Tortilla med skinke/ spekerull

Et visst repertoar av små retter kommer alltid godt med; enkle retter som er raske å lage, som ser bra ut og som smaker godt. Hos oss – og sikkert hos flere andre – så er det iallefall slik at vi synes det er kjekkere med selve besøket enn med forberedelsene. Jovisst kan det noen ganger ha sin sjarm å ha kokkelert i timesvis før et besøk, men i de fleste sammenhenger så har vi mer enn nok med å få huset til å se noe lunne ut og alle beboerene til å være rene og pene, om vi ikke skal rekke å bruke for lang tid på oppvartning også.

Samtidig så vil vi jo gjerne servere noe som faller i smak hos de fleste, og en enkel rett som kommer godt med da er fylte tortilla. Begynn med å fukte tortillaene og la dem tørke i et kjøkkenhåndkle. Fyll dem med det du måtte ha i kjøleskapet; vi bruker for eksempel philadelphia ost (smøres godt utover lefsen), spekeskinke (3 til 4 skinker per lefse) og salatblader. Andre forslag kan være smøreost med kryddersmak fra Tine, baguettskinke, rucccola, agurk skåret i tynne skiver etc. Alternativt kan man bruke laks kombinert med snøfrisk (uten at det er blitt en favoritt her hos oss :-) Når tortillalefsene er fylt med det man ønsker så rulles de sammen. Om det er en stund til servering, kan de gjerne ligge litt i kjøleskapet før de skjæres opp, da holder de seg bedre sammen.

Før servering, skjær lefsene i ca 2 cm store biter og legg dem på et fat.

fylte tortillas, tortillas med skinke, spekeruller

Et litt mer barnevennlig alternativ er å fylle tortillaene med hvitost, skinke, salatblader, agurk og paprika. Siden det da inneholder litt mer fyll og ikke smøreost så pleier jeg å bruke tannprikere til å holde lefsene sammen. Denne kombinasjonen er også en ypperlig lunsj variant; rull da lefsen sammen (ikke skjær den i biter) og pakk den inn i smørpapir. Enkelt og smakfult!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *