Viva Cala Mesquida Resort

Hotellet vi bor på her på Malorca heter Viva Cala Mesquida Resort. Dette er et Sungarden hotell og ligger på nord-øst kysten av Malorca. Vi reiser med Ving, og ble derfor fraktet med ventende busser de 9 milene mellom flyplassen og hotellet, en tur som tok ca 1,5 time.  På forhånd hadde vi gjort en dårlig bakgrunnssjekk med hensyn til lengden på bussturen, og var dermed ikke forbredt på at den skulle ta såpass lang tid. Med tre små barn, midt på dagen, burde vi nok hatt litt mer vann med oss i håndbagasjen….  Det kommer vi ikke til å glemme på tilbakeveien!

Vi bor i en to-roms leilighet med tre ekstra senger. De to eldste (5 og 8 år) ligger i stuen, mens 2 åringen ligger på en klappseng på soverommet med hverdagspappa og meg. Selve leiligheten har en grei størrelse, og en god planløsning. Kjøkkenkroken og spisestedet er lite, så det ville blitt trangt om fem mennesker skulle spist her. Dersom man har planer om å lage mye av maten selv vil jeg derfor anbefale en større leilighet…..

Både utenfor stuen hvor jentene sover og utenfor soverommet vårt er det små terrasser. Rommet har god air condition med ulike alternativer (av, 1, 2 og 3), samt termostat som gjør den enkel å stille. To av jentene har tidligere hatt en tendens til å reagere med hoste de første nettene når de sover med air condition, men det har ikke skjedd her. Videre har rommet tv (LCD). Utover sky news og bbc news så er det stort sett spanske og tyske kanaler… En ide kan være å ta med en liten dvd spiller å koble til:-) Det er gratis internett på rommet, noe som vi synes er et stort pluss. Som småbarnsforeldre så legger vi oss gjerne samtidig som jentene, og da er det greit å ha muligheten til å kunne surfe litt på norske aviser om kveldene:-)

Nærområdet hvor hotellet ligger er forholdsvis lite. Det gjør at det er minimalt med forstyrrelser fra trafikken. Samtidig resulterer det i at vi hovedsakelig oppholder oss på hotellets området. Vi har bodd på ulike SunGarden og Sunwing sentere tidligere, men dette er uten tvil det største. Hotellområdet er delt opp i soner, og det fremstår derfor ikke så stort som det faktisk er. Videre er det ganske så stille og rolig. Fra her vi bor så hører vi lite støy om kvelden og natten, men mulig dette ville vært annerledes dersom vi hadde bodd nærmere resturantområdet.

Bilde fra stranden hvor hverdagsmamma følger medDet beste med stedet tror jeg uansett må være tilgjengeligheten til stranden. Fra hotellet trenger vi bare å gå ned noen trapper og så er vi der. Ving reklamerer på sin nettside med at stranden er en av Malorcas fineste, og det er ingen grunn til å tvile på at det stemmer!! En fantastisk flott sandstrand! Utseendemessig kan den nok sammenlignes med mange av strendene som også er på Alcudia, men har etter min mening den fordelen at det ikke er så mange mennesker her som det vi er vant til med fra der. For oss som har småbarn er det ikke noen problem å legge seg helt i sjøkanten; perfekt for å se etter de av jentene som vil bade, samt å kunne leke i sanden med de av dem som vil det.

Bufo er en favorittEllers er det mange aktiviteter for både små og store her; egne klubbhus for barna, treningssenter for de voksne, samt ulike aktiviteter som foregår gjennom hele dagen. Tilbudet samsvarer demed med hva man forventer på denne type senter……

 

 

 

Resturant tilhørende hotelletDet er første gang vi  har oppholdt oss et sted som er såpass øde ellers, og vi har derfor valgt all inclusive, noe jeg absolutt vil anbefale andre som skal besøke dette stedet om å gjøre. Det er få andre spisesteder i nærområdet, så alternativene når man skal spise ute er få. At prisnivået i Spania er høyere enn for eksempel i Hellas gjør at vi tidligere har brukt forholdsvis mye penger på mat og drikke på tilsvarende turer. Så selv om det  på forhånd kan virke dyrt, så er jeg overbevist om at vi ville brukt forholdsvis mye penger uansett. Det er heller ikke til å se bort i fra at det er veldig avslappende å slippe å måtte ta med penger og tenke på hvor vi kan finne en minibank.  Stedet har fem ulike spisesteder: et man kan bestille fra når det måtte passe, en hovedspisesal som serverer frokost, lusch og middag/kvelds (menyen er her ulike fra dag til dag), samt tre spisesteder hvor man kan spise en gang per uke. Dette gjør at man ikke går noe mer matlei enn hva man gjerne ellers gjør på en ferietur:-)

Hverdagsmamma og yngste prinsessenFor en familie på fem fremstår stedet som perfekt både for store og små, vi reiser iallefall mer enn gjerne tilbake:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

6 Responses to Viva Cala Mesquida Resort

 1. rosmari says:

  Hei.

