Veggtavle

Jentene har ofte bilder og tegninger de gjerne vil henge opp på veggen, og selv mener de at tape løser alle problem. Hverdasmammaen er ikke enig…… Jeg laget derfor hver sin veggtavle til de to eldste.

Enkelt og dekorativt
Jentene var selv med på Stoff og Stil for å velge ut hvilke stoffer de ville ha på tavlene.
Om noen har lyst til å prøve det samme så brukte jeg dette:
Sponplate
Kork
Lim
Stoff
Strikk
Stiftepistol
Kroker og stålstreng
Fremgangsmåte
Jeg tok utgangspunkt i en sponplate som var ca 90 x 70 cm. Limte på kork, og lot dette ligge med press på seg til neste dag. Jeg ville at jentene både skulle kunne feste tegninger på tavlene med tegnestifter, samt kunne stikke kort inn under strikken, derfor brukte jeg sponplate og kork. Ved kun å bruke sponplate vil ikke barna klare å presse inn tegnestifter selv, og ved bare å bruke kork vil tavlen bli mindre solid.
Dekk hele platen med hovedstoffet (jeg strøk stoffet på forhånd). Fest endene på baksiden av tavlen med stiftepistol. Pass på å holde stoffet stramt slik at resultatet blir glatt og fint.
Trekk strikk på skrått av tavken etter hvordan man vil ha rutene. Fest strikken på baksiden med stiftepistol. Vær nøye med at de sitter stramt, jeg brukte flere stifter på hver strikkende for å være sikker på at de skulle holde.
Klipp til en mindre stoffbit. Stryk inn kantene (kan evt syes, men dette gjorde ikke jeg). Fest dette etter hvor på tavlen man ønsker dekoren. Stiftes på baksiden.
Siden tavlen er ganske tung så skrudde jeg kroker inn på baksiden av tavlen og brukte ståltråd imellom for lage festeanordning på veggen. Dette har fungert fint, men det finnes sikkert mange andre løsninger.
Lykke til
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *