Utbygging: Status uke 16

Denne uken har vi sett de første tegnene på at ting også begynner å bli ferdig. Mandag startet med at de begynte å jobbe i 2. etc. for å gjøre klar til, og etterhvert sette inn ny skyvedør. Siden huset vi bor i er bygget av moduler, så måtte hele veggen der døren skulle komme vekk, før de kunne gjøre plass til ståldrageren og deretter døren. Hele den første dagen gikk derfor med til å rive og klargjøre.

sette inn skyvedør

Etter en noe kald natt, så fikk de på plass både drager og skyvedør på tirsdag, og vi er kjempefornøyd med resultatet. Selv om vi hadde ganske store vindusflater fra før av, så ble stuen lysere, i tillegg til at den plutselig virker større :-)

skyvedør i stur

Mens to mann jobbet på oppe, så holdt elektriker på nede og la varmekabler i tilbygget.

kabler i gulvet

Onsdag ble brukt til å ferdigstille alt oppe, samt legge armeringsjern i gulvet nede. Det store håpet var at det skulle la seg gjøre å få støpt, og vi håpet i det lengste både torsdag og fredag at dette skulle bli gjort. Dessverre så er vi ikke de eneste her i Bergen som bygger, og i dag måtte vi noe skuffet innse at gulvet ikke blir ferdig denne uken. Dessverre for vår del så er kapasiteten for å få tak i støp sprengt, og det er usikkert når de får presset oss inn. Vi krysser iallefall fingrene for at noen skal avbestille leveringen sin neste uke, slik at vi snart har ferdig gulv. Det hadde vært veldig kjedelig om manglende støp skulle sette en stopper for den fine fremgangen som har vært i det siste.

Boden er også begynt å komme på plass, og dermed så får vi et godt inntrykk over hvordan det hele vil bli både med hensyn til innsyn og skjerming.

utbygging av tomannsbolig

Vi har fått malt deler av langsiden denne uken, og hadde håpet å kunne fortsette med dette i helgen. Dessverre er prognosene at den kommer til å regne bort, så verken maling eller den store gleden av terrassen ser det ut som om det blir. Vi får bruke dagene til å rydde ut av 9 åringen sitt rom. Dette vil med all sannsynlighet bli revet til uken. Fra da av så begynner arbeidet i større grad til å foregå inne, og vi vil nok merke mer til hva vi står opp i. Siden det meste foreløpig har vært lokalisert til uteområdet, så har vi egentlig ikke blitt så veldig berørt av selve byggeprosjektet. Regner med dette vil endre seg de neste ukene…..

God helg alle sammen :-)

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>