Trening på ferie

Barna brukt som progresjon i trening

Som tidligere nevnt så har vi gått for all inclusive i år. Dette har mange fordeler, men ikke alt er like positivt….. Det er blant annet en fare for at vi alle er litt tyngre på veien hjem enn hva vi var på vei til ferien….

For å prøve å begrense skadeomfanget noe er det selvfølgelig mulig å få trent litt mens vi er her. Et kjapt søk på nettet viser flere artikler om temaet. En ting som blir trukket frem er hvor fint det er å trene på stranden. Det er vistnok bare å legge seg ned å gjøre både sit ups og push ups. Jeg er allikevel usikker på om dette er tingen for meg. Idag har jeg speidet ekstra for å se hvor mange som ser ut til å trene når de er på stranden, uten å ha sett noe som ligner på den typen aktivitet. For å være helt ærlig er jeg usikker på hva jeg ville tenkt om noen plutselig hadde lagt seg ned og tatt push ups, evt hva andre ville ha trodd om meg dersom jeg hadde begynt med knebøy. Dette synes altstå ikke å være veien å gå…..

En annen ting som blir nevnt som positivt å gjøre på stranden er løping. Selv prøvde jeg ut dette på en sydenferie i 96 sammens med en god venninne. Joggeskoene var pakket, og planen på forhånd var at vi skulle få trent endel. For min del skjedde det en gang, og verre tilfelle av svetting etter en løpetur på morgenkvisten har jeg verken før eller senere opplevd. Vel tilbake på hotellet føltes det som om det aldri skulle ta slutt. Vi ble sittende utenfor rommet vårt en halv time og bare le. Året etter lot vi joggeskoene være igjen hjemme, og jeg har siden aldri pakket dem med intensjon om å løpe ute….

De senere årene har vi bodd på hoteller med velfylte treningsrom, samt reist med ferieoperatører hvor det tilbys flere muligheter for å få trent i grupper. Dette er helt supert, og gir rom for å ha en aktiv ferie. Samtidig kan det kreve litt planlegging, noe som ikke alltid er like lett med tre små barn. Vel får vi en del aktivitet av å løpe etter og leke med jentene, men den store treningseffekten gir ikke dette. En fin aktivitet som vi greit klarer å presse inn er svømming. Særlig hverdagspappa er flink til å ta seg små svømmeøkter i løpet av dagen. Samlet sett så blir det endel trening ut av det. Å gjøre enkle treningsøvelser på rommet om kveldene er også gode alternativer. I tillegg til tidligere nevne push ups og situ ups, er utfall og knebøy enkle øvelser som daglig greit lar seg gjøre.

Hverdagspappa trener

 

 

 

 

 

 

 

Her er det en stor fordel med barn i ulik alder; de er glimrende å bruke for å øke progresjonen på flere av øvelsene….. Hverdagspappa gjør imidlertid oppmerksom på at bildene under er i illustrasjonsøymed. Han har nok med seg selv:-)

Barna brukt som progresjon i treningen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>