Utbygging: Status uke 26

Egentlig burde jeg sittet her og vært en smule skuffet nå, men utrolig nok så er jeg ikke det. Grunnen til de potensielle skuffelsene har sammenheng med forrige ukes forventninger om at malerne skulle vært godt igang nå, for det er de ikke. Jeg har faktisk ikke sett snurten av en maler hele uken, men det har faktisk vært litt herlig. For ting har skjedd, og alt er kommet såpass i orden at tilværelsen fungerer greit, og dermed så var det deilig med noen dager i fred og ro. Det trengtes egentlig nå – så får vi heller leve med at malerne først kommer neste uke…. (for det håper vi virkelig at de gjør!!!!)

Uken startet intensivt med at to elektrikere og to snekkere var på plass mandags morgen, og med fire menn jobbende både mandagen og tirsdagen så ble igjen mye (for oss) usynlig arbeid gjort. Til gjengjeld så vet vi at alt inne i veggene er som det skal; tror ikke det kan være en ledning igjen i huset som ikke er skiftet nå. Dermed kunne alle overflater også gjøres ferdig, så når malerne er ferdige er det bare å koble til spotter og brytere og så regner vi med at ting vil gå fort (erfaringsmessig må jeg nok bite dette i meg senere, for så langt er det lite som har gått spesielt fort :-) )

Mulig vi ut over uken fikk en smule panikk over tanken på å miste våre faste snekkere, ikke vet jeg, men i det de var i ferd med å gjøre seg ferdige så fant vi nye oppgaver til dem; skifte dør og karmer på soverommet oppe, samt skifte taket i stuen. Når vi flyttet inn her for over syv år siden så gjorde vi mye i overetasjen, men taket lot vi være. Dette har irritert meg siden, og selv om vi har skrubbet og vasket flere ganger så har det bare blitt mer og mer skjoldete med årene. Siden vi har kviet oss til å måtte opp med stilas over trappen, så har det blitt til at malingen har latt vente på seg (mulig det faktum at jeg etter å ha malt taket i vår forrige leilighet lovet meg selv; aldri mer! også har spilt inn). Iallefall, vi gjorde iallefall kort prosess og fikk skiftet hele taket. Det ble faktisk ikke noe dyrere enn å få noen til å male det for oss. Så nå er det gjort, og det er blitt mye lysere i stuen. Kjempeherlig, og jeg synes derfor jeg har all grunn til å være fornøyd denne uken :-)

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor..... Ei heller at de gamle platene var så mørke....

Hadde ikke drømt om at forskjellen skulle være så stor….. Ei heller at de gamle platene var så mørke….

En ting jeg ikke er like fornøyd med er mangelen på gardiner nede. Jeg bestilte lamellgardiner på mål til skyvedøren, og ble lovet å ha dem etter to uker. Mandag ringte de imidlertid og fortalte at det virket som om pakken min var blitt borte i posten…. Arg, er det mulig?? Dermed må vi fortsett smøre oss med tålmodighet her, og tåle litt innsyn i kjellerstuen en periode til….

Andre – og mer positive – ting som er blitt gjort er å få på plass døren til boden ute, samt ryddet ferdig alt både inne og ute. Sistnevnte gjorde at vi fikk et helt annet inntrykk av størrelsen på uteplassen, og vi gleder oss over å se at den ble større enn først antatt. Kjekt når det går den veien :-) Nå gjelder det bare å vente på at platen ute skal bli støpt. Ting går iallefall fremover, fortsatt med små steg, men det nærmer seg nå…..

Lenge siden det har vært så ryddig her.....

Lenge siden det har vært så ryddig her…..

Ønsker dere alle en fortsatt finfin helg ;-) 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>