapsert også bak hele trappegelender. Litt komunikasjonssvikt resulterte i at det ikke bare var den planlagte vertikale støtten som forsvant….. Maleren var imidlertid snarrådig og ville ordne opp, men etter å ha lett seg gjennom alle byggeriene i nærheten og fått beskjed om at den tykkelsen var vanskelig å oppdrive, så endte det med at deler av hans gamle barndomsseng nå blir nytt rekkverk i vår stue…. Det blir iallefall helt likt det som er, og vi vil slippe arbeidet med å måtte sparkle igjen hullene bak.Det som et øyeblikk var nok til at alle krisemekanismer ble satt inn, ordnet seg dermed til det beste. Nå krysser vi bare fingrene for at anbudet på glasset ligger innenfor det vi har budsjettert med, slik at alt styret ikke vil være helt forgjeves.

Nede er malerene ferdig, alle gulv som det skal parkett på er lagt. Så nå gjenstår listing, flislegging i gangen og at elektrikerene kommer for å gjøre ferdig det de skal. 6 åringen har fått en madrass inn på sitt rom, og har for første gang kunnet glede seg over sitt eget rom som hun ikke må dele med noen; tror det er stor stas. Vi voksne har fått montert noen av skapene som skal på plass. Dessverre så var skapene 0,5 cm for høye i forhold til takhøyden, så det har blitt litt saging på pappaen i huset disse siste dagene.

gang

6 åringens rom begynner å ta form

6 åringens rom begynner å ta form; også hun får en liten egen garderobe

I løpet av de neste dagene vil barnerommene bli helt ferdige, dermed så blir det mye montering på oss fremover. Hektiske tider med andre ord, men vi klamrer oss til tanken om at det nærmer seg slutten nå.

En fortsatt god søndag :-)

Utbygging: Status uke 27

Om ikke annet så har jeg denne uken fått en skikkelig påminner om at det er en grunn til at det finnes ulike utdanninger. Ikke det at jeg noen gang har tvilt på det, og jeg hadde blitt skeptisk om noen hadde kalt seg fysioterapeut bare fordi de kunne massere (ok, der trakk jeg en steriotypisk parallell som jeg egentlig ikke synes noe om :-) ), men noen ganger så overgår tydeligvis “klare selv” genet evnene. Altså, jeg skal på ingen måte påberope meg at jeg noen gang har følt at jeg er en fullgod sparkler, og jeg trodde på ingen måte at jeg skulle kunne sidestille meg med dem som skulle komme og gjøre den jobben her, men at jeg var så uvitende det viste jeg ikke ? Iallefall, det som er saken er at dette har vært den store sparkel uken her hos oss; Vi hadde stålsatt oss til å leve i ytterligere støv og rot, og fryktet konsekvensene for luftveiene. Et raskt tilbakeblikk på status da vi selv drev og sparklet vegger førløp seg nærmes slik: Enorme mengder sparkel opp på veggen (har jo fått med oss at det er viktig med store kanter til hver side), enorme mengder sparkel pusset vekk (faktisk mesteparten – burde vel kanskje ha mistenkt at det ikke skal være slik….). Hosting og harking. Gjentaking av prosessen x-antall ganger. Enorme mengder sparkle støv!! Både rom og person fullstendig dekket av støv!!

Slik har ikke denne uken fortonet seg!! I det hele tatt har det knapt vært et støvkorn fra sparkelet som har virret rundt. Med andre ord; jeg har forstått at de som virkelig kan dette slipper unna uten noe særlig pussing (når jeg kommenterte det fikk jeg nemlig vite at helt på slutten så måtte de fare fint over med sandpapir – så nå vet jeg det). Siden tørketiden ikke er til å komme unna så er det ikke blitt noe maling her enda, men at det nærmer seg er det ingen tvil om……

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet.....

Forhåpentligvis er det ikke lenge til min mann kan se en fotballkamp på sin nye tv på den nye veggen, og alle spor etter det gamle tv´n i veggen er slettet…..

En annen yrkesgruppe som jeg hadde lite kjenneskap til på forhånd har vi også møtt denne uken. Faktisk så var denne så ukjent at jeg ikke en gang husker yrkestittelen, men en form for teknikker var det iallefall snakk om (og nei, det var ikke en elektriker). Vedkommende var innom og sjekket opp i de ødelagte kablene, målte og styrte på, og kunne etterhvert fortelle hvilke kabler som måtte fjernes, og hvilke som kunne repareres og settes en punkttermostat på. Dermed kunne den delen av gulvet som var ødelagt hugges opp, og nye kabler kunne legges ned før platen ble ferdig støpt. Nå er det altså klart for at murer kan komme og få på plass flisene i gangen. Det nærmer seg her også…….

Nok plass i gangen iallefall.....