  Jeg og mine 3 barn skal dit nå 20.juli.
  Vi har ikke valgt all inclusive da vi ikke spiser for 7000-8000 kr på ei uke.
  Det er vel utstyr på kjøkkenet til at vi kan lage litt mat der selv??
  Og er det cafe/restaurant der som vi kan kjøpe lusnj/middag fra??

  Lurer også på hvordan det er med håndklær som vi kan bruke ved bassenget/stranden?

  Takk for svar:)

  Mvh Rosmari

  • Hverdagsmamma says:

   Hei,
   Det er ingen problem å lage mat selv. Kjøkkenet er fullt utstyrt. Vi har også tre barn, og valgte å kun ha 2 roms leilighet. Både spisekroken og altanene var ganske så små, så vær forberedt på at det kan bli noe trangt. Vi hadde ikke hatt all inclusive før, og var i utgangspunktet litt skeptisk pga prisen. Akkirat på dette stedet var det imidlertid få resturanter i nærheten, og om dere ender opp med å spise ute, så vær forbredt på at det koster litt og at valgmuligheten ikke er mange. Det ligger noen små butikker like over veien, men utvalget er ikke så stort siden svært mange av de som bor på akkurat dette hotellet har alt inkludert.
   For de som har all inclusive, så er det eget utdelingssted for håndklær, jeg er usikker på hvordan dette fungere for dem uten, men antar det går an å leie for et tillegg.
   Jeg er helt enig at det er dyrt med 7-8000 for ei uke, vær imidlertid oppmerksom på at dette inkludere alle barneaktiviteter, håndklær utleie, is, chips etc. Vi endte opp med å ikke bruke penger i det hele tatt utenom fletter i håret til jentene og tax freen, og fant i etterkant ut at vi kom billigere ut enn hva vi er vant med på tilsvarende turer, og var enige om at om vi reiser på akkurat det hotellet så gjør vi det samme igjen. Fra tidligere turer til eksempelvis Alcudia, så er det mer sentrum og dermed også mange spisesteder å gå rundt i, evt bestille take away, det er ikke mulig her. Vi reiser selv til Cala Bona (like ved) den 20, og siden også det er et senter som ligger avsides til har vi for letthet, men også fordi vi tror det ikke blir noe dyrere, valgt all inclusive også i år pga de gode erfaringene fra i fjor.

   Ha en riktig god ferie Rosmari, senteret er uavhengig av måltidsvalg et eldorado for barn, så dere kommer til å få en strålende ferie. La meg gjerne høre hvilke erfaringer du gjør deg med å ikke ha all inclusive. God tur:-)

   • Marekatt says:

    En kort taxitur på 10 minutter (Cala Ratjada) og du kan velge og vrake i all verdens restauranter og mattilbud. Hvis du derimot har tenkt å holde deg på hotellområdet under hele oppholdet, er nok all inclusive det smarteste valget.

    • Hverdagsmamma says:

     Siden vi er fem i familien så er det ikke like lett å ta taxi lengre (en for mange i en vanlig bil) så vi var stort sett på hotellområdet og var derfor veldig glade for valget om all inclusive. Siden vi var så fornøyd med dette, så valgte vi det samme til årets tur på Cala Bona, men det ble en liten skuff, og der hadde jeg aldri valgt det samme igjen. Reiser vi tilbake til Viva Cala Mesquida Resort vil vi imidlertid definitivt velge all inclusive!!!

 2. oda says:

  Hei Hverdagsmamma :)
  Jeg lurer på en ting; er alkohol med i all inclusive? Jeg skal på en rolig tur sammen med kjæresten nå i august men hadde vert fint å kunne ta seg en øl på basengkanten uten å dra med penger!
  Hilsen Oda

  • Hverdagsmamma says:

   Hei Oda,
   ja alkohol er med i all inclusive. Hvilke drinker etc som er inkludert varierer fra sted til sted, men øl og vin er alltid inkludert. På dette aktuelle stedet så var alt av drinker, smootier, desseter etc inkludert, mens i år så er vi på et annet hotell (Cala Bona Sunwing Resort) og her er ikke alle drinkene inkluderte. Utvalget ved bassenget er imidlertid allikevel helt greit
   Lykke til med ferien (PS, her vi er i år, så ser jeg forresten at mange som ikke har all inclusive setter drikken ol som bli kjøpt med bassenget på rommet, så jeg tror man kan komme seg unna å måtte ha med penger også uten å velge all inclusive….

   Hilsen fra Linda

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *