Utbygging: Status uke 14

Endelig!!! Etter uker med manglende terrasse på fremsiden av huset, så kan vi endelig begynne å nyte ettermiddagssolen ute igjen. Hele denne uken har det vært to menn som har arbeidet her, og dermed så har mye skjedd. Først og fremst så er som sagt terrassen oppe begynt å bli klar for bruk. Vi har hele tiden vært litt usikre med hensyn til rekkverk. De siste måneder uten terrasse har gjort oss litt bortskjemte med lys, og ikke minst den frie sikten som vi har hatt. Dermed så har vi fått et dilemma i forhold til hva vi skal prioritere; lys og fritt utsyn, eller manglende innsyn. Her har vi vinglet litt frem og tilbake, men siden rekkverket på grunn av nye foreskrifter nødvendigvis måtte bli høyere enn hva vi hadde i utgangspunktet, så gikk vi for førstnevnte; vi vil ha mest mulig lys og utsikt!! Tanken er da at vi heller får få tilpasset et seil til å feste langs rekkverket på innsiden dersom vi på varme soldager vil sitte helt i skjul.

utbygging tomannsbolig

Ute er det kommet lister rundt taket, og tilbygget har derfor fått litt av den siste finishen. Får vår del så hadde vi egentlig tenkt å male tilbygget i en lys farge – som bare skilte seg litt fra husfargen – men dette er vi ikke like sikre på lengre. Vi synes rett og slett det er litt kult slik som treverket fremstår nå, og synes det gir huset et røft preg som passer inn. Denne delen vil vi derfor la stå umalt en periode, for å finne ut hva vi egenlig vil.

utbygging tomannsbolig

Innvendig har det også skjedd en del. Disse tingene er mer av den art som tar tid å gjøre, uten å synes for mye. Blant annet er deler av det eksisterende bodgulvet hugget opp, og takvinduet er kommet på plass. Eldstejenta er svært fornøyd med at det medfølger fjernkontroll til å styre vinduet opp og igjen, og at gardiner etterhvert kan kobles på.

utbygging tomannsbolig

Siden terrasse dekket ikke kan ferdiggjøres før den nye skyvedøren er på plass, så er det ikke mulig å ta alle hagemøblene ut på terrassen, men noen stoler og litt blomster er det blitt plass til.

utbygging tomannsbolig

 Nå er håpet at været holder seg fint i helgen slik at vi kan sette i gang med å male. Min forestilling om at treverk helst bør stå litt før det blir malt, har vist seg å ikke stemme, og vi har lært at man fint kan male den ene siden med en gang. Så da gjelder det å få gjort det som gjøres kan slik at vi kan få nytt sommeren når alt er ferdig, uten å ha mange oppgaver å gjøre :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Utbygging: Status uke 14

  1. Anita says:

    Dette ser veldig bra ut! Gleder meg til å se det endelige resultatet :)

    • Hverdagsmamma says:

      Foreløpig er vi iallefall veldig fornøyd, så vi gleder oss til å vise dere, og kunne innvitere på grillmat :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>