Nok plass i gangen iallefall…..

Selvfølgelig har ikke alt gått knirkefritt, men etter uker uten skikkelige tv- og internett signaler så er tv og bredbånd igjen på plass. Videre kan det virke som om vi har en smule uflaks når det gjelder bestillinger, og både installatøren fra Canal digital (til de nye uttakene nede) og gardinene mine fra Bohus er til nå to uker forsinket i forhold til hva vi ble forespeilet (og vi snakker ikke om at selve utbyggingen skulle tatt 90 dager, mens vi nå nærmer oss 200…..). Uansett, en riktig god helg til alle følgere. Dersom noe snart går etter planene så skal de resterende rommene nede være ferdig om en uke, men om ikke annet så har vi lært oss at ting sjelden går som forventet/ håpet! Om ikke annet så gir det litt spenning i hverdagen :-)

Utbygging: Status uke 26

Egentlig burde jeg sittet her og vært en smule skuffet nå, men utrolig nok så er jeg ikke det. Grunnen til de potensielle skuffelsene har sammenheng med forrige ukes forventninger om at malerne skulle vært godt igang nå, for det er de ikke. Jeg har faktisk ikke sett snurten av en maler hele uken, men det har faktisk vært litt herlig. For ting har skjedd, og alt er kommet såpass i orden at tilværelsen fungerer greit, og dermed så var det deilig med noen dager i fred og ro. Det trengtes egentlig nå – så får vi heller leve med at malerne først kommer neste uke…. (for det håper vi virkelig at de gjør!!!!)

Uken startet intensivt med at to elektrikere og to snekkere var på plass mandags morgen, og med fire menn jobbende både mandagen og tirsdagen så ble igjen mye (for oss) usynlig arbeid gjort. Til gjengjeld så vet vi at alt inne i veggene er som det skal; tror ikke det kan være en ledning igjen i huset som ikke er skiftet nå. Dermed kunne alle overflater også gjøres ferdig, så når malerne er ferdige er det bare å koble til spotter og brytere og så regner vi med at ting vil gå fort (erfaringsmessig må jeg nok bite dette i meg senere, for så langt er det lite som har gått spesielt fort :-) )

Mulig vi ut over uken fikk en smule panikk over tanken på å miste våre faste snekkere, ikke vet jeg, men i det de var i ferd med å gjøre seg ferdige så fant vi nye oppgaver til dem; skifte dør og karmer på soverommet oppe, samt skifte taket i stuen. Når vi flyttet inn her for over syv år siden så gjorde vi mye i overetasjen, men taket lot vi være. Dette har irritert meg siden, og selv om vi har skrubbet og vasket flere ganger så har det bare blitt mer og mer skjoldete med årene. Siden vi har kviet oss til å måtte opp med stilas over trappen, så har det blitt til at malingen har latt vente på seg (mulig det faktum at jeg etter å ha malt taket i vår forrige leilighet lovet meg selv; aldri mer! også har spilt inn). Iallefall, vi gjorde iallefall kort prosess og fikk skiftet hele taket. Det ble faktisk ikke noe dyrere enn å få noen til å male det for oss. Så nå er det gjort, og det er blitt mye lysere i stuen. Kjempeherlig, og jeg synes derfor jeg har all grunn til å være fornøyd denne uken :-)

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor..... Ei heller at de gamle platene var så mørke....

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor….. Ei heller at de gamle platene var så mørke….

En ting jeg ikke er like fornøyd med er mangelen på gardiner nede. Jeg bestilte lamellgardiner på mål til skyvedøren, og ble lovet å ha dem etter to uker. Mandag ringte de imidlertid og fortalte at det virket som om pakken min var blitt borte i posten…. Arg, er det mulig?? Dermed må vi fortsett smøre oss med tålmodighet her, og tåle litt innsyn i kjellerstuen en periode til….

Andre – og mer positive – ting som er blitt gjort er å få på plass døren til boden ute, samt ryddet ferdig alt både inne og ute. Sistnevnte gjorde at vi fikk et helt annet inntrykk av størrelsen på uteplassen, og vi gleder oss over å se at den ble større enn først antatt. Kjekt når det går den veien :-) Nå gjelder det bare å vente på at platen ute skal bli støpt. Ting går iallefall fremover, fortsatt med små steg, men det nærmer seg nå…..

Lenge siden det har vært så ryddig her.....

Lenge siden det har vært så ryddig her…..

Ønsker dere alle en fortsatt finfin helg ? 

Utbygging: Status uke 25

Mandagen kom, elektrikeren kom, lykke!!! Mye ble gjort denne dagen og vi kjente humøret stige. Det ble imidlertid en kortvarig glede (på flere måter). For en annen ting som ble gjort denne dagen var at deler av flisene i gangen ble hugget opp, noe som bokstavelig talt var en skikkelig dritt jobb, og resulterte i at hele huset ble fullt av støv. Resten av dagen gikk dermed med på å skure og vaske; stemningen var dårlig, humøret på bunn, og gleden over elektrikeren borte!

Innen vi var kommet opp trappen var alt av godt humør borte....

Innen vi var kommet opp trappen var alt av godt humør borte….

Et aldri så lite før/ etter bilde (om noen lurer venstre sko er tørket av :-) )

Et aldri så lite før/ etter bilde. Om noen lurer så er venstre sko tørket av. Sko, gulv og luften ikke; det utydelige bilde er ikke bare et resultat av dårlig mobilkamera…..

Tirsdagen kom, elektrikeren kom ikke, humøret sank til nye lavmål! Ok, hun kom ikke fordi hun var syk, og det er jo en fullgod og akseptert forklaring, men dessverre for vår fremgang her så var hun syk hele uken – og ingen vikar var tilgjengelig. Da hjelper det ikke at det har vært mellom 2 og 3 menn jobbende inne hver dag, og at det har vært andre innom for å lage trappen ferdig ute. For ja status er at mye har skjedd denne uken, men om elektrikeren hadde fått gjort seg ferdig som planlagt, så hadde alt vært ferdig (Ok, ikke alt, som i altalt, men alt som i at det var sparkling, maling, listing og gulv igjen…..)

Nå er det ikke meningen at dette skal bli nok et syteinnlegg, så om jeg skal flytte fokus til det positive, så er det faktisk mye å ta av. Vi har hele tiden vært kjempefornøyde med entrenpenøren vi bruker, og det er vi fortsatt. De gjør en flott jobb, og nå har de virkelig forstått at vi er lei og møtt oss med å sette inn flere folk. Det er absolutt ikke deres feil at elektrikeren ikke kom, og vi lever nå i håpet om at ting kommer til å gå fort fremover. (Klamre oss iallefall til håpet mens vi lader opp til å skulle holde ut ytterligere uker uten bad når vi setter igang prosjektene der. Trøster oss med at når julen kommer, da er nok sikkert alt så mye bedre….. tror vi)

Iallefall, av ting som faktisk er blitt gjort denne uken, så kan jeg nevne den nye nye glassdøren på kjøkkenet.

Satsers på at listene også snart kommer på plass....

Satser på at listene også snart kommer på plass….

Nede er alt gipset og platet, vinduskarmene er foret ut, og de to resterende barnerommene, walk inn garderoben og gangen er klare til å sparkles og males.

Den observante leser kan - i tillegg til alt rotet - se den nye trappen ute :-)

Den observante leser kan – i tillegg til alt rotet – se den nye trappen ute 🙂

Taket i gangen er revet, og alt er dermed klart til at også de siste spottene skal bli montert, og nytt tak komme på plass.

uke253

Fortsatt sitter mye av støvet fra mandagen i. For selv om både teppe og sofaputer har tilbringt tid på terrassen til lufting, og mye vasking har forekommet så føles det litt som om støvet aldri helt forsvinner, og vi har fortsatt en jobb å gjøre. I tillegg så gjør de uferdige rommene at det ikke er mulig å rydde over alt (blant annet ikke i gangen som vi må gjennom for å komme inn), og støv blir lett dradd fra et sted til et annet.

Siden helgen til nå har vært strålende så har dører kunnet stå oppe til en hver tid, og vi har lagt alt av planer på hyllen til fordel for terrassekos. I dag er planen å få gjort deler av den resterende maler jobben ute. Siden spottene der ikke er kommet på plass, og kassene de skal inn i dermed ikke er ferdig, så vil det bli litt malejobb igjen, men det gir oss en god grunn til å kunne nyte fremfor å jobbe. Ikke verst det heller!! Neste uke kommer forhåpentligvis elektrikeren og vi ser frem til at det siste arbeidet skal bli ferdig, i tillegg satser vi på at ingen ting skjærer seg og at malerene kommer som planlagt. I så tilfelle vil vi ta et stort skritt på vei mot det ferdige resultatet.

En riktig god søndag til alle flotte lesere :-)

Utbygging: Status uke 23

Før vi begynte dette prosjektet så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle sitte her og fortsatt ikke være ferdig idet jeg skriver uke 23. Vi planla ut i fra at alt inne skulle være klart før sommerferien satt inn for fullt, og at vi skulle få ferdig utearealet før sommeren var over. Pr i dag så ser vi at dette langt ifra vil være tilfelle. Samtidig så har vi opplevd at det går mye bedre å leve i et hus under utbygging enn hva vi hadde sett for oss på forhånd. Javisst kjenner jeg at det klør i fingrene etter å få begynne å ordne til – og særlig utenfor så ser det ut som om det er bombet – men i det daglig så merker vi overraskende lite til det hele. Det gjelder vel derfor bare å holde fast på tanken om hva som skal bli og glede seg over det som skjer, i stedet for å bruke energi på å tenke over hva man skulle ønske var :-) Etterhvert så vil det nok bli slik vi håper på, og nå når enkelte rom begynner å bli ferdig ser vi også hvor mye tid sluttplanleggingen tar.

