Tannfelling, tannfe og utbytte

Endelig var det 6 åringen sin tur; den første melketannen er nå ute. Mens storesøsteren nærmest rev ut tennene så snart det var mulig å kjenne en viss bevegelse i dem, og dermed ble gående i evigheter med store gap fremst i munnen, så har vi hos 6 åringen en periode kunnet se den nye tannen under den gamle som har hengt og slengt i en liten flik i underkjeven. Mor i huset har ikke hatt lyst å dra den ut, hovedpersonen selv har ikke villet gjøre det, og vi har derfor forberedt henne på at det kan skje at hun våkner en morgen og tannen er borte vekk. Vi var faktisk så innstilt på det sistnevnte at vi har fortalt henne at tannfeen selvfølgelig kommer på besøk så lenge tannen er ute (scenariet over en svelget tann kunne ellers blitt til en katastrofehendelse av de store).

En tøff storesøster løste hele problemet. Etter å ha gitt opp å få tannen festet med en tråd i døren, tok 9 åringen tak og dro den ut. Dermed kunne 6 åringen glad konstantere at den første melketannen var borte.

Akkurat så glad er man når man nettopp har mistet sin første tann.....

Akkurat så glad er man når man nettopp har mistet sin første tann…..

Med tannen ute kom det store spørsmålet; hva er egentlig prisen på en melketann for tiden?? 6 åringen selv har store forventninger, og det lyser omtrent dollartegn i øynene hennes når hun forteller om hva hun skal kjøpe for summen hun får. Vi foreldre er mer usikker, det er blitt noen år siden tannfeen sist var på besøk her i huset. Hvordan har inflasjonen i tannfebransjen vært? Hvor stor rolle spiller kvaliteten på tannen? og betyr det noe at dette var første tannen? Vi får vente å se. Tannen er iallefall kommet i vann så får natten vise…. Kanskje det er andre som vet verdien på melketenner for tiden???

tannfe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Tannfelling, tannfe og utbytte

  1. Så gøy! Tipper hun synes det var stas :) Jeg husker når Tommygutten mistet sin første tann. Hav var bare såååå stolt!
    Verdien ja… Her i huset har tannfeen kommet med 20,- . Tommyen så sitt snitt til å lure tannfeen siden hun glemte å ta med tannen igjen. Han skulle tjene seg rik.
    Tannfeen lar seg heldigvis ikke lure så lett, og han har nå innsett at han må jobbe for pengene likevel. Slipper ikke unna ukepliktene gitt ?

    • Hverdagsmamma says:

      Dette syntes hun var stas ja. Vi kom også til at 20 kr hørtes bra ut, men siden dette var den første tannen så fikk hun 40 denne gangen. Dermed var det en strålende fornøyd 6 åring som våknet, og så får vi heller krysse fingrene for at hun ikke blir skuffet når summen blir lavere neste gang…. Hun skulle nok gjerne sett hun kunne tjent seg rik på tenner hun også :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *