Utbygging: Status uke 24

Dette har kanskje vært den utbyggingsuken til nå der jeg har kjent på at jeg virkelig er begynt å bli lei! Nå er jeg klar for at ting skal bli ferdig, og at vi skal få hjemmet vårt tilbake!!

Uken startet bra. Selv om det kun var en mann der (den andre har fortsatt noen dager igjen av fødselspermisjonen). Mandagen ble flere vegger revet, og de siste bitene av hvordan det hele vil bli begynte å falle på plass. Det var imidlertid helt klart at mye ville måtte havne på vent om ikke elektrikeren kom – og han kom ikke som avtalt på mandag. Når dagen var ferdig hang derfor ledninger og sikringsskap og slang, og ting føltes en smule kaotisk…..

Iallefall åpent og romselig :-)

Iallefall åpent og romselig, selv med sikringsskap og brytere som henger og dingler i hytt og pine :-)

Elektrikeren kom heller ikke som avtalt på tirsdag, men arbeidet gikk sakte fremover. Flere nye vegger kom på plass, og de eksisterende gulvflisene ble hugget opp der vi visste at rør skulle ned.

Onsdag gikk, og alle ventet fortsatt på at elektrikeren skulle komme. Om ettermiddagen fikk vi imidlertid beskjed om at han ikke kom, og at han ikke kom til å komme – kapasiteten var rett og slett sprengt. Konsekvensen ville i så fall være at ting stoppet opp i 2 uker. Stoppe opp i to uker!!! Jeg vekslet mellom å kjenne panikken ta meg og tårene presse. Her ser ikke ut! Ungene ligger på et, ja tildels, ferdig rom, men vi mangler strøm i store deler av huset, og det begynner å bli kaldt uten varmekabler. Gulvene er dekket med et tynt lag av gipsstøv, og motivasjonen til å gjøre noe med det er like null. Det er rett og slett ingen vits. Nå er skillene mellom ny og gammel del såpass utvisket at det er umulig å hindre at støv fra den uferdige delen sprer seg til resten av huset, særlig siden jentene sover i den nye delen, noe som gjør at alt må stå åpent. Jeg kjente derfor panikken. To uker i dette kaoset? Umulig!

En rask telefon til den ansvarlige hos utbygger viste at også han var enig, og heldigvis klarte han å få ordnet opp i det. Torsdag ettermiddag kom det derfor endelig inn en elektriker som fikk oversikt over av som skal gjøres. Etter at han gikk torsdagen oppdaget vi at det ikke var strøm på noen av badene, vaskerommet eller gangen nede. Med et sikringsskap som hang og dinglet, og ledninger fra de ødelagte kablene stikkende ut (ja, det er ikke lett å skulle fjerne eksisterende fliser fra gulv med varmekabler uten å ødelegge kablene; så nok en ting som må ordnes…) så turde vi rett og slett ikke å gjøre noe. At det ikke er sommer ute, og at vi generelt sett er godt vant med elektrisitet og varme fikk vi iallefall en tydelig bekreftelse på etterhvert som tempraturen sank til et nytt lavmål. Humøret var ikke på topp!

De siste veggene inn til et av soverommene og garderoben er nå endelig på plass

De siste veggene inn til et av soverommene og garderoben er nå endelig på plass

Heldigvis så hadde nok elektrikerene bestemt seg for å gjøre det godt igjen, og de troppet opp tre mann på fredag (ok, en av dem var kvinne, men det får være måte på flisespikkeri i et innlegg som i beste fall går under betegnelsen sytete) og mye ble gjort. Humøret inn i helgen steg litt, men bare litt, for det trengtes kun et blikk i taket på stuen for å se at jeg ikke hadde fått de spottene jeg ville ha. Det var omtrent den eneste tingen jeg har hatt klare formeninger om når det gjelder det elektriske; jeg VIL ha spotter som lar seg justere. Det hadde vi ikke fått, men det er forhåpentligvis ikke det verste å ordne opp i….

Det er iallefall herlig å endelig få strøm i de ferdige rommene, og når man ser bort i fra de gale spottene, så er to rom ferdige og vi har så smått kunnet gå igang med innredningen. Sofesofa, litt puter og ny reol er kommet på plass, og rommet begynner å ligne en liten stue. Nye liftgardiner er bestilt, og vil snart være på plass (to ukers leveringstid). Nytt tv opp er kommet i hus, og den gamle tv´n oppe er klar for å flyttest ned (når bare Canal Digital har vært her og lagt inn klabler i uttakene). Litt er altså begynt å komme på plass, og etterhvert som ting går fremover kommer ytterligere ideer til og vi begynner å få et klarer bilde av hvordan vi vil ha det :-) Klamrer oss derfor til tanken om at det skal bli bra etterhvert!! Og her snakker vi etterhvert! For statusen i helgen har vært at vårt soverom mangler strøm, canal digital fungerer dårlig (og det under starten på fotballsesongen i England ;-) ) og internett kan i beste fall kalles ustabilt!! Jeg gjentar som jeg sa innledningsvis; vi er lei!!

Litt nakent enda, men det er iallefall en begynnelse.......

Litt nakent enda, men det er iallefall en begynnelse…….

Ps! Vi har forresten hatt inne en rørlegger for å se på baderomsstatusen, og som resten av uken var heller ikke det så mye å rope hurra for. Eller det spørs selvfølgelig fra hvilken siden man ser det fra. De som skal gjøre jobben blir nok gjerne mer fornøyde enn vi som skal ta regningene, for mer spesifikk enn å fortelle at dette ville bli svært dyrt var han ikke. Jippi. Det blir nok mye nudler og grøt i tiden som kommer :-)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>