Utbygging: Status uke 23

Før vi begynte dette prosjektet så hadde jeg aldri trodd at jeg skulle sitte her og fortsatt ikke være ferdig idet jeg skriver uke 23. Vi planla ut i fra at alt inne skulle være klart før sommerferien satt inn for fullt, og at vi skulle få ferdig utearealet før sommeren var over. Pr i dag så ser vi at dette langt ifra vil være tilfelle. Samtidig så har vi opplevd at det går mye bedre å leve i et hus under utbygging enn hva vi hadde sett for oss på forhånd. Javisst kjenner jeg at det klør i fingrene etter å få begynne å ordne til – og særlig utenfor så ser det ut som om det er bombet – men i det daglig så merker vi overraskende lite til det hele. Det gjelder vel derfor bare å holde fast på tanken om hva som skal bli og glede seg over det som skjer, i stedet for å bruke energi på å tenke over hva man skulle ønske var 🙂 Etterhvert så vil det nok bli slik vi håper på, og nå når enkelte rom begynner å bli ferdig ser vi også hvor mye tid sluttplanleggingen tar.

Denne uken har det igjen skjedd mye. Egentlig skulle det vært to menn her hele uken, men siden den ene ble pappa en av dagene så hadde han en god grunn til å holde seg vekke. Dermed så har en mann vært alene tre av fem dager, likevel så har to av rommene blitt ferdige og klare for innredning. Vi mangler rett nok å få tilkoblet strøm, men ellers er det meste klart, og tirsdag var siste natt for jentene i det gamle rommet. Onsdag ble alt flyttet over til eldstejentens nye. Pax skap fra Ikea ble satt sammen, og det er kjekt å se hvor mye garderobeplass vi etterhvert vil få (selv om det vel er noe man aldri kan få nok av :-) )

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe :-)

Jeg tar meg nesten i å bli misunnelig på eldstejentas garderobe 🙂

Takvinduet er skikkelig listet, nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til så det kan åpnes....

Takvinduet er skikkelig listet, så nå venter vi bare på strømmen så vi får koblet det til slik at det kan åpnes….

Samtidig som eldstejentens rom er blitt ferdig, så skulle det siste barnerommet rives. Dermed så måtte alt vi i disse ukene har stablet inn dit, fjernes. Det føles litt som om vi bare flytter rundt rot uten å komme i orden, og det gjør dessverre at vi ikke kommer helt i gang med å innrede rommet. Ikke det at vi mangler ting å gjøre, og jeg kan med en gang slå fast at det tar tid å montere skap på 236 cm i et rom med takhøyde på 237….

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre.....

Gleder meg til vi kan ordne det litt mer til, foreløpig må rommet fungere som soverom til tre…..

Stuen nede er også ferdig. Tiden har ikke strukket til med å få gjort så mye, men det kommer. I helgen har værgudene riktignok tenkt å la det være opplett så da må vi prioritere maling ute, og videre innredning må settes litt på vent, men tankene kverner iallefall for fullt.

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Skyvedøren mellom stuen og gangen er på plass, og fungerer som et skille mellom ferdig og uferdig areal

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Foreløpig er ikke utsikten så mye å skryte av, men det kommer nok etterhvert

Slutten av uken har blitt brukt til å rive de gjenstående rester innvendig, så dermed er alt klart for at de siste to barnerommene også skal begynne å ta form:

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inndangspartiet vårt. Der døren en gang var er det eneste stedet som idag har vegg :-)

Ikke lett å kjenne igjen det gamle inngangspartiet vårt. Der døren en gang var er stort sett det eneste stedet som idag har vegg 🙂

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag :-)

Forhåpentligvis ikke så lenge til dette ligner mer på et soverom enn i dag 🙂

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Om tid og stunder kan 3 åringen flytte inn her

Vi har forresten også brukt uken til å tenke på hva vi skal gjøre med badene etter den lille vannlekkasjen vi hadde, og med grønt lys fra banken så er vi kommet til at det nok kan være like greit å bare bli ferdig med det. Vi orker riktignok ikke å sette i gang med det parallelt med det vi holder på med, men planleggingen er startet og at vi kommer igang ut på høsten er nok høyst trolig. Mye planlegging her hos oss for tiden altså :-)

God helg til dere alle

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

2 Responses to Utbygging: Status uke 23

  1. Lammelåret says:

    Planlegging er vel den aller viktigste jobben i et såpass stort prosjekt?

    Dere har kommet langt, og det ser veldig fint ut.

    • Hverdagsmamma says:

      Planleggingen har absolutt vist seg å være den største jobben ja, og i forkant hadde vi brukt lang tid på å tegne ulike utgaver og gå igjennom løsninger vi kunne tenke oss. At det skulle bli såpass mange valg underveis hadde vi kanskje ikke sett for oss, hadde trodd at siden vi – i egne øyne – hadde brukt mye tid på forhånd, så skulle alt gå av seg selv etterhvert. Det gjør det ikke, og planlegging står fortsatt sentralt, om enn på en annen måte. Uansett veldig kjekt å se nå når ting begynner å bli ferdig, litt lei av å aldri komme i orden :-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>