Denne uken har det igjen skjedd mye. Egentlig skulle det vært to menn her hele uken, men siden den ene ble pappa en av dagene så hadde han en god grunn til å holde seg vekke. Dermed så har en mann vært alene tre av fem dager, likevel så har to av rommene blitt ferdige og klare for innredning. Vi mangler rett nok å få tilkoblet strøm, men ellers er det meste klart, og tirsdag var siste natt for jentene i det gamle rommet. Onsdag ble alt flyttet over til eldstejentens nye. Pax skap fra Ikea ble satt sammen, og det er kjekt å se hvor mye garderobeplass vi etterhvert vil få (selv om det vel er noe man aldri kan få nok av :-) )

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe 🙂

Takvinduet er skikkelig listet, nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til så det kan åpnes....

Takvinduet er skikkelig listet, så nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til slik at det kan åpnes….

Samtidig som eldstejentens rom er blitt ferdig, så skulle det siste barnerommet rives. Dermed så måtte alt vi i disse ukene har stablet inn dit, fjernes. Det føles litt som om vi bare flytter rundt rot uten å komme i orden, og det gjør dessverre at vi ikke kommer helt i gang med å innrede rommet. Ikke det at vi mangler ting å gjøre, og jeg kan med en gang slå fast at det tar tid å montere skap på 236 cm i et rom med takhøyde på 237….

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre.....

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre…..

Stuen nede er også ferdig. Tiden har ikke strukket til med å få gjort så mye, men det kommer. I helgen har værgudene riktignok tenkt å la det være opplett så da må vi prioritere maling ute, og videre innredning må settes litt på vent, men tankene kverner iallefall for fullt.

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass, og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Slutten av uken har blitt brukt til å rive de gjenstående rester innvendig, så dermed er alt klart for at de siste to barnerommene også skal begynne å ta form:

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inndangspartiet vårt. Der døren en gang var er det eneste stedet som idag har vegg :-)

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inngangspartiet vårt. Der døren en gang var er stort sett det eneste stedet som idag har vegg 🙂

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag 🙂

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Vi har forresten også brukt uken til å tenke på hva vi skal gjøre med badene etter den lille vannlekkasjen vi hadde, og med grønt lys fra banken så er vi kommet til at det nok kan være like greit å bare bli ferdig med det. Vi orker riktignok ikke å sette i gang med det parallelt med det vi holder på med, men planleggingen er startet og at vi kommer igang ut på høsten er nok høyst trolig. Mye planlegging her hos oss for tiden altså :-)

God helg til dere alle

Utbygging: Status uke 20, 21 og 22

Så var vi tilbake i gamlelandet, sol og sommer er byttet ut med regn og torden. Eller når vi kom hjem i natt så var det egentlig en positiv overraskelse å ankomme Flesland ved midnatt og oppdage at temperaturen i luften holdt godt over 20 grader. I det vi var vel hjemme, jentene kommet i sengen og vi voksne tok til å gå gjennom all posten (det blir aldri for sent til å måtte gjøre det etter to uker på reise), så begynte imidlertid det første tegnet på hva vi har i vente; øsende regnvær. Hele formiddagen i dag har det holdt det gående med det samme, regn, lyn og torden. Om ikke annet så er temperaturene greie :-)

Det er ikke fritt for at etterhvert som vi i natt nærmet oss hjemmet så begynte spenningen å stige etter å se hva som var skjedd mens vi var borte. Uke 20 var det helt stillstand her grunnet ferie, men i de to ukene vi har vært i Spania så har det heldigvis skjedd litt. I stuen er tak og vegger sparklet og malt, og en av veggene har fått den planlagte tapeten.

oppusning av stue

oppusning stue

På eldstejenta sitt rom, så er alt ferdig sparklet og malt, i tillegg er gulvet kommet på plass. Vi har valgt den samme fargen i hele huset: S 0502-Y (bomull) fra Jotun.   På alle barnerommene og i stuen er det hvitpigmentert eikeparket fra Kährs. Jentene har alt tatt i bruk rommene, og yngstemann er fornøyd med at det er god plass for lek på storesøster sitt nye rom :-)

hvitpigmentert parkett fra Kährs

Neste uke begynner det etter planen å normalisere seg litt mer når det gjelder byggeaktivitet. Da er ferien over for arbeiderene, og vi krysser fingrene for at vi snart har to nye rom å vise konturene av.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...