Tag Archives: Vinter

Hjemmepåske

I år har vi egentlig ingen andre planer for påsken enn å få ryddet og forberede videre utbygginger, men når været er som det er nå så går det jo ikke an å sitte inne. Med fjellet og påskestemningen under en halv time unna, så er det heller ikke noe problem å spontant hive seg i bilen og komme seg til fjells. I selskap med gode venner så har dagen idag derfor blitt en suveren palmesøndag.

Siden det er påske så har nok de største skientusiastene alt reist av gårde til hytter på fjellet. Det var iallefall ikke så mange andre som hadde tenkt det samme som oss, og alle skrekkhistorier om fulle parkeringsplasser og trafikkkaos ble heldigvis ingen realitet.

Påskekos Gullbotn

For vår del så fant vi oss et rastested ganske med en gang vi kom frem. Fordelen med Gullbotn er at det er korte flate runder, og de små kunne derfor gå runder på ski på egenhånd samtidig som vi voksne kunne holde øye med dem hele tiden.

Påskekos i Gullbotn

Påskekos i Gullbotn

Etterhvert ble teknikken såpass god at selv en sprek pappa måtte gire opp for å holde følge :-)

Påskekos i Gullbotn

Andre skulle nok helst ønsket at de enda var små nok til å få sitte på innsiden av pulken…

Påskekos i Gullbotn

Alle er vi iallefall enige om at det har vært en super dag, og det er ikke usannsynlig at vi vil ta turen igjen flere ganger denne påsken. At dagen ble avsluttet med pizza og vin på terrassen i solsteken gjorde sitt til å sette prikken over ièn på en allerede strålende påskedag.

Fortsatt god påske til dere alle :-)

Vel hjemme igjen

Da er vi hjemme igjen etter noen dager på Geilo. Til tross for dårlige forhold på fjellovergangene så har vi merket lite til vind og uvær, og vinterfjellet har vist seg fra sin beste side. Siden hverken Hverdagspappa eller jeg er de som vanligvis lengter etter snø og ski, så er jentene ikke spesielt fjellvante. Denne turen ble derfor på sett og vis skidebuten for begge de yngste. 6 åringen har hatt ski på beina, men da er det snakk om noen runder på marken utenfor huset, så det gjelder kanskje ikke helt…. Nå ser det imidlertid ut til at mor og far i huset må gjøre noe med sine egne manglende skiferdigheter, for de eldste jentene har gitt klar beskjed om at de vil stå mer på ski fremover.

familie på ski DSC_0262

For min del så har det de siste årene alltid vært et svangerskap eller spebarnstid som har gjort til at jeg har sneket meg unna skigåing, men siden det nå er slutt på den tiden, så er også snart slutt på alle unnskyldninger. Når det er sagt så må jeg innrømme at de gangene jeg faktisk har hatt ski på beina så har jeg likt det, og jeg skulle gjerne ønsket at ferdighetene var bedre, så kanskje er det på tide å øve litt ekstra nå når barna er små og jeg med god samvittighet kan holde meg i barnebakken uten å skjemme meg helt ut :-)

Ski debut

2 åringen er strålende fornøyd med sin skidebut

2 åringen er strålende fornøyd med sin skidebut

For jentene sin del så er de iallefall strålende fornøyd med å ha vært noen dager på fjellet. Med godt selskap, to hunder, grilling, ski og ikke minst bading i stampen, så har de hatt noen innholdsrike dager. At yngstemann synes å ha arvet mors bilsyke var imidlertid en strek i regningen. For det er et lite stressmoment når hun spyr i det vi starter å kjøre over fjellovergangen på hjemmoverveien, og mor (som blir bilsyk og absolutt foretrekker å se fremover) må stå i forsete for å vaske spy i baksetet. Lenge leve småbarnslivet!! For fremtiden skal spypose, håndkle og skiftetøy være litt nærmere enn hva som var tilfelle idag – evt så blir neste fjelltur litt nærmere.

En stor takk til gode venner for noen kjempekoselige dager!!!!!!

Muligens turens høydepunkt....

Muligens turens høydepunkt….

Skøyte lykke

Det er ingen hemmelighet at både Hverdagspappa og jeg kan styre vår begeistring for vinteraktiviteter. For min del husker jeg knapt sist jeg hadde ski på bena (tror det var i 2000), og skøyter prøvde jeg en gang på gymnaset uten den store suksessen. Jeg husker fortsatt hvordan to medelever måtte støtte meg på hver side i et forsøk på å få meg til  å stå, og nærmere Bambi følelsen har jeg aldri vært. Iallefall, så er det første og siste gang jeg har prøvd.

Samtidig så har jeg flere ganger opp igjennom årene – og særlig – som student skulle ønsket at jeg hadde behersket disse aktivitetene bedre. For jeg liker å være ute, og jeg husker jo fra yngre dager hvor gøy det var på ski etter noen dager på fjellet når den verste stivheten i bena var begynt å myke opp, og jeg klarte å stå ned de minste bakkene. For det er her problemet mitt har vært, jeg kan gjerne lede an oppover, men idet det kommer en bakke (eller kanskje mer rett; en helning :-) ) så er jeg rett og slett en stor pyse, og dermed så faller jeg igjen, og igjen, og igjen….

Iallefall, konsekvensene av at vi voksne i familien ikke har et nært og varmt forhold til vinteraktiviteter, er at våre barn i ytterst liten grad blir eksponert for det samme. Dermed så arver de sine foreldres dårlige utgangspunkt. For tiden er det kjedelig kaldt her på vestlandet, og siden det har vært det en stund så har isen langt seg. Her vi bor har vi et lite vann like i nærheten, så det sier seg selv at skøyter er en populær aktivitet i nabolaget. Dermed var det ingen annen utvei enn å stille seg i køen sammen med alle andre som også så behovet for nye skøyter. Jentene måtte få sin skøytedebut! Så tidligere i uken ble skøyter kjøpt inn og det bar avsted til skøytedammen. Med egen Bambi følelse i bakhodet så jeg for meg hvordan både 5 og 8 åringen sikkert måtte holdes opp begge to. Lettelsen var derfor stor når denne spådommen ikke slo til. 5 åringen reiste seg rett opp og gikk avgårde, og eldstemann fulgte etter. I det hele tatt var det ikke behov for verken støtte eller hjelp, og mens de små synes dette var kjempegøy så trakk jeg et lettelsens sukk. Kanskje det er håp for mine barn også når det gjelder å finne vinterglede…..

Skøyte debut

5 åringen går fortsatt på skøytene, og hun må nok guides litt før den store glien er på plass. 8 åringen glir, men har fortsatt en vei å gå med å få opp tempoet. Med håp om at helgen forblir kald (det er ikke ofte JEG har slike tanker) så er det iallefall mulighet for at de får skikkelig dreisen på det. Så får vi heller se om mor og far etterhvert må gå til innkjøp av skøyter, og gjøre et forsøk også :-)

Romjulskos

Mange forbinder jul og romjulstid med hytte, ski og hvitkledd landskap. Slik er det ikke for meg! Selv om jeg hører til dem som hvert år krysser fingrene for en hvit jul, så er det på grunn av stemningen det gir, og ikke fordi jeg ønsker å tilbringe tid ute i kulden. Siden hverdagspappa også kan styre sin begeistring for vinteren, så er vi ikke en familie som vinterstid ofte er å finne på fjellet :-)

Jentene derimot, er som barn flest: Snø er topp, og det skal ikke mye snø til før de jublende ikler seg vinterklær og er klar for lek ute. Siden vinteren på vestlandet oftest ikke blir liggende særlig lenge, så gjelder det å benytte muligheten når den er der. Når snøen plutselig kom i romjulen var det derfor bare å finne frem vinterdressene og komme seg ut. Kjempestas å endelig kunne få lage både snømann og snøengler.

Jippi, snø.....

Jippi, snø…..

Endelig nok snø til å få laget snømann

Endelig nok snø til å få laget snømann

Litt finpuss må til

Litt finpuss må til….

Neste dag var det imidlertid lite som minnet om snøleken dagen før….

Og så fort var den borte....

Så fort var snøen borte….

For jentene sin del håper jeg snøen snart er på plass igjen, det hadde vært kjekt om skiene også kunne finnes frem. Særlig for 2 åring hadde det nok vært stas å få prøve ski for første gang. Så får heller mors bekymringer for snømåking og glatte veier vike for lek og moro :-)

Så var den her……

denførstesnøen

“Endelig” roper jentene, med forventningsfulle stemmer og blikk som gløder.

Sukk, sier mor og far. Dekk må skiftes, varme klær må finnes frem, og boden må endevendes for å finne akebrett og ski, som har vært både gjemt og glemt siden forrige vinter.

Med andre ord; snøen er kommet.

Jeg har aldri vært noen stor fan av verken vinter eller snø. Selvfølgelig er hvit vinterlandskap både fristende og forlokkende, men her på vestlandet så varer det som regel bare dager før sludd og regn har forvandlet all idyll til en tilværelse med slaps og glatte veier. Og det liker jeg ikke!!!!! Jentene sin enorme begeistring for den første snøen derimot, den liker jeg!!! For å se iveren de eldste viser, og gleden deres over å kunne ta med 2 åringen – som ikke husker noe av forrige vinter – ut i den første snøen, det er foreldrelykke det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...