Tid for karneval

Februar er og blir karnevalsmåneden, og de fleste barnehagebarn er nok vant til å feire dette skikkelig. Våre to yngste har iallefall ventet lenge på dagens karnaval, for etter at barnehagen deres gikk bort fra den tradisjonelle feiringen der barna kom utkledd i kostymer en dag i året, og i stedet bruker hele februar på forberedelsene, er kanavalet blitt en ekstra viktig dag for de små. Hele måneden har de jobbet, bestemt og laget sitt eget kostyme. Tema i år er Pippi Langstømpe og alt ved årets begynnelse hadde de ulike Pippi aktiviteter for at alle skulle bli kjent med persongalleriet. Etterhvert som de kom inn i februar så har de ulike avdelingene laget sine kostymer med et bestemt tema innenfor bøkenes verden. På småbarnsavdelingen der 2 åringen går er de Lille Gubben, men siden prinsesse er en lek som barna har lekt mye så var det naturlig at hesten har fått egen hestekrone. Bokens rammer har alltså ikke satt grenser for barnas fantasi og kreativitet, og flinke voksne har latt barna være de styrende i prosessen. Kjempegøy. Jentene våre har iallefall daglig de siste ukene kommet hjem og snakket om nye ting som skal være sentralt på karnavalet. 6 åringen er Pippi, og her har to ballonger i enden av en stang blitt til tunge vekter. Så idag når det var tid for å ta helg, så var det en stolt jente som kunne vise hvor sterk hun er blitt….

Verdens sterkeste 6 åring!!!

Verdens sterkeste 6 åring!!!

Jeg har skrytt av barnehagen vår før, og gjør det gjerne igjen! Synes dette er et kjempetiltak, som er med å inkludere alle uten å sette verken kjøpepress eller annet sentralt for å kunne være midtpunktet. Lenge leve kreativeteten!

At mor og far ikke får sett de håpefulle fullt utkledd for så være, og tar man seg litt ekstra tid ved henting så er heldigvis skjermene i gangen oppdatert med bilder fra dagen, og på 6 åringen sin avdeling så var det hengt opp et bilde av henne fra karnevalet – til glede for både små og store.

Pippi Langstrømpe

Dagen har uten tvil vært en suksess,  og vi har fått hjem to trøtte, men stor fornøyde jenter :-)

God helg alle sammen
